Διάσημοι αστέρες που «έφυγαν» νωρίς

Η Amy Winehouse, ο River Phoenix, η Janis Joplin και μερικά ακόμα υπέροχα παιδιά που άφησαν τον πλανήτη φτωχότερο, ενώ βρίσκονταν επάνω στην ακμή τους.
Διάσημοι αστέρες που «έφυγαν» νωρίς
Αν υπάρχουν έστω κάποιες πιθανότητες τα λεφτά να μην φέρνουν την ευτυχία, σε συνδυασμό με την τεράστια επιτυχία και την παγκόσμια δόξα είναι σχεδόν σίγουρο ότι φέρνουν την απόλυτη δυστυχία. Αλλιώς δεν εξηγούνται τόσο πολλοί θάνατοι εξαιρετικά επιτυχημένων ανθρώπων από ναρκωτικά και καταθλίψεις. Ιδού μια ενδεικτική μόνο λίστα έντεκα υπέροχων ανθρώπων που μας άφησαν πολύ νωρίς.

Amy Winehouse (1983-2011)

Η 27χρονη τραγουδίστρια με την «μαύρη» φωνή από τη Βρετανία πέθανε τον Ιούλιο του 2011 από δηλητηρίαση από αλκοόλ. Ήταν η πρώτη βρετανίδα τραγουδίστρια που βραβεύτηκε με πέντε Grammy.

Heath Ledger (1979-2008)

Ο θάνατος του 28χρονου αμερικανού ηθοποιού σόκαρε το Χόλιγουντ, και μαζί του ολόκληρο τον πλανήτη, τον Ιανουάριο του 2008. Η επίσημη αιτία θανάτου ήταν «ακούσια δηλητηρίαση από φαρμακευτική αγωγή». Η οικογένειά του που παρέλαβε το Όσκαρ για τον υπέροχο Joker του στο The Dark Knight μετά τον θάνατό του μας χάρισε έναν από τους πιο συγκινητικούς οσκαρικούς λόγους όλων των εποχών.

Cory Monteith (1982-2013)

Ο πρωταγωνιστής της μεγάλης τηλεοπτικής επιτυχίας του Fox “Glee” βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου του Vancouver στον Καναδά, στην ηλικία των 31 ετών. Ο Καναδός ηθοποιός είχε, λίγους μόλις μήνες νωρίτερα, εγγραφεί οικειοθελώς σε πρόγραμμα απεξάρτησης ουσιών.

Brittany Murphy (1977-2009)

Η πρωταγωνίστρια πολλών ταινιών που σημάδεψαν τα 90s αλλά και τα 00s, όπως τα “Girl, Interrupted”, “8 Mile” και “Sin City” πέθανε τον Δεκέμβριο του 2009, στην ηλικία των 32 ετών. Παρά τις φήμες περί χρήσης ναρκωτικών ουσιών, τα αίτια του θανάτου της παραμένουν ακόμα μυστήριο.

River Phoenix (1970-1993)

Ο μεγάλος αδερφός του υποψήφιου για Όσκαρ Joaquin Phoenix πέθανε στα 23 του από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Έφηβος ακόμα, είχε πρωταγωνιστήσει στην εξαιρετικά επιτυχημένη ταινία των 80s «Στάσου Πλάι μου». Ήταν vegan και ενεργός ακτιβιστής για το περιβάλλον και τα δικαιώματα των ζώων.

Aaliyah (1979-2001)

Η αμερικανίδα τραγουδίστρια της R’n’B και ηθοποιός πέθανε μόλις στα 22 της, όταν το μικρό αεροπλάνο που θα τη μετέφερε, μαζί με οκτώ ακόμα άτομα, πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες συνετρίβη κατά την απογείωσή του στις Μπαχάμες.

Tupac Shakur (1971-1996)

Ο διάσημος ράπερ ήταν μόλις 25 ετών όταν άγνωστοι τον πυροβόλησαν μέσα από αυτοκίνητο στο Λας Βέγκας. Ο Tupac Shakur είχε μέχρι εκείνη τη στιγμή προλάβει να βγάλει πέντε επιτυχημένα άλμπουμ, να φυλακιστεί για σεξουαλική παρενόχληση και να επιβιώσει από πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια ληστείας.

Kurt Cobain (1967-1994)

Η μουσική ιδιοφυΐα των 90s, δεν επεδίωξε ποτέ την δόξα και την φήμη –κάποιοι μάλιστα λένε ότι ήταν αυτή ακριβώς που επιδείνωσε την ψυχική του κατάσταση, οδηγώντας τον τελικά στην αυτοκτονία. Ο Kurt Cobain έπασχε από κατάθλιψη, χρόνια βρογχίτιδα, εθισμό στην ηρωίνη και έντονους πόνους στο στομάχι η αιτία των οποίων δεν διαγνώστηκε ποτέ.

Jim Morrison (1943-1971)

Μυστήριο περιβάλλει τον θάνατο του 27χρονου τότε τραγουδιστή τον Doors και θρύλου της ροκ Jim Morisson, ο οποίος πέθανε το 1971 στο Παρίσι. Η επίσημη εκδοχή θέλει το άψυχο σώμα του να βρέθηκε μέσα σε μια μπανιέρα, και καθότι δεν υπήρξαν στοιχεία που να υποδεικνύουν κάτι ύποπτο, αυτοψία δεν διενεργήθηκε ποτέ. Οι φήμες που κυκλοφόρησαν έκτοτε τον θέλουν νεκρό από υπερβολική δόση ηρωίνης –παραμένουν, όμως, πάντα φήμες.

Sharon Tate (1943-1969)

Παντρεμένη τότε με τον σκηνοθέτη Roman Polanski, η 26χρονη ηθοποιός δολοφονήθηκε άγρια στο σπίτι της, μαζί με τέσσερα ακόμα άτομα, στις 9 Αυγούστου του 1969. Δράστες ήταν ο Charles Manson και μέλη της λεγόμενης “Manson Family” της εγκληματικής οργάνωσής του, που μαχαίρωσαν την Sharon Tate 16 φορές.

Janis Joplin (1943-1970)

Στα 27 της πέθανε και η θρυλική τραγουδίστρια με την πιο ιδιαίτερη φωνή του πενταγράμμου. Βρέθηκε νεκρή από υπερβολική δόση ηρωίνης στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου του Χόλιγουντ, μην έχοντας καταφέρει να ξεπεράσει ποτέ εντελώς τον εθισμό που ξεκίνησε όταν έφυγε από τη μικρή της πόλη στο Τέξας για το Σαν Φρανσίσκο στις αρχές της δεκαετίας του ’60.

Επιμέλεια: Ηρώ Κουνάδη


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v