Ένας υπέροχος δήμαρχος από τη Συρία στη Μανωλάδα

Ο Ναμπίλ Μοράντ από τη Συρία είναι ο πρώτος μετανάστης που εκλέγεται δήμαρχος στην Ελλάδα –και μάλιστα σε μια πολύπαθη επ’ αυτού του θέματος περιοχή.
Ένας υπέροχος δήμαρχος από τη Συρία στη Μανωλάδα
Ο Ναμπίλ Μοράντ γεννήθηκε το 1962 στην Χομς της Συρίας. Ήρθε στην Ελλάδα πριν από 23 χρόνια και άνοιξε το ιατρείο του στα Λεχαινά με την σύζυγό του, που είναι γιατρός όπως και εκείνος. Χτες, ο Ναμπίλ Μοράντ έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος μετανάστης που εκλέγεται δήμαρχος στην Ελλάδα.

Ο κ. Μοράντ έλαβε το 52,23% των ψήφων στον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, στον οποίο ανήκει και η διαβόητη Μανωλάδα, η περιοχή με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών που εργάζονται στις καλλιέργειες φράουλας. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στα σχέδιά του για τον δήμο, αλλά και στις πρωτοβουλίες που σκοπεύει να πάρει ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες αυτές.

«Κάναμε ένα δυνατό αγώνα και πετύχαμε ένα μεγάλο ποσοστό, γιατί το πίστευε ο κόσμος» τόνισε. Πρόσθεσε, επίσης, ότι στις άμεσες προτεραιότητές του είναι επείγοντα προβλήματα της καθημερινότητας, όπως η ύδρευση, η καθαριότητα, ο φωτισμός και η οδοποιία. Όσο για τις λύσεις, τόνισε ότι θα δοθεί αγώνας, ώστε να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα έργα στο νέο ΕΣΠΑ.

Σχετικά με τους οικονομικούς μετανάστες που εργάζονται στις καλλιέργειες φράουλας, σκοπεύει άμεσα να συνεργαστεί τόσο με τους φορείς της πολιτείας, όσο και με την πρεσβεία του Μπαγκλαντές –αφού οι περισσότεροι μετανάστες είναι υπήκοοι της χώρας αυτής– με στόχο να βρεθούν λύσεις για τη νόμιμη απασχόλησή τους και για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης. Στο πλαίσιο αυτό, ο θεωρεί ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα ιατρείο για την παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης, αλλά και ένα κοινωνικό φροντιστήριο, ώστε οι μετανάστες να μπορέσουν να μάθουν ελληνικά.

Ο Ναμπίλ Μοράντ είναι πατέρας δύο παιδιών. Πριν από λίγες μέρες, μάλιστα, εκείνος και η σύζυγός του απέκτησαν το πρώτο τους εγγόνι. Με τα κοινά –και ειδικότερα την τοπική αυτοδιοίκηση– ο ίδιος αποφάσισε να ασχοληθεί το 2002. Εξελέγη δύο φορές, το 2002 και το 2006, δημοτικός σύμβουλος Λεχαινών και μία φορά το 2010 δημοτικός σύμβουλος του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης. Οι συνδημότες του τον τιμούσαν με την ψήφο τους και τον εξέλεγαν πάντα στις πρώτες θέσεις. Έτσι φέτος, έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος και εκλέχτηκε στον δεύτερο γύρο με ποσοστό 52,23% λαμβάνοντας 5.941 ψήφους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Επιμέλεια: Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v