Αντίο, Σάκη Μπουλά…

Η καλλιτεχνική σκηνή θρηνεί ένα από τα σπάνια ταλέντα της, αφού έφυγε το πρωί της Παρασκευής ο Σάκης Μπουλάς, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.
Αντίο, Σάκη Μπουλά…
«O Αθανάσιος Μπουλάς απεβίωσε σήμερα Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ο χαρισματικός καλλιτέχνης καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του επέδειξε γενναιότητα και αξιοπρέπεια».

Με αυτό το ιατρικό ανακοινωθέν έγινε γνωστό αυτό που οι φίλοι του δημοφιλούς καλλιτέχνη φοβόντουσαν από καιρό. Αυτό που είχε διαρρεύσει ως φήμη άλλες τέσσερις φορές τους τελευταίους μήνες, αναγκάζοντας τον ίδιο να βγει δημοσίως, αν και φανερά καταβεβλημένος, και να δηλώσει πως είναι μια χαρά.

Δυστυχώς, δεν ήταν. «Γουστάρω να δουλέψω, κι ας με έχουν πεθάνει τέσσερις φορές», είχε πει σε μία από τις τελευταίες του συνεντεύξεις. Η αλήθεια είναι όμως πως εδώ και έναν περίπου χρόνο, ο Σάκης Μπουλάς πάλευε με τον καρκίνο. Παρ’ όλα αυτά, δεν σταμάτησε μέχρι το τέλος να τραγουδά και να εμφανίζεται στην σκηνή. Αυτή τη σεζόν, παρέα με τους φίλους του, Γιάννη Ζουγανέλη, Διονύση Σαββόπουλο και Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, συμμετείχε στην μουσική παράσταση Γκαγκαντίν, διακόπτοντας τις εμφανίσεις του μόλις τις τελευταίες εβδομάδες. Άλλωστε, όπως είπε και ο προσωπικός του φίλος, Δημήτρης Σταρόβας, λίγο μετά την επιβεβαίωση του θανάτου του, «αν δεν τραγουδούσε, θα είχε πεθάνει νωρίτερα».

Γεννημένος showman

Ο Σάκης Μπουλάς γεννήθηκε το 1954 στο Κιλκίς, αλλά μεγάλωσε στον Πειραιά. Οι γονείς του τον προόριζαν για δικηγόρο, καθώς από μικρή ηλικία διέκριναν σε αυτόν το χάρισμα του λόγου. Εκείνος ενστερνίστηκε την άποψή τους, αλλά φρόντισε να διοχετεύσει αλλού την ευφράδειά του: Στο τραγούδι, στους στίχους, στην υποκριτική, στην σάτιρα, στα παρεΐστικα shows.



Από το 1981, εγκαινίασε τις συμμετοχές του σε δημιουργίες για την μεγάλη οθόνη, δημιουργώντας φιλίες με σπουδαίες μορφές της εποχής: Συμμετείχε στον περίφημο «Δράκουλα των Εξαρχείων» με τους Τζίμη Πανούση, Αντώνη Καφετζόπουλο και Κωνσταντίνο Τζούμα, ενώ την ίδια δεκαετία πρωταγωνίστησε σε ταινίες όπως «Ντελίριο», «Η Πόλη ποτέ δεν Κοιμάται», «Τηλεκανίβαλοι» και «Ας περιμένουν οι γυναίκες».

Η φιλία του και η καλλιτεχνική χημεία με τον Γιάννη Ζουγανέλη και άλλες μορφές του πενταγράμμου όπως ο Νικόλας Άσιμος οδήγησαν στην ίδρυση του «Σούσουρου», και αργότερα του «Αχ Μαρία», θρυλικών σκηνών που σύστησαν το «πολιτικό καμπαρέ» στα αθηναϊκά δρώμενα. Στην μουσική παρέα του Σάκη Μπουλά, με τον ίδιο σε ρόλο είτε στιχουργού είτε ερμηνευτή, προστέθηκαν την ίδια περίοδο προσωπικότητες όπως ο Θάνος Μικρούτσικος, η Αφροδίτη Μάνου, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Βλάσης Μπονάτσος.



Σημαντική ήταν η παρουσία του και στην τηλεοπτική κωμωδία: Ο Σάκης Μπουλάς φρόντισε να μεταφέρει το αστείρευτο σατιρικό του χιούμορ μέσα από το «Graffity» με τον Γιάννη Ζουγανέλη και αργότερα με τις σειρές «Δέκα Λεπτά Κήρυγμα», «Σαββατογεννημένες» και «Πενήντα Πενήντα», που έγιναν και οι μεγαλύτερες επιτυχίες του στην μικρή οθόνη.



Ο δημοφιλής καλλιτέχνης αρνήθηκε να... υποκύψει στα δεσμά του γάμου καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής του, καθώς όπως δήλωνε, «ο γάμος αιχμαλωτίζει την ανεξαρτησία». Η διάγνωση της επάρατης νόσου επιβεβαιώθηκε το περασμένο καλοκαίρι, και μέσα σε μερικούς μήνες, στοίχισε στον Σάκη Μπουλά την ζωή. «Σαν ψέμα μου φαίνεται», είπε ο Λάκης Παπαδόπουλος μετά την δυσάρεστη είδηση. Και οι περισσότεροι νιώθουμε το ίδιο με τον Λάκη.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v