Serial killers: Πέντε γυναίκες - δολοφόνοι

Νομίζατε ότι οι κατά συρροή δολοφόνοι είναι μόνο άντρες; Πέντε χαρακτηριστικά παραδείγματα γυναικών που σόκαραν την κοινή γνώμη με τα εγκλήματά τους.
Serial killers: Πέντε γυναίκες - δολοφόνοι
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Μπορεί οι εικόνες που μας έρχονται στο μυαλό όταν ακούμε την λέξη «serial killer» να είναι γένους ανδρικού, όμως στην σύγχρονη ιστορία δεν ήταν λίγες οι γυναίκες που σόκαραν κοινό και αστυνομικές αρχές με τα αποτρόπαια κατά συρροή εγκλήματά τους.

Ακολουθούν πέντε χαρακτηριστικά παραδείγματα serial killer γένους θηλυκού, που κοντράρουν στα ίσια τους αντίστοιχους άνδρες… συναδέλφους τους.

Hélène Jégado: Η υπηρέτρια με το αρσενικό (1803-1852)
Γεννημένη το 1803 στην Βρεττάνη της Γαλλίας, η Jegado δούλεψε ως υπηρέτρια σε επτά οικογένειες οι οποίες είχαν ένα κοινό: τα περισσότερα μέλη τους πέθαναν ανεξήγητα μέσα σε λίμνες εμετού και με φριχτούς πόνους. Όπως αποδείχτηκε λίγα χρόνια μετά, το 1851, η υπεράνω πάσης υποψίας καμαριέρα είχε σκοτώσει περισσότερα από τριάντα άτομα με αρσενικό μέσα στα 18 χρόνια εργασίας της σε διάφορα σπίτια. Η ίδια δεν παραδέχτηκε ποτέ την ενοχή της, ενώ ένα χρόνο αργότερα το 1852 αποκεφαλίστηκε στη λαιμητόμο σε πλατεία της Ρένης.



Elizabeth Bathory: Η αιματοβαμμένη κόμισα (1560-1614)
Η επονομαζόμενη «Αιματοβαμμένη Κυρία του Καχτίτσε» υπήρξε η μεγαλύτερη δολοφόνος στην ιστορία της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας. Ζώντας τα περισσότερα χρόνια της ζωής της στο κάστρο του Καχτίτσε, η Elizabeth μαζί με τέσσερεις βοηθούς της βασάνιζε και σκότωνε νέες γυναίκες (συνήθως παρθένες), ο ακριβής αριθμός των οποίων παραμένει μέχρι σήμερα άγνωστος. Αρκετοί μελετητές μιλούν ακόμη και για δύο χιλιάδες θύματα.
 
Τα θύματά της στέλνονταν στο κάστρο της από τους γονείς της με σκοπό να μάθουν την συμπεριφορά των ευγενών, όμως τα βασανιστήρια που τους επεφύλασσε η αρρωστημένη κόμισσα κάθε άλλο παρά ευγενικά ήταν: Τις κάρφωνε με καρφίτσες στα γεννητικά τους όργανα και σε άλλα ευαίσθητα σημεία του σώματος, όπως κάτω από τα νύχια, τους έκοβε τα δάχτυλα ή τις χτυπούσε στο πρόσωπο μέχρι που άκουγε τα κόκαλα τους να σπάνε, ενώ σύμφωνα με θρύλους αφού τις σκότωνε λουζόταν το αίμα τους για να παραμείνει για πάντα νέα. Τα εγκλήματά της ήρθαν στο φως το 1610 όταν και συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να βασανίζει κοπέλες. Δεν δικάστηκε ποτέ, όμως την έκλεισαν σε αποχωρητήριο του κάστρου όπου και πέθανε το 1614.

Aileen Wuornos: Το «τέρας» (1956-2002)
Η ιερόδουλη από την Φλόριντα της Αμερικής, σκότωσε επτά άντρες από το 1989 έως το 1990 οι οποίοι, όπως ισχυρίστηκε αργότερα στο δικαστήριο, είχαν αποπειραθεί να την βιάσουν. Ο πρώτος ήταν ο Richard Mallory, ιδιοκτήτης καταστήματος με ηλεκτρονικά, ακολούθησαν ο David Spears, εργάτης σε οικοδομή, ο Charles Carskaddon, ο Peter Siems, ο Troy Burress, ο Charles "Dick" Hamphreys και ο Walter Jeno Antoni. Όλοι τους είχαν πυροβοληθεί πολλές φορές με το ίδιο 22αρι όπλο, το οποίο εν τέλει οδήγησε την Αστυνομία στην σύλληψή της το 1991. Η Wuornos καταδικάστηκε σε θανατική ποινή για τα έξι από τα επτά εγκλήματά της και εκτελέστηκε το 2002 με θανατηφόρο ένεση. Τα τελευταία της λόγια ήταν « Απλά θα ήθελα να πω ότι φεύγω με το Χριστό και θα ξανάρθω, όπως η Ημέρα της Ανεξαρτησίας μαζί με τον Ιησού στις 6 Ιουνίου , όπως στην ταινία, με ένα μεγάλο καράβι. Θα ξανάρθω». Η βραβευμένη κινηματογραφική ταινία "Monster" (2003) με την Charlize Theron, είναι βασισμένη στην ζωή της.



Beverley Allitt: Η Άγγελος του Θανάτου (1968 - )
Η Αγγλίδα νοσοκόμα της παιδιατρικής πτέρυγας του νοσοκομείου Grantham and Kesteven, στο Lincolnshire σόκαρε την κοινή γνώμη της χώρας όταν αποδείχτηκε πως την περίοδο Φεβρουαριου – Απριλίου του 1991, σε ηλικία 23 χρονών, σκότωσε τέσσερα παιδιά ηλικίας μερικών εβδομάδων μέχρι πέντε ετών και αποπειράθηκε να δολοφονήσει ακόμα πέντε. Η μέθοδός της ήταν εξίσου σοκαριστική: τους έκανε ενέσεις με ινσουλίνη ή Κάλιο με σκοπό να πάθουν καρδιακή προσβολή, ενώ παράλληλα παρηγορούσε τους γονείς σαν να ήταν φίλη τους!

Η ειρωνεία μάλιστα είναι πως, η μητέρα ενός εκ των παιδιών τα οποία κατάφεραν να ζήσουν μετά την ανακοπή, μη γνωρίζοντας τι ακριβώς είχε συμβεί, τις πρότεινε να γίνει… νονά. Η Allitt συνελήφθη τον Νοέμβριο του ίδιου έτους και καταδικάστηκε το 1993 σε 13 φορές ισόβια, τα οποία εκτίει σήμερα σε φυλακή υψίστης ασφαλείας για άτομα με ψυχιατρικά προβλήματα. Όπως αποδείχτηκε, η νεαρή νοσοκόμα πάσχει από το σύνδρομο Μουνχάουζεν, μια ασθένεια στην οποία ο ασθενής επιζητά την προσοχή μέσω ιατρικών προβλημάτων, δικών του ή των άλλων.

Magdalena Solis (1940 - ): Η ιέρεια του αίματος
Γεννημένη στο Μεξικό, η Solis ξεκίνησε την… καριέρα της ως ιερόδουλη κάτι που την επηρέασε αργότερα στη μεθοδολογία των εγκλημάτων της. Το 1963, η Solis και αδερφός της ήρθαν σε επαφή με ένα ζευγάρι μικροεγκληματιών, τους αδερφούς Hernandez, οι οποίοι είχαν μια σατανική ιδέα κατά νου: τους πρότειναν να πάνε σε μια μικρή, πάμφτωχη πόλη του Μεξικού εν ονόματι Yerba Buena με μόλις πενήντα κατοίκους και να τους παραπλανήσουν λέγοντάς τους πως είναι θεοί των… Ίνκας που είχαν έρθει για να τους χαρίσουν πλούτη και υγεία. Οι κάτοικοι μέσα στην μιζέρια τους πείστηκαν εύκολα και τότε η Solis μαζί με τον αδερφό της και τους Hernandez άρχισαν να απαιτούν οικονομικούς και σεξουαλικούς «φόρους» από τους κατοίκους.

Λίγο καιρό μετά, η Solis θεώρησε πως ήταν όντως θεά των Ίνκας και σε μια διεστραμμένη έμπνευση ζήτησε από τους κατοίκους να προχωρήσουν σε θυσίες των συμπολιτών τους, συνήθως όσων διαφωνούσαν με τους ισχυρισμούς της. Οι σφαγές διήρκεσαν περίπου έξι εβδομάδες, με θύματα τέσσερεις ανθρώπους οι οποίοι βασανίστηκαν, ακρωτηριάστηκαν και βιάστηκαν. Η Solis συνήθιζε να πίνει το αίμα τους και να τρώει τις καρδιές τους. Ακολούθησε η δολοφονία ενός 14χρονου αγοριού, το οποίο είδε τυχαία μια τελετή και ενός αστυνομικού που έσπευσε στον χώρο για να ερευνήσει το περιστατικό. Τον Ιούνιο του 1963, ύστερα από μαρτυρίες κατοίκων η Αστυνομία βρήκε την σπηλιά των αποτρόπαιων τελετών, συνέλαβε την Solis και τον αδερφό της ενώ κατά την διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών σκοτώθηκαν τα αδέρφια Hernandez. Η Solis καταδικάστηκε σε πενήντα χρόνια φυλακή, μαζί με τον αδερφό της, για τα φριχτά της εγκλήματα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v