Melissa Murphy: H μακιγιέρ των πορνοστάρ στο In2life

Συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες πορνοστάρ του κόσμου και τις κάνει να δείχνουν εντυπωσιακές μπρος και πίσω από τις κάμερες. Η Melissa Murphy μιλά για την τέχνη του porn makeup.
Melissa Murphy: H μακιγιέρ των πορνοστάρ στο In2life
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Εδώ και οκτώ χρόνια μεταμορφώνει επαγγελματίες πορνοστάρ σε νυμφομανή ζόμπι, πονηρές νοσοκόμες, stripper και ό,τι άλλο επιτάσσει η βιομηχανία του σκληρού πορνό. Πρόσφατα, έγινε διάσημη στο Internet δημοσιεύοντας στο προφίλ της στο Instagram φωτογραφίες τους πριν και μετά το μακιγιάζ, αφήνοντάς μας με ανοιχτό το στόμα.

Η Melissa Murphy συνεργάζεται με ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας βιομηχανίας. Sasha Grey, Sunny Leone, Alexis Texas, Tera Patrick, Stormy Daniels, Jessica Drake, Jessie Jane και Kirsten Price είναι μερικές μόνο από τις πορνοστάρ που έχουν περάσει από τα χέρια της – ή καλύτερα από το… πινέλο της. Η ίδια ξεκίνησε με εντελώς διαφορετικό προσανατολισμό, όμως δεν άργησε να γίνει επικεφαλής τμήματος μακιγιάζ σε ένα τοπικό εμπορικό κέντρο της Καλιφόρνια.

Οι πρώτες πούδρες

«Μετακόμισα στην Καλιφόρνια από την Μασαχουσέτη τον Δεκέμβριο του 1999, με βιογραφικό στις εξωτερικές πωλήσεις. Μεταφέρθηκα με την εταιρεία που ήμουν και μετά από οκτώ μήνες, με άφησαν να φύγω. Ασχολήθηκα part time με το μακιγιάζ σε ένα τοπικό εμπορικό κέντρο για να βγάλω έξτρα χρήματα. Σύντομα, έγινα διευθύντρια και το 2004, μέσω ενός από τους υπαλλήλους μου, είχα την ευκαιρία να κάνω για πρώτη φορά το μακιγιάζ σε πλατό ταινίας ενηλίκων. Ήταν τελείως τυχαίο. Αυτή ήταν η πρώτη μου πραγματικά παραγωγική δουλειά. Πριν από αυτό έκανα απλώς μακιγιάζ στο εμπορικό κέντρο. Ποτέ δεν πήγα σε σχολή για μακιγιάζ», λέει στο In2life για τα πρώτα της βήματα στον χώρο του μακιγιάζ, το οποίο σημειωτέον έμαθε μέσα από βίντεο στο… Youtube και διαβάζοντας πολλά βιβλία.

Την πρώτη φορά που εμφανίστηκε στην νέα της δουλειά, δεν είχε ιδέα για το τι την περίμενε. «Ήμουν εντελώς έξω από τα νερά μου. Το μακιγιάζ έγινε σε ένα κτίριο με γραφεία, σε ένα δωμάτιο ειδικά για μακιγιάζ. Πολύ επαγγελματικό το περιβάλλον. Είχα δοκιμαστές καθώς και τα δικά μου σετ μακιγιάζ. Δεν ήξερα καν ότι επρόκειτο να φτιάξω τα μαλλιά των κοριτσιών», θυμάται.

«Το πρώτο κορίτσι που έβαψα ήταν η Gianna Michaels. Ήμουν πολύ νευρική. Ήταν μια ευκαιρία να βγάλω πολλά χρήματα και δεν ήθελα να τα κάνω θάλασσα. Το μακιγιάζ εκείνη την εποχή που οι ταινίες δεν έβγαιναν σε HD ήταν πολύ πιο ‘βαρύ’. Ο σκηνοθέτης δεν φάνηκε εντυπωσιασμένος από τη δουλειά μου, αλλά με κάποιο τρόπο κατάφερα να παραμείνω στο χώρο. Έμενα μετά και έβλεπα τη δουλειά των άλλων makeup artists. Αγόρασα βιβλία και με έπιασε εμμονή με την τέχνη και την μεταμόρφωση των ανθρώπων», περιγράφει.

Έχοντας γνωρίσει δεκάδες πορνοστάρ από κοντά, την ρωτάμε αν μπορεί να περιγράψει σε γενικές γραμμές τον χαρακτήρα τους. «Νομίζω ότι είναι όπως κάθε άλλος άνθρωπος. Είναι κόρες, μητέρες, αδερφές, φίλες… Εκτός από το γεγονός ότι αυτά τα κορίτσια κάνουν στην οθόνη ό,τι οι περισσότεροι άνθρωποι θα έκαναν στην ιδιωτική τους ζωή, είναι απλώς άνθρωποι», απαντά.

Μια ημέρα στο πλατό

Όπως μας πληροφορεί η Melissa, οι makeup artists είναι οι πρώτοι που φτάνουν στο σετ, αν πρόκειται για μεγάλου μήκους ταινίες, η εμφάνιση των πρωταγωνιστών καθορίζεται από τον σκηνοθέτη. Σε μικρού μήκους παραγωγές, οι πρωταγωνιστές επιλέγουν μόνοι τους το make up. «Στις μεγάλου μήκους ταινίες, το makeup βρίσκεται στα γυρίσματα όλη μέρα για τα ρετούς και επιπλέον για να κάνει και το υπόλοιπο καστ. Συνήθως είναι ένας, ίσως δύο, artists που κάνουν τα μαλλιά, το makeup και τα ειδικά εφέ για όλη την ταινία. Αν πρόκειται για σκηνή "gonzo" (είδος πορνό με πολλά κοντινά) τότε ο makeup artist μπαίνει μέσα, κάνει τα μαλλιά και το makeup, αφήνει τις λεπτομέρειες και πάει σπίτι», λέει η ίδια.

Το μακιγιάζ σε μια ταινία σκληρού πορνό ελάχιστα διαφέρει από αυτό μιας κανονικής ταινίας. «Πραγματικά είναι το ίδιο πράγμα. Έχω δουλέψει σε τόσο διαφορετικές ταινίες στο χώρο. Θα έλεγα ότι πιθανώς να υπάρχει λίγο μεγαλύτερη ποικιλία όσον αφορά στα είδη του μακιγιάζ που κάνω σε ενήλικες ταινίες σε αντίθεση με τις συνηθισμένες. Κάθε παραγωγή απαιτεί και κάτι διαφορετικό. Αυτό είναι που κάνει τη δουλειά μου τόσο διασκεδαστική», λέει χαρακτηριστικά.

Αστεία και αμήχανα περιστατικά στην δουλειά της συμβαίνουν συνέχεια, όπως λέει. «Μια φορά έβαφα και έπρεπε να μεταμορφώσω τον Randy Spears (γνωστός πορνοστάρ) σε μαύρο για μια παρωδία της «A-Team» για το «Adam & Eve». Έφτιαξα τη μύτη του από κερί αντί να χρησιμοποιήσω προσθετική, όπως θα έκανα τώρα. Κάθε φορά που κουνούσε αυτή τη μύτη, άφηνε σημάδια και έπρεπε να τον ακολουθώ συνεχώς για να την φτιάχνω. Προφανώς το κερί δεν ήταν και η καλύτερη ιδέα! Δούλεψε, όμως και βγήκε καλά στην κάμερα», θυμάται.

Η κυκλοφορία των πορνοταινιών σε High Definition έχει αλλάξει αρκετά και την δουλειά της Melissa, κυρίως όσον αφορά την «ποσότητα» του μακιγιάζ. «Το HD δείχνει τα πάντα. Αν δείχνει βαρύ (το μακιγιάζ) στον άλλο, τότε έτσι θα δείχνει και στην κάμερα. Μπορώ μόνο να μιλήσω για τον εαυτό μου εδώ, αλλά στόχος μου είναι να κάνω το κάθε κορίτσι να δείχνει τον καλύτερο εαυτό του, χωρίς να δείχνει ότι φορά έναν τόνο μακιγιάζ», λέει χαρακτηριστικά.

Είναι εν τέλει το πορνό εξευτελιστικό για μια γυναίκα; «Εξαρτάται», απαντά η Melissa. «Νομίζω ότι όπως και κάθε αμφιλεγόμενο θέμα, το ακραίο σε οποιαδήποτε κατεύθυνση είναι κακό. Υπάρχουν κάποια πορνό για τα οποία σίγουρα αισθάνομαι έτσι. Έχω επίσης δει από πρώτο χέρι πολλές γυναίκες μέσα και έξω από την βιομηχανία, οι οποίες γίνονται πιο δυνατές από τις ταινίες ενηλίκων», καταλήγει.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εντυπωσιακή δουλειά της σε διάσημες πορνοστάρ στην Photo Gallery του άρθρου.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v