Ελληνίδα ερευνήτρια αναδείχθηκε γυναίκα της χρονιάς!

Η Ελένη Αντωνιάδου, ελληνίδα ερευνήτρια, αναδείχθηκε γυναίκα της χρονιάς στα βραβεία 2013 FDM Everywoman in Technology στο Λονδίνο.
Ελληνίδα ερευνήτρια αναδείχθηκε γυναίκα της χρονιάς!
Η Ελένη Αντωνιάδου, ελληνίδα επιστήμονας που ασχολείται με τις νανοεπιστήμες και την αναγεννητική ιατρική, αναδείχθηκε «Γυναίκα της χρονιάς» στα 2013 FDM Everywoman in Technology Awards που απονεμήθηκαν την Τετάρτη στο Λονδίνο.

Η ελληνίδα ερευνήτρια εργάζεται στην NASA και ασχολείται ταυτόχρονα με πολλές μελέτες, οι οποίες αφορούν τις εναλλακτικές θεραπείες στον τομέα των μεταμοσχεύσεων και της ανάπτυξης οργάνων από βλαστοκύτταρα ασθενών με λιγότερες πιθανότητες απόρριψής τους από τον οργανισμό του ασθενούς που χρειάζεται μόσχευμα.

Παράλληλα, έχει συνιδρύσει την εταιρία «Transplants Without Donors LLC», που έχει βραβευθεί για το έργο της σχετικά με τις μεταμοσχεύσεις χωρίς δωρητές. Στο πλαίσιο αυτής της ενασχόλησής της, η Ελένη Αντωνιάδου έχει συμβάλλει στην δημιουργία τεχνητής τραχείας που χρησιμοποιήθηκε σε ασθενή με καρκίνο. Η βραβευμένη ερευνήτρια ασχολείται επίσης και με την έρευνα της επίδρασης της ακτινοβολίας στο νευρικό σύστημα, ώστε να προτείνει τρόπους προστασίας των αστροναυτών.

Η 25χρονη Ελληνίδα από το Λιπαρό Σκύδρας είναι μέλος της επιστημονικής ομάδας της Διεύθυνσης Βιοτεχνολογίας στο εργαστήριο εξερεύνησης του Άρη για λογαριασμό της NASA, ενώ στο προφίλ της στην ιστοσελίδα της NASA αναφέρει: «Είμαι ευλογημένη, που γεννήθηκα στην χώρα του φωτός, την Ελλάδα, όπου γεννήθηκαν η φιλοσοφία, οι τέχνες, η πολιτική και η λογοτεχνία, που αποτελούν την ρίζα των μοντέρνων επιστημών. Φιλοσοφία σημαίνει «αγάπη για την σοφία» και αυτό ήταν που με οδήγησε στο ταξίδι προς την απόκτηση γνώσεων».

Δείτε στο παρακάτω video τις δηλώσεις της μετά την βράβευσή της:


Πηγή: Ethnos.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v