Ένας οπαδός του Χίτλερ στο Υπουργείο Εσωτερικών;

Ο σύμβουλος σε ζητήματα ιθαγένειας και μεταναστευτικής πολιτικής, Ιωάννης Κωτούλας, καταγγέλλεται από την εφημερίδα Αυγή ως υμνητής του Χίτλερ. Την απομάκρυνσή του ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, διαψεύσεις στο… Twitter (!) κάνει η κυβέρνηση.
Ως υμνητή του ναζισμού καταγγέλλει η Εφημερίδα Αυγή τον σύμβουλο του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών για ζητήματα ιθαγένειας και μεταναστευτικής πολιτικής, Ιωάννη Κωτούλα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Κωτούλας σε έργο του με τον τίτλο "Η άνοδος του Γ' Ράιχ" υμνεί το ναζισμό γράφοντας χαρακτηριστικά πως "ο ναζισμός ήταν μια μεγάλη επανάσταση: εναντίον της γραφειοκρατίας, εναντίον της άνοιας, για χάρη της νεολαίας, εναντίον των περιχαρακωμένων ιεραρχιών…".

Επίσης σε αφιέρωμα του περιοδικού «Ιστορικά Θέματα», για τα «Εγκλήματα Πολέμου του Άξονα» ο Ιωάννης Κωτούλας αναφέρει, σύμφωνα με την εφημερίδα, ότι «τα στρατόπεδα συγκέντρωσης αποτελούσαν συνήθη και καθιερωμένη πρακτική όλων των εμπολέμων πλευρών».

Σημειώνεται πως ο κ. Κωτούλας είναι εκπαιδευτικός ο οποίος με το ΦΕΚ υπ' αριθμό 447 της 25ης Σεπτεμβρίου του 2012 αποσπάστηκε στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού, Χαράλαμπου Αθανασίου, με αντικείμενο το νόμο για την ιθαγένεια.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει επιβεβλημένη την άμεση απομάκρυνση του συγκεκριμένου σύμβουλου για την ιθαγένεια.

«Ακόμα και γι' αυτή την κυβέρνηση υπάρχουν όρια. Ακριβώς όπως δεν διανοούμαστε να ζητήσουμε συνταγές μαγειρικής από ανθρωποφάγους, δεν είναι δυνατό και να ζητάμε συμβουλές περί του ποιος είναι έλληνας πολίτης από κάποιον που θεωρεί ότι “η πρακτική του να απορρίπτουμε τον ναζισμό πρέπει να σταματήσει”. Ας σκεφτούν δε, ειδικά τα κόμματα που υπερψήφισαν το νόμο Ραγκούση, με ποιους ακριβώς όρους πολιτεύονται (και) επί του συγκεκριμένου ζητήματος», δήλωσε η βουλευτής Βασιλική Κατριβάνου.

Πάντως, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιώργος Μουρούτης, απαντώντας σε σχετικό tweet του πρώην υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, ανέφερε στο twitter πως ο Ιωάννης Κωτούλας δεν έχει γράψει το συγκεκριμένο κείμενο και ότι ο ίδιος έχει ήδη μηνύσει την ιστοσελίδα left.gr όπου πρωτοδημοσιεύτηκε η καταγγελία σε βάρος του.

Πηγές: Αυγή, ΣΚΑΙ, enet.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v