Steve Jobs: Νεκρός ο πατέρας του "μήλου"

Αργά χθες το βράδυ άφησε ο Steve Jobs την τελευταία του πνοή, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του. Ο σπουδαίος οραματιστής και ιδρυτής της Apple «έφυγε» στα 56 του χρόνια, νικημένος από μία σπάνια μορφή καρκίνου στο πάγκρεας.
Steve Jobs: Νεκρός ο πατέρας του μήλου
Την τελευταία του πνοή άφησε αργά χθες το βράδυ ο ιδρυτής της Apple, Steve Jobs, σε ηλικία 56 ετών. O Jobs, ο οποίος υπέφερε εδώ και χρόνια από μία σπάνια μορφή καρκίνου στο πάγκρεας, έχασε τελικά τη μάχη με τον θάνατο, στο σπίτι του, περιτριγυρισμένος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, από την οικογένειά του και αγαπημένα πρόσωπα.

Στις 24 Αυγούστου η ανακοίνωση του Jobs ότι δε μπορούσε πλέον να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του και στις προσδοκίες της Apple από αυτόν ως διευθύνοντα σύμβουλο, άφησε υπόνοιες για την κακή κατάσταση της υγείας του.

Η διάγνωση του καρκίνου στο πάγκρεας και οι σχετικές θεραπείες είχαν ήδη ξεκινήσει το 2004 και από το 2009 οι απουσίες του από την Apple είχαν γίνει τακτικές.

Η οικογένειά του ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, χθες αργά τη νύχτα «Στην δημόσια ζωή του ο Steve ήταν γνωστός ως οραματιστής. Στην ιδιωτική ζωή του λάτρευε την οικογένειά του. Είμαστε ευγνώμονες προς όλους αυτούς τους ανθρώπους που μοιράστηκαν τις ευχές και τις προσευχές τους τον τελευταίο χρόνο που η κατάσταση της υγείας του Steve χειροτέρευε. Θα δημιουργηθεί μία ιστοσελίδα για όλους αυτούς που επιθυμούν να αποτίσουν φόρο τιμής και αναμνήσεις.

Ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξη και την καλοσύνη σας. Ξέρουμε ότι πολλοί από εσάς θα θρηνήσετε μαζί μας και ζητάμε να σεβαστείτε αυτές τις πολύ ιδιωτικές στιγμές της θλίψης μας».

Αμέτρητα άτομα από τον κόσμο της πληροφορικής, και όχι μόνο, άφησαν τα δικά τους συλλυπητήρια μηνύματα στο Twitter (#RIPSteveJobs) αλλά και στο Facebook, όπου είχε δημιουργηθεί πριν λίγο καιρό και η σελίδα Steve Jobs Day 14 – 10 – 2011, τιμής ένεκεν. Το video που ετοίμασαν οι δημιουργοί της σελίδας έχει σήμερα ένα εντελώς διαφορετικό νόημα.

[Here’s to our crazy one]


Δείτε στα Σχετικά Άρθρα λεπτομέρειες για την ζωή και το έργο του Steve Jobs.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v