Ένας "μετρ" του γυμναστηρίου στο In2life

Στην πρώτη του επίσκεψη στην Ελλάδα στα πλαίσια του European Fitness Convention, ο διεθνούς φήμης αμερικάνος trainer Jim Stoppani μίλησε στην κάμερα του in2life για την μέχρι τώρα καριέρα του στο fitness, τις αγαπημένες του μεθόδους προπόνησης και τα μελλοντικά του σχέδια. Δείτε το βίντεο.
Ένας μετρ του γυμναστηρίου στο In2life
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Έχοντας γίνει ιδιαίτερα γνωστός σε διεθνές επίπεδο μέσω των άρθρων του σε περιοδικά – Βίβλους του είδους (Muscle & Fitness, FLEX), αλλά και… ιντερνετικά με την προσωπική του ιστοσελίδα και την online εκπομπή του Muscle & Fitness RAW, o Dr. Jim Stoppani ήρθε για πρώτη φορά στην χώρα μας στα πλαίσια του 1ου European Fitness Convention.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως Bodybuilder, αλλά δεν περιορίστηκε σε αυτό. Το έντονο ενδιαφέρον του για την επιστήμη πίσω από την ανάπτυξη της μυϊκής μάζας τον έκανε να μεταφέρει το… γυμναστήριο στο εργαστήριο.
 
Έκανε το διδακτορικό του πάνω στην φυσιολογία της άσκησης με δευτερεύουσα την Βιοχημεία και συνέχισε με την post – doc έρευνά του στο Εργαστήριο John B. Pierce και στο Τμήμα Κυτταρικής και Μοριακής Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου Yale, όπου και μελέτησε τις επιδράσεις της άσκησης και της διατροφής στην μεταβολή της δομής των γονιδίων του μυϊκού ιστού.

Εν ολίγοις, ο Stoppani μετέφερε τις «μπακαλίστικες» γνώσεις των Bodybuilders και τις προπονητικές μεθόδους που αυτοί ακολουθούσαν, στο εργαστήριο. Τις μελέτησε και έβγαλε συμπεράσματα όχι για το αν «δουλεύουν» ή όχι στους ασκούμενους, αλλά γιατί συμβαίνει αυτό βάσει ερευνών. Η έρευνές του μάλιστα τιμήθηκαν το 2002 με το Βραβείο Έρευνας στην Επιστήμη της Άσκησης από την Αμερικάνικη Κοινότητα Φυσιολογίας. Αυτήν την περίοδο ταξιδεύει σε συνέδρια fitness ανά τον κόσμο (επόμενος σταθμός του η Μπανγκόκ), είναι επιστημονικός συνεργάτης και αρθογράφος στα περιοδικά Muscle & Fitness, Muscle & Fitness Hers και Flex. Συνεχίζει την πετυχημένη ιντερνετική του εκπομπή Muscle & Fitness RAW, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε η συνεργασία του με το Bodybuilding.com.

Το in2life ήταν στο πρώτο European Fitness Convention και μίλησε μαζί του για το ξεκίνημα της καριέρας του, τις προπονητικές του προτιμήσεις και τα μελλοντικά του σχέδια. Δείτε τι μας είπε στο βίντεο που ακολουθεί:


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v