Farrah Fawcett: Στην γειτονιά των πραγματικών αγγέλων

Μπορεί να μην βραβεύτηκε με Όσκαρ, να μην έκανε καν ιδιαίτερα σημαντική καριέρα, αποτέλεσε όμως αναμφισβήτητα αμερικανικό σύμβολο της δεκαετίας του '70, που λατρεύτηκε απλά και μόνο από έναν ρόλο σε μία τηλεοπτική σειρά. Και αυτό κάτι σημαίνει.
Ένα από τα σπουδαιότερα σύμβολα της αμερικανικής pop κουλτούρας, ένας από τους τρεις θρυλικούς «Αγγέλους του Τσάρλι», μία από τις εντυπωσιακότερες γυναίκες που είδαμε ποτέ στην μεγάλη οθόνη… Η Farrah Fawcett, στα 62 της, έχασε πριν μερικές ώρες την άνιση μάχη με τον καρκίνο από τον οποίο υπέφερε τα τελευταία χρόνια και ο οποίος πρόσφατα είχε κάνει μετάσταση στο συκώτι.

«Μετά από μία μακρά και γενναία μάχη με τον καρκίνο, η αγαπημένη μας Farrah έφυγε», ανακοίνωσε τα ξημερώματα ο επί μακρόν σύντροφος της ζωής της και πριν μερικές μέρες σύζυγός της, Ryan O’Neal, μέσω του εκπροσώπου τύπου της Fawcett, Paul Bloch. «Παρόλο που αυτή είναι μία εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για την οικογένειά της και τους φίλους της, παρηγορούμαστε από τις όμορφες στιγμές που περάσαμε μαζί της όλα αυτά τα χρόνια και την γνώση ότι η ζωή της έφερε χαρά σε τόσους ανθρώπους ανά τον κόσμο.»

Μία σχεδόν μυθική φιγούρα της δεκαετίας του ’70 στην αμερικανική και έπειτα παγκόσμια τηλεόραση, έγινε ακόμα πιο διάσημη όταν η pinup αφίσα της κυκλοφόρησε μέσω όλων των ανδρικών περιοδικών του πλανήτη. Με το αστραφτερό της χαμόγελο και τα πλούσια κατάξανθα μαλλιά της, δεν ήταν δύσκολο η Fawcett να γίνει σύντομα ένα αστέρι του αμερικανικού πολιτισμού, το οποίο λατρεύτηκε, μιμήθηκε από τους fans της αλλά και πολεμήθηκε κατά καιρούς από τους paparazzi. Ήταν ένα από αυτά τα μοναδικά πρόσωπα του Hollywood, δημιούργημα σε μεγάλο βαθμό των περιοδικών και των εφημερίδων, που κατά καιρούς έμοιαζε να είναι διάσημη απλά και μόνο επειδή ήταν διάσημη.

[Δείτε video-αφιέρωμα στην Farrah Fawcett]


Γεννημένη στο Corpus Christi του Τέξας, το 1947, η Fawcett μετακόμισε στο Los Angeles αμέσως μετά το σχολείο, αναζητώντας καριέρα ηθοποιού. Εμφανίστηκε σε κάποιους μικρούς ρόλους καθημερινών τηλεοπτικών σειρών και αφού παντρεύτηκε τον τότε αστέρα της τηλεόρασης Lee Majors πρωταγωνίστησε σε κάποια επεισόδια της επιτυχημένης σειράς "The Six Million Dollar Man", ενώ παράλληλα άρχισε να κάνει διαφημιστικά σποτ για την Wella Balsam. Έτσι έγινε γνωστή σε μία εταιρία που δημιουργούσε αφίσες, η οποία ζήτησε την φωτογραφία της. Η συμφωνία κλείστηκε και η περίφημη εικόνα με την Fawcett σε ένα κόκκινο, σέξι μαγιό έμελλε να αποτελέσει σύμβολο μίας ολόκληρης δεκαετίας.

Αυτή ήταν η σπουδαιότερη αρχή στην καριέρα της, η οποία εκτινάχθηκε το 1976, όταν αυτή με τις Kate Jackson και Jaclyn Smith σχημάτισαν τους «Άγγελους του Τσάρλι». Το σίριαλ μισήθηκε από τον τύπο αλλά λατρεύτηκε από το κοινό. Η Fawcett, ωστόσο, διέκοψε μετά από την πρώτη χρονιά προβολών το συμβόλαιό της με σκοπό να αναζητήσει καριέρα στον κινηματογράφο και ξαναεμφανίστηκε, μόνο μετά από ατελείωτες δικαστικές μάχες με τους παραγωγούς της σειράς, σε έξι τελευταία επεισόδια. Πώς θα κατάφερνε, όμως, να αποποιηθεί στην πορεία της καριέρας της, τον ρόλο που την εκτίναξε στα άστρα;

Πέρα από κάποιες άλλες τηλεοπτικές σειρές στις οποίες εμφανίστηκε, το «Burning Bed» συγκεκριμένα πήρε καλές κριτικές, οι θαυμαστές της την απόλαυσαν σε κάποιες παραστάσεις του Broadway και κάποιες άλλες σχετικά αποτυχημένες κινηματογραφικές ταινίες. Τα πράγματα δεν πήγαν όπως ήλπιζε. Ακολούθησε μία γυμνή φωτογράφηση για το Playboy, το 1995, μία ασυνάρτητη εμφάνιση στο «Late Show with David Letterman» το 1997 και ένας πολυδιαφημισμένος τσακωμός με τον τότε φίλο της και σκηνοθέτη James Orr (1998).

Το 1982 ξεκινά μία πολυτάραχη και πολυσυζητημένη από τα περιοδικά σχέση με τον επίσης ηθοποιό και συμπρωταγωνιστή της στο σίριαλ “Good Sports”, Ryan O’Neal, με τον οποίο σύντομα απέκτησε έναν γιο (ο οποίος, 24ων σήμερα, συνελήφθη πριν λίγο καιρό από την αστυνομία επειδή προσπαθούσε να περάσει ναρκωτικά σε φυλακές της Καλιφόρνια).

Το 2006 δημοσιοποιήθηκε η ασθένειά της. Λίγες μέρες μετά η Fawcett υπέγραψε συμβόλαιο με έναν τηλεοπτικό παραγωγό της Καλιφόρνια για να δημιουργήσει ένα σόου – οδοιπορικό στα συμπτώματα του καρκίνου, την θεραπεία τους και την μάχη της με αυτόν, την οποία μάλιστα ήταν σίγουρη πως θα κέρδιζε. Το σόου, με τον τίτλο “Farrah’s Story” προβλήθηκε στις 15 Μαΐου 2009 και προσέλκυσε 9 εκατομ. τηλεθεατές. Με την ιστορία της Farrah έμελλα να λήξει η πολυτάραχη ζωή της Fawcett.

Ε.Μ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v