Hollywood: Where have all the oscar-winners gone?

Μας χάρισαν τις συγκλονιστικές τους ερμηνείες, κέρδισαν το Όσκαρ τους, έβγαλαν λεφτά με την σέσουλα και εξαφανίστηκαν. Aρπαχτές της show biz, έλλειψη φιλοδοξίας ή υπερ-εκλεκτισμός; Ο κάθε ένας από τους παρακάτω stars έχει τον δικό του λόγο αποχής.
Hollywood: Where have all the oscar-winners gone?
Αν αναρωτιέστε γιατί στις περισσότερες ταινίες φαίνεται να πρωταγωνιστούν ξανά και ξανά οι ίδιοι ηθοποιοί, φτάνει να αναλογιστείτε ποιοι είναι αυτοί που έχουν εξαφανιστεί και θα βρείτε εύκολα την απάντηση: Οι νικητές των βραβείων Όσκαρ. Συγκεκριμένα, τα μεγάλα ονόματα του Hollywood που είτε έχουν αποσυρθεί από το επάγγελμα ή έχουν βγάλει τόσα πολλά λεφτά που δεν τους νοιάζει πια να συνεχίσουν να κάνουν καριέρα.

Το νούμερο ένα όνομα που δείχνει να έχει εφαρμόσει αυτήν την τακτική είναι ο Gene Hackman. Δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ (για τις ταινίες «The French Connection» και «Unforgiven»), ο Hackman συμμετείχε τελευταία φορά σε ταινία το 2004 (στο «Welcome to Mooseport»). Το αποτέλεσμα ήταν τόσο κακό που ο ηθοποιός πολύ απλά αποχώρησε από την βιομηχανία του θεάματος. Τώρα, στα 79 του χρόνια, ο Hackman συνεχίζει να αυξάνει τα κέρδη «πουλώντας» την χαρακτηριστική φωνή του σε διαφημιστικά σποτ, όπως αυτό της εταιρίας Lowe’s. (Δείτε από κάτω)




Δεύτερη στην σειρά ακολουθεί η Goldie Hawn, 63 ετών, η οποία κέρδισε Όσκαρ για την πρώτη της ταινία «Cactus Flower», το 1969. Από το 2002, που πρωταγωνίστησε στο «The Banger Sisters» δεν έχει γυρίσει άλλη ταινία. Την ίδια έλλειψη φιλοδοξίας φαίνεται ότι «κόλλησε» και τον σύντροφό της Kurt Russell, ο οποίος είναι μόνο 58 ετών. Ο Russell σπάνια δουλεύει πλέον, εκτός αν κάποιος τον πιέσει λίγο παραπάνω. Πρωταγωνίστησε στην ταινία του Tarantino «Death Proof», το 2007, αλλά κατά μέσο όρο στο ενεργητικό του έχει λιγότερες από μία ταινία τον χρόνο. Φαίνεται πως τόσο αυτός όσο και η Goldie Hawn είναι μια χαρά βολεμένοι στην προκειμένη περίοδο της ζωής τους.

Στην συνέχεια της λίστας μπορεί επίσης να προστεθεί ο Warren Beatty. Χωρίς να έχει υπάρξει ποτέ ιδιαίτερα δημιουργικός ηθοποιός, ο Beatty εμφανίστηκε τελευταία φορά στην μεγάλη οθόνη με την περίφημη ταινία-φιάσκο «Town and Country» πριν από περίπου 8 χρόνια. Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης (για την ταινία «Reds») είχε πάντα υπάρξει υπερβολικά εκλεκτικός. Γι’αυτό, άλλωστε, και προσπέρασε τον ομώνυμο ρόλο στην ταινία «Kill Bill».

Με αργά αλλά σταθερά βήματα φαίνεται πως ακολουθεί στην λίστα και ο Robert Redford. Απασχολημένος με το Sundance Film Festival και διάφορες άλλες σχετικές πρωτοβουλίες, ο Redford σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε τελευταία φορά το 2007, στο «Lions for Lambs». Πέρα από αυτό, ο βραβευμένος με Όσκαρ για το «Ordinary People» ηθοποιός έχει συμμετάσχει μόνο σε τέσσερις ταινίες την τελευταία δεκαετία.

Η συμπρωταγωνίστρια του Redford στο περίφημο «The Way We Were», Barbra Streisand δουλεύει ακόμα λιγότερο, τουλάχιστον στον χώρο του κινηματογράφου. Από το «The Mirror Has Two Faces», στα μέσα της δεκαετίας του ’90, δεν έχει ξαναγυρίσει άλλη ταινία ως παραγωγός, ενώ ως ηθοποιός μέσα στην τελευταία δεκαετία εμφανίστηκε μόνο στο «Meet the Fockers», το 2004. Λέγεται πως θα την ξαναδούμε στο σήκουελ «Little Fockers», το 2011.

Και δεν είναι μόνο αυτοί. Και άλλα, όχι μόνο βραβευμένα με Όσκαρ, αλλά πολύ τρανταχτά ονόματα του Hollywood, έχουν παραμελήσει το επάγγελμα, όπως για παράδειγμα ο Joe Pesci. Την σύντομη εμφάνισή του στο «Lethal Weapon 4» το 1998, ακολούθησε μία ακόμα συντομότερη στο «The Good Shepherd», το 2006. Κατά τα άλλα, περνάει τον περισσότερο χρόνο του στα γήπεδα του γκολφ.

Αλλά και πολλοί νεώτεροι ηθοποιοί, σημερινοί 45ρηδες ή 50ρηδες, φαίνεται να έχουν γίνει ιδιαίτερα εκλεκτικοί. Η Debra Winger, ο Matthew Modine, η Joan Allen, ο Kevin Kline, η Helen Hunt, και ο Jeff Bridges, όλοι τους δείχνουν να χρειάζονται αμέτρητο χρόνο για τις σοβαρές επιλογές της καριέρας τους.

Μην φανταστείτε, βέβαια, ότι αυτή η αποχή των stars θα μας κάνει να τα βάψουμε μαύρα. Σωρεία βετεράνων του Hollywood όλο και κάπου εμφανίζονται συχνά πυκνά, όπως οι Diane Keaton, Jack Nicholson, Sally Field, Dustin Hoffman, Clint Eastwood (ο απόλυτος πρωταθλητής της μεγάλης οθόνης) αλλά και η Meryl Streep (στο ίδιο βάθρο, πλάι στον Eastwood) και ο Robert De Niro (που συνεχίζει και συνεχίζει και συνεχίζει), δίνοντάς μας την χαρά να απολαμβάνουμε τις κατά καιρούς εκπληκτικές ερμηνείες τους.

Ε. Μ.
Πηγή: Reuters.com
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v