Οι 10 ωραιότερες γυναίκες στην πολιτική σκηνή

Δεν είναι απλά όμορφες. Είναι έξυπνες, μορφωμένες, δυναμικές και έχουν κατακτήσει με τις ικανότητές τους μία θέση στο πολιτικό τοπίο παγκοσμίως. Γνωρίστε δέκα από τις χαρισματικότερες γυναίκες που, άμεσα ή έμμεσα, συνδέονται με την πολιτική σήμερα.
Οι 10 ωραιότερες γυναίκες στην πολιτική σκηνή
της Έλενας Μπούλια

Ξεχωρίζουν, όχι μόνο γιατί είναι όμορφες, αλλά κυρίως γιατί -πέρα από τα βλέμματα ανδρών και γυναικών- έχουν καταφέρει με τις ικανότητες και την προσωπικότητά τους να κατακτήσουν άμεσα ή έμμεσα την πολιτική σκηνή παγκοσμίως. Γνωρίζοντάς τις καλύτερα πολλοί από εσάς ίσως διαφωνήσουν με τις κοινωνικο-πολιτικές ιδέες και απόψεις τους, θα συμφωνήσετε όμως όλοι πως αυτές οι δέκα κυρίες είναι σήμερα οι ωραιότερες γυναίκες που, με τον τρόπο της η κάθε μία, κυκλοφορούν στα πολιτικά «λημέρια». Ποιες είναι αυτές;

Marianne Thieme
Η Marianne Louise Thieme (γεν. 6 Μαρτίου 1972) είναι η πρόεδρος και πολιτικός αρχηγός του Κόμματος για τα Ζώα της Δανίας, αλλά και συγγραφέας βιβλίων σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων. Σπούδασε νομική στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και παράλληλα αποφάσισε να γίνει χορτοφάγος. Το 2002 αυτή και άλλοι φιλόζωοι ίδρυσαν στη Δανία το Κόμμα των Ζώων, το οποίο στις εκλογές του 2003 κέρδισε μόνο 50.000 ψήφους και όχι κάποια θέση στο Κοινοβούλιο. Χάρη στις ικανότητες και την ισχυρή προσωπικότητά της όμως κατάφερε το 2004 να πάρει μία θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ στις εκλογές της Δανίας του 2006, με 179.988 ψήφους το κόμμα έλαβε πλέον δύο θέσεις στο Κοινοβούλιο. Έτσι, η κυρία Thieme είναι σήμερα η αρχηγός του πρώτου κόμματος στον κόσμο με ατζέντα που επικεντρώνεται στα δικαιώματα των ζώων. Έχει, μάλιστα, καταφέρει να κρατήσει εντελώς κρυφή την προσωπική της ζωή.

Amy Holmes
Η Amy Holmes (γεν. το 1973) είναι σύμβουλος σε θέματα στρατηγικής του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων στην Αμερική και πολιτικός ρεπόρτερ του CNN, ενώ έχει εμφανιστεί αρκετές φορές και στο Fox. Γεννήθηκε στη Ζάμπια από Αφρικανό πατέρα και Αμερικανίδα (καυκάσια) μητέρα, στους οποίους οφείλει και τα υπέροχα γονίδιά της. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον το 1994 με πτυχίο στα οικονομικά. Σχετικά με τις επικείμενες αμερικανικές εκλογές, παρά τις συντηρητικές της απόψεις, η Holmes δείχνει να κλίνει υπέρ του Μπάρακ Ομπάμα (ίσως λόγω χρώματος) κάποιες φορές συμφωνώντας μαζί του, αλλά τις περισσότερες φορές κριτικάροντάς τον. Χαρακτηρίζοντας τον εαυτό της «ανεξάρτητη» ως προς τις πολιτικές της πεποιθήσεις -που είναι πάντως συντηρητικές- και στηρίζοντας κατά καιρούς φιλελεύθερες απόψεις, όπως το ελεύθερο δικαίωμα στην έκτρωση, δεν θα μας έκανε εντύπωση να δήλωνε τελικά δημόσια ότι ψηφίζει υπέρ του Ομπάμα.

Carla Bruni
Άμεση σχέση με την πολιτική μπορεί να μην έχει, είναι πάντως η σύζυγος του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί και αυτόματα η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας. Η Carla Bruni Tedeschi (γεν. 23 Δεκεμβρίου 1967) είναι Ιταλίδα, στην καταγωγή, μουσικός, τραγουδίστρια και μοντέλο. Κληρονόμος ιταλικής βιομηχανίας ελαστικών, η Bruni προέρχεται από ιδιαίτερα εύπορη οικογένεια, άρα η συμμετοχή της σε επιδείξεις και διαφημίσεις κορυφαίων οίκων μόδας μάλλον αποτέλεσαν ένα από τα χόμπι της. Είναι γνωστή για τις αμέτρητες σχέσεις της στο παρελθόν με γνωστούς (ή μη) καλλιτέχνες, όπως ο Eric Clapton, ο Mick Jagger και ο Kevin Kostner. Παρ’όλα αυτά, έμελλε να είναι ο πρόεδρος της Γαλλίας ο πρώτος της σύζυγος. Πριν λίγους μήνες, πάντως, προκλήθηκε σάλος γύρω από το όνομά της εξαιτίας μίας γυμνής φωτογράφησης που είχε κάνει η καλλονή όταν δούλευε ως μοντέλο, η οποία δημοπρατήθηκε από τον οίκο Christies και πουλήθηκε τελικά για 58.740 ευρώ.

Chelsea Clinton
Έμμεση η σχέση και της Chelsea Victoria Clinton (γεν. 27 Φεβρουαρίου 1980) με την πολιτική, ως μοναχοπαίδι του πρώην Προέδρου της Αμερικής Bill Clinton και της νυν Γερουσιαστή της Νέας Υόρκης και υποψήφιας του Δημοκρατικού κόμματος, Hillary Rodham Clinton. Συμφωνούμε πως η νεαρή Chelsea δεν διακρίνεται τόσο για την εμφάνισή της –μικρή ήταν ένα πραγματικό ασχημόπαπο ενώ σήμερα μάλλον απλά συμπαθητική θα την χαρακτηρίζαμε- όσο για την ευφυΐα της (πήδηξε μία τάξη στο δημοτικό λόγω εξαιρετικών ικανοτήτων) και τη μόρφωσή της. Έχει, λοιπόν, πτυχίο στην Iστορία από το Stanford University και μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις από το University College της Οξφόρδης. Αυτή τη στιγμή συμμετέχει υπερ-ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία της μητέρας της, αλλά αρνείται ταυτόχρονα να μιλήσει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για οτιδήποτε σχετικό με την πολιτική.

Cristina Fernández de Kirchner
Μπορεί η Πρόεδρος της Αργεντινής Cristina Elisabet Fernández Wilhem de Kirchner (γεν. 19 Φεβρουαρίου 1953) να είναι σήμερα 55 ετών, είναι όμως σίγουρα μία από τις ομορφότερες, γιατί δεν ήταν λίγες, πολιτικούς που πέρασαν από την Αργεντινή. Είναι σύζυγος του πρώην Προέδρου Néstor Kirchner και πριν αναλάβει τη θέση του είχε εκτίσει τη θητεία της ως Γερουσιαστής του Μπουένος Άιρες. Έχει σπουδάσει Νομική στο Πανεπιστήμιο La Plata, όπου γνώρισε και τον σύζυγό της με τον οποίο παντρεύτηκαν το 1975 και απέκτησαν δύο παιδιά. Πολλοί την χαρακτηρίζουν μία δεύτερη Eva Perón, λόγω των εριστικών λόγων της που διχάζουν συχνά την πολιτική σκηνή, αλλά η ίδια αρνείται την όποια σύγκριση, λέγοντας πως κανείς δε μπορεί να μοιάσει στην «θαυματουργή Εύα» που χάρισε κάποτε στις γυναίκες το δικαίωμα στην εργασία και την ψήφο.

Alina Kabaeva
Μπορεί οι φήμες ότι η 25χρονη Alina Maratovna Kabaeva έχει σχέση και πρόκειται να παντρευτεί σύντομα τον Πρόεδρο Πούτιν να είναι αναληθείς, ή ανακριβείς, η πρώην πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκης ρυθμικής γυμναστικής της Ρωσίας, ωστόσο έχει ήδη κάνει δυναμική την παρουσία της στα πολιτική δρώμενα της χώρας. Από το 2005 και μετά η Kabaeva είναι μέλος του Δημόσιου Επιμελητηρίου της Ρωσίας (Public Chamber of Russia), ενώ από το 2007 είναι και βουλευτής του Κοινοβουλίου, εκπροσωπώντας το φιλο-κρεμλινικό κόμμα United Russia. Για την ιστορία πάντως, το όνομά της Kabaeva βρίσκεται, για κακή της τύχη, στη λίστα με τους αθλητές που βρέθηκαν, από τους σχετικούς ελέγχους, ντοπαρισμένοι.

Mara Carfagna
Γνωστή στην Ιταλία και ως «Mara La Bella» (Μάρα η Όμορφη), η Mara Rosaria Carfagna (γεν. 18 Δεκεμβρίου 1975) είναι εδώ και μερικές μέρες Υπουργός Ίσων Ευκαιριών και Δικαιωμάτων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική πάντως, κάτι που συνέβη το 2004, η πανέμορφη Mara ήταν showgirl στην ιταλική τηλεόραση και μοντέλο. Οι δε σπουδές της έχουν να κάνουν με τα νομικά –αποφοίτησε το 2001 από Πανεπιστήμιο του Salerno. Το όνομά της έκανε ιδιαίτερο ντόρο τον Ιανουάριο του 2007, όταν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνο δήλωσε σε τηλεοπτικό σόου, ότι αν δεν ήταν ήδη παντρεμένος, θα παντρευόταν αμέσως την Carfagna. Φαντάζεστε το όργιο που επικράτησε μετά από αυτό στις κουτσομπολίστικες εφημερίδες, για ενδεχόμενη σχέση της με τον Πρωθυπουργό. Περιγράφει τον εαυτό της ως αντιφεμινίστρια και πιστεύει πως η ελευθερία δεν εξαρτάται από την ανεξαρτησία αλλά από τους νόμους και την πειθαρχία, ενώ αντιτίθεται σε συγκεκριμένα δικαιώματα των gay και λέει ότι ο έγγαμος βίος θα πρέπει να είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την αναπαραγωγή.

Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας
Ίσως όχι πολιτικός με την έννοια που τα δημοκρατικά κράτη έχουν ορίσει, αλλά πρόσωπο που σαφώς ασχολείται με τα κοινά, η Βασίλισσα Ράνια (γεν. 31 Αυγούστου 1970) είναι σήμερα μακράν η ομορφότερη βασίλισσα του κόσμου. Έχει γεννηθεί στο Κουβέιτ, από Παλαιστίνιους γονείς, όπου πήγε και σχολείο, ενώ αργότερα βρέθηκε για σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στο Κάιρο. Μετά την αποφοίτησή της εργάστηκε στη Citibank αλλά και στην Apple Computer, ενώ σήμερα διαθέτει και το προσωπικό της YouTube κανάλι. Γνώρισε τον τότε πρίγκιπα της Ιορδανίας Abdullah bin Al-Hussein το 1993 και λίγο καιρό αργότερα παντρεύτηκαν και σταδιακά απέκτησαν τέσσερα παιδιά. Η Βασίλισσα Ράνια είναι ευθαρσής ομιλήτρια υπέρ των δικαιωμάτων της γυναίκας, ενώ σε τακτικές εμφανίσεις της στην τηλεόραση μιλάει για τις λανθασμένες αντιλήψεις που έχει ο κόσμος για το Ισλάμ. Το δε φιλανθρωπικό της έργο είναι αξιοθαύμαστο.

Yulia Tymoshenko
Η Yulia Volodymyrivna Tymoshenko (γεν. 27 Νοεμβρίου 1960) είναι η Πρωθυπουργός της Ουκρανίας. Πριν όμως γίνει πρωθυπουργός υπήρξε μία από τους βασικούς αρχηγούς της περίφημης Πορτοκαλί Επανάστασης, που από το Νοέμβριο του 2004 έως τον Ιανουάριο του 2005 συντάραξε την ουκρανική κοινωνία, λόγω των διαμαρτυριών για εκλογική απάτη στις Προεδρικές Εκλογές του 2004. Το 2005, το περιοδικό Forbes την τοποθέτησε στην Τρίτη θέση ανάμεσα στις 100 ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου, χάρη στην δράση της ως Πρωθυπουργός. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, η γοητευτική Tymoshenko ήταν μία επιτυχημένη, αν και αμφιλεγόμενη, επιχειρηματίας στη βιομηχανία του αερίου. Είναι παντρεμένη, απόφοιτος οικονομικού Πανεπιστημίου και το 2001 διακρίθηκε από την Globe and Mail ως μία από τις ωραιότερες γυναίκες πολιτικούς παγκοσμίως.

Έλενα Ράπτη
Είτε στηρίζετε ή όχι τη σημερινή κυβέρνηση, δε μπορεί παρά να συμφωνείτε ότι η Έλενα Ράπτη, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, είναι η ομορφότερη γυναίκα του ελληνικού Κοινοβουλίου. Γεννήθηκε στις 9 Μαΐου του 1975 στη Θεσσαλονίκη. Όνειρό της ήταν να ασχοληθεί με το θέατρο αλλά αφού απέτυχε στις εξετάσεις της Δραματικής Σχολής του κρατικού θεάτρου Βορείου Ελλάδος αποφάσισε να σπουδάσει ψυχολογία και πληροφορική, ενώ συνέχισε με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας στο χώρο των οπτικοακουστικών συστημάτων επικοινωνίας και το 1998 εκλέχθηκε για πρώτη φορά Δημοτική Σύμβουλος Θεσσαλονίκης. Η πορεία της στην πολιτική ήταν μόνο ανοδική αφού το 2004 εκλέγεται για πρώτη φορά Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και επανεκλέγεται στην ίδια θέση το 2007. Ο πατέρας της είναι από τους γνωστότερους επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης, ενώ από τον Δεκέμβρη του 2006 διατηρεί σχέση με τον δικηγόρο, πρώην αθλητή του στίβου, Γιάννη Μαρακάκη. Αποτελούν δε το ομορφότερο ζευγάρι επωνύμων στην Ελλάδα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v