Οι κορυφαίες ταινίες του 2014

Οι κορυφαίες ταινίες του 2014
Αν λέγαμε ότι η χρονιά που αφήσαμε πίσω ήταν «φτωχή» κινηματογραφικά θα ήμασταν πέρα για πέρα άδικοι. Και αυτό γιατι το 2014 μας χάρισε ουκ ολίγες σινεφίλ συγκινήσεις μέσα από δεκάδες παραγωγές που ξεχώρισαν η καθεμία στο είδος της.

Κάποιες από αυτές μας «έμειναν» περισσότερο, και τις μοιραζόμαστε μαζί σας.

The Grand Budapest Hotel
Ο Ραλφ Φάινς πρωταγωνιστεί και ο Γουες Άντερσον σκηνοθετεί μια ρεαλιστική, στενάχωρη, αλλά και βαθιά χιουμοριστική ταινία η οποία παρακολουθεί τις περιπέτειες ενός ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στην Ουγγαρία του ’30.


Boyhood
Ένα πανέμορφο κινηματογραφικό «πείραμα» δια χειρός Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ (ο σκηνοθέτης έκανε τα γυρίσματα για δώδεκα ολόκληρα χρόνια!), το συγκινητικό Boyhood αποτελεί μια συρραφή σύντομων περιόδων στη ζωή ενός πιτσιρικά απ' το Τέξας που εκτείνονται απ' τα 6 έως τα 18 του χρόνια.


Gone Girl
O Ντέιβιντ Φίντσερ επέστρεψε πίσω από την κάμερα και μας έδωσε ένα σφιχτοδεμένο θρίλερ με πρωταγωνιστή τον – παραδόξως άψογο στον ρόλο του – Μπεν Άφλεκ, βασισμένο στο ομώνυμο μπεστ σέλλερ της Τζίλιαν Φλιν.


Interstellar
Ένας ακόμα μεγάλος σύγχρονος δημιουργός επανήλθε δυναμικά στη σκηνοθετική καρέκλα, στήνοντας ένα υπερθέαμα επιστημονικής φαντασίας με πρωταγωνιστή τον εκπληκτικό Μάθιου Μακόναχι.


Noah
Η επικών διαστάσεων ιστορία του βιβλικού προσώπου μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια από τον Ντάρεν Αρονόφσκι.


Her
Ο Γιοακίν Φοίνιξ σε μια συγκλονιστική ερμηνεία «δαγκώνει λαμαρίνα» με τη Σκάρλετ Γιόχανσον, η οποία υποδύεται τη… φωνή ενός εξελιγμένου λογισμικού και μας κάνει να δακρύσουμε από συγκίνηση.


Χόμπιτ: Η μάχη των πέντε στρατών
Το τρίτο μέρος του «Χόμπιτ» έκλεισε ιδανικά μια ακόμα επική τριλογία, αν και αρκετά υποδεέστερη του «Άρχοντα».


Xenia
H ταινία του Πάνου Κούτρα είναι ένα συγκινητικό road movie δύο αδερφών αλβανικής καταγωγής από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη, το οποίο απέσπασε πλείστες διακρίσεις σε διεθνή και εγχώρια φεστιβάλ.


Gravity
Μετά το Interstellar, η δεύτερη καλύτερη ταινία επιστημονικής φαντασίας που είδαμε το 2014 δια χειρός Αλφόνσο Κουαρόν.


Nymphomaniac
Ο Λαρς Φον Τρίερ κατάφερε για ακόμα μια φορά να προκαλέσει, σκηνοθετώντας ένα… οργασμικό οδοιπορικό – ύμνο στην ουσία της σαρκικής επαφής.


Dallas Buyers Club
Το μελόδραμα του Ζαν Μαρκ Βαλέ βραβεύτηκε δικαίως με Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα για το πρωταγωνιστικό δίδυμο (Μακόναχι – Λίτο) και μας συγκλόνισε με τον χωρίς περιττές φανφάρες ρεαλισμό του.


Nebraska
Από τα κρυφά «διαμαντάκια» της χρονιάς που πέρασε, η ταινία του Αλεξάντερ Πέιν είναι ένα συγκινητικό και διεισδυτικό road movie με εξαιρετικούς πρωταγωνιστές.


Interview
To καννιβαλιστικό χιούμορ των Σεθ Ρόγκεν και Τζέημς Φράνκο προκάλεσε… τρομοκρατικές απειλές προς τις ΗΠΑ και μπόλικα δάκρυα στα μάτια από τα γέλια.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v