Top-14 τραγούδια για να αποχαιρετίσουμε το 2014

Top-14 τραγούδια για να αποχαιρετίσουμε το 2014
Το 2014 ήταν η χρονιά που ο ουρανός μας γέμισε αστέρια, που δηλώσαμε “happy”, που γίναμε φίλοι με το τέρας κάτω απ’ το κρεβάτι μας, που κρεμαστήκαμε από πολυελαίους, που ξυπνήσαμε όταν όλα είχαν τελειώσει, που πήγαμε στην εκκλησία, και που βγάλαμε… κάτι από το τίποτα. Κυρίες και κύριοι, τα τραγούδια που «λιώσαμε» την χρονιά που φεύγει.

A Sky Full of Stars – Coldplay
Το πρώτο dance κομμάτι των κατά τα λοιπά alternative Coldplay έγινε τεράστια επιτυχία το δεύτερο μισό του 2014 (κυκλοφόρησε στις 2 Μαΐου) και απέδειξε ότι οι πειραματισμοί στη μουσική –όπως και η απαγκίστρωση από ταμπέλες και μανιέρες– μπορούν να κάνουν θαύματα.

Summer – Calvin Harris
Δεν υπήρξε beach bar που να μην έπαιζε τον ύμνο του φετινού καλοκαιριού τέσσερις φορές τη μέρα σε ηχεία που έτριζαν.

Hideaway – Kiesza
Το ντεμπούτο single της καναδέζας τραγουδίστριας μας γύρισε πίσω δυο δεκαετίες, στην pop μουσική των 90s, και γι’ αυτό σύσσωμος ο πλανήτης του χάρισε μια θέση στα charts του –και τις καρδιές μας.

All About That Bass - Meghan Trainor
Το κομμάτι-ύμνος στην ομορφιά όλων των ειδών και των μεγεθών, με την 50s αισθητική και το χαριτωμένο video clip παρωδήθηκε δεκάδες φορές –από μαμάδες και Άραβες ερωτευμένους με το χούμους τους μέχρι και από το προσωπικό της NASA. Το αγαπάμε, όσο και τις παρωδίες του.

All of Me – John Legend
Ο αμερικανός τραγουδιστής και στιχουργός John Legend έγραψε το All of Me για την αγαπημένη του, Chrissy Teigen, την οποία παντρεύτηκε ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του. Κανείς τους δεν περίμενε την τεράστια επιτυχία του τραγουδιού, που σκαρφάλωσε τον Μάιο του 2014 στην κορυφή του Billboard Hot 100.

Dark Horse - Katy Perry Featuring Juicy J
Κυκλοφόρησε στο τέλος του 2013, προτάθηκε για Grammy τον Ιανουάριο του 2014 και έγινε ένα από τα best selling singles όλων των εποχών, με τις πωλήσεις του να αγγίζουν τα 7,9 εκατομμύρια παγκοσμίως. Πράγμα που αποτελεί μέγιστο κατόρθωμα στην εποχή του downloading.

The Monster - Eminem Featuring Rihanna
Ήταν νούμερο 1 στα charts σχεδόν όλου του κόσμου τους πρώτους μήνες του 2014, προϊδεάζοντάς μας μουσικά για την χρονιά που επρόκειτο να ακολουθήσει.

Chandelier – Sia
Πιθανότατα το video clip που συζητήθηκε όσο κανένα άλλο, το Wrecking Ball του 2014 σαν να λέμε. Έγινε επίσης ξεκαρδιστική παρωδία από αυτόν εδώ τον τύπο. Το τραγούδι, βέβαια, θα μας άρεσε πολύ και χωρίς όλα αυτά –εντάξει, ίσως λίγο λιγότερο.

Indila - Tourner Dans Le Vide
Μετά την τεράστια επιτυχία του Derniere Danse του 2013, και λίγο πριν το μάλλον αδιάφορο κατά την ταπεινή μας άποψη SOS, η αγαπημένη γαλλίδα των ελληνικών ραδιοφώνων κυκλοφόρησε αυτό εδώ το διαμαντάκι, με το ρεφραίν που ακούγεται με τα ηχεία στο τέρμα.

Something From Nothing - Foo Fighters
Η μεγάλη επιστροφή των Foo Figthers φέτος τον Οκτώβριο με το όγδοο άλμπουμ τους είχε για hit single το καταπληκτικό Something from Nothing.

Take me to Church – Hozier
Το απόλυτα ατμοσφαιρικό κομμάτι του πρωτοεμφανιζόμενου ιρλανδού κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2013, αλλά έκανε αίσθηση –και παγκόσμια επιτυχία– μέσα στο 2014.

Wake me Up – Avicii
“So wake me up when it’s all over/ when I’m wiser and I’m older”. Δύσκολα θα βρείτε κάποιον που να μην τραγούδησε φέτος αυτόν τον στίχο.

Animals – Maroon 5
Οι Maroon 5 επέστρεψαν φέτος τον Αύγουστο με το πέμπτο τους άλμπουμ, και ένα αμφιλεγόμενο video clip για το κομμάτι Animals, που κατέκτησε ωστόσο τις πρώτες θέσεις πολλών παγκόσμιων charts.

Happy - Pharrell Williams
Το τραγούδι της χρονιάς, σύμφωνα με όλα τα Billboard Charts, κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2013, και στοίχειωσε τα ραδιόφωνά μας όλο το ’14, επιμένοντας να μας θυμίζει πως… όλα θα πάνε καλά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v