Οκτώ προτάσεις οικογενειακής ψυχαγωγίας

Οκτώ προτάσεις οικογενειακής ψυχαγωγίας
Θεματικά πάρκα, «χωριά» του Αϊ Βασίλη, παραστάσεις, χορευτικά show και ένα σωρό ακόμα επιλογές για ψυχαγωγική έξοδο με τα πιτσιρίκια γεμίζουν δημιουργικά και διασκεδαστικά τον χρόνο των γιορτών στην πόλη.

Συγκεντρώσαμε οκτώ προτάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν όλα τα παραπάνω για να προγραμματίσετε τις οικογενειακές σας εξόδους.

Χριστουγεννιάτικα «χωριά»
Γεμίζουν ακόμα μια χρονιά την πόλη με καρουζέλ, παιδότοπους, παγοδρόμια και με πλήθος χριστουγεννιάτικων… μετακλήσεων (καλικάντζαροι, τάρανδοι, Άγιοι Βασίληδες) προσφέροντας στα πιτσιρίκια – αλλά και στους μεγάλους - μια ιδανική επιλογή ψυχαγωγίας.

* Ο αληθινός Αϊ Βασίλης στο Santa Claus Kingdom στην Παιανία
Θα λειτουργήσει για 35 ημέρες, και θα φιλοξενεί περισσότερα από 40 παιχνίδια σε θεματικές ενότητες όπως το εργοστάσιο του Αϊ Βασίλη, το Ice "Santa Claus Kingdom" Land, το Fun Park Land με καρουζέλ και το Christmas Express . Θα το βρείτε στο MEC Παιανίας, σε χώρο 13.000 τετραγωνικών μέτρων, ανοικτό μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου 2015. Ανοικτό καθημερινές από τις 10.00 μέχρι τις 20.00, είσοδος 12€ για τα παιδιά και 8€ για τους γονείς.

Christmas Factory στο Γκάζι 
Η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, μεταμορφώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά σε ένα παραμυθένιο εργοστάσιο Χριστουγέννων, με τους βοηθούς του Άγιου Βασίλη, παιχνιδιάρικα ξωτικά και μπόλικη φαντασία. Καθημερινά τα πιτσιρίκια θα μπορούν να δουν το έργο «Εγωιστής Γίγαντας» του Όσκαρ Γουάιλντ, ενώ παράλληλα θα «τρέχουν» δράσεις με τραγούδια, δώρα, βραβεία και ένα σωρό ακόμα εκπλήξεις. Παραμένει ανοικτό μέχρι τις 6 Ιανουαρίου από τις 10.00 μέχρι τις 22.00 το βράδυ. Είσοδος 5€ ανά άτομο με συμμετοχή σε οκτώ δράσεις.

Snowland στο ΟΑΚΑ
Μια «παγωμένη» πόλη κάνει ντεμπούτο στο ΟΑΚΑ, γεμάτη παιχνίδια, τραγούδια και μπόλικη διασκέδαση στον πάγο. Εδώ τα πιτσιρίκια θα βρουν την Ντόρα την εξερευνήτρια, και τον Bob Σφουγγαράκη, θα κάνουν πατινάζ, τσουλήθρα, θα ανέβουν στο Selfie Tower για φωτογραφίες με θέα το παγοδρόμιο και θα επισκεφτούν το σπίτι του Άγιου Βασίλη. Τις καθημερινές ανοικτά από τις 15:00 μέχρι τις 21:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 10:00 μέχρι τις 21:00. Εισιτήρια 7€ με είσοδο σε όλες τις δραστηριότητες.

Παιδικές παραστάσεις και shows
Από θέατρο άλλο τίποτα για τα πιτσιρίκια την εορταστική περίοδο στην Αθήνα. Δημοφιλείς παιδικές παραστάσεις συνεχίζονται, ενώ άλλες κάνουν πρεμιέρα αυτόν τον μήνα συνδυάζοντας εντυπωσιακές χορογραφίες με αγαπημένες ιστορίες.

* Το Magical Ice Festival ετοιμάζει τους μικρούς μας φίλους για ένα ταξίδι στον μαγευτικό κόσμο του Μίκι και της Μίνι, αλλά και άλλων αγαπημένων ηρώων της Disney όπως οι αδελφές Άννα και Έλσα από το Frozen, η Πεντάμορφη και το Τέρας, η Άριελ και η ζωηρή Ραπουνζέλ. Το show θα παρουσιαστεί στο ΟΑΚΑ στις 12-14 Δεκεμβρίου. Εισιτήρια από 6€.

* Στο Θέατρο Παλλάς, ο Scooby – Doo και η παρέα του λύνουν το «Μυστήριο της Πυραμίδας» ξεκινώντας από το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου. O Scooby-Doo, ο Shaggy, ο Fred, η Velma και η Daphne ταξιδεύουν στην Αίγυπτο για να εξιχνιάσουν το μυστήριο που κρύβεται στην Πυραμίδα του Φαραώ Χατσεπσούτ και να τα βγάλουν πέρα με Μούμιες αλλά και με τον θυμωμένο Φαραώ. Εισιτήρια από 8€.

* Στο Θέατρο Rex, η Φρουτοπία του Ευγένιου Τριβιζά, το αγαπημένο κόμικ των 80s επιστρέφει επί σκηνής από το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου για χειρός Κωνσταντίνου Ρήγου. Τα τραγούδια της παράστασης είναι σε πρωτότυπη μουσική του Δήμου Αναστασιάδη και στίχους του Ευγένιου Τριβιζά. Πρεμιέρα στις 13 Δεκεμβρίου. Εισιτήρια 10€ για παιδιά και 15€ για ενήλικες.

* Το Εθνικό Θέατρο ανεβάζει για ακόμα μια χρονιά το Αστέρι της Λιλιπούπολης, με νέα πρωταγωνιστικά πρόσωπα και οδηγούς τη Ρεγγίνα Καπετανάκη και τον Βασίλη Ρίσβα στα κείμενα και τον Δημήτρη Μαραγκόπουλο στις μουσικές συνθέσεις μας ταξιδεύει ξανά στο γαλαξία της μυθικής αυτής πόλης. Παραστάσεις μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου, εισιτήρια 12€ για ενήλικες και 10€ για παιδιά.

Και συναυλίες

Οι Βurger Project επιστρέφουν για τρίτη χρονιά στον «Ελληνικό Κόσμο» κάθε Κυριακή, έως και τον Φεβρουάριο 2015, με την καινούργια τους παράσταση «Μαμά, θα κάνω μπάντα 3». Υπό την καθοδήγηση του Δόκτωρ Κορνηλίου, οι τέσσερις μουσικοί ψάχνουν να βρουν τη super παρτιτούρα που είναι κρυμμένη σε κάποιον από τους πλανήτες. Μέσα από το ταξίδι τους θα μυήσουν μικρούς και μεγάλους στη μαγεία του ρυθμού, της μελωδίας και του αυτοσχεδιασμού. Εισιτήρια 10€ για τα παιδιά και 7€ για τους ενήλικες.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v