Πέντε μουσεία για εορταστικές επισκέψεις

Πέντε μουσεία για εορταστικές επισκέψεις
Οι μέρες των Χριστουγέννων μας δίνουν αφορμές να προγραμματίσουμε εκπαιδευτικές – και ενίοτε ψυχαγωγικές- εξόδους με τα παιδιά, σε Μουσεία της πόλης που ενδεχομένως να μην έχουμε γνωρίσει ακόμα (ή να μην έχουμε προλάβει να το καταφέρουμε οικογενειακώς).

Σε κάθε περίπτωση, χρόνος υπάρχει, διάθεση ευελπιστούμε ότι έχετε, επομένως το μόνο που μένει είναι να προτείνουμε τα δικά μας αγαπημένα – παιδικά και μη – μουσεία στην πόλη για να προγραμματίσετε την επίσκεψή σας. 

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στην Κηφισιά φροντίζει να προσφέρει μια πολυδιάστατη εμπειρία που φέρνει τον επισκέπτη σε επαφή με το βασίλειο των φυτών και των ζώων και να εκπαιδεύσει κυρίως παιδιά σχολικής ηλικίας, παρέχοντας εύληπτες αλλά επιστημονικά τεκμηριωμένες πληροφορίες σχετικά με τα οικοσυστήματα του πλανήτη. Στον εκθεσιακό χώρο, θα κάνετε μια οικογενειακή βόλτα ανάμεσα σε δείγματα βοτάνων, εντόμων, θηλαστικών, υδρόβιων, πτηνών, ερπετών και μια γνωριμία με την γεωλογία και την παλαιοντολογία, ενώ στον κήπο θα περιηγηθείτε στα δέντρα, τους θάμνους και τα αρωματικά ή φαρμακευτικά φυτά.

Σπαθάρειο Μουσείο
Ένα πανέμορφο νεοκλασικό της πλατείας Κασταλίας μετατράπηκε σε ένα «καταφύγιο» της τέχνης του θεάτρου σκιών. Σταδιακά, η αυλή μεταμορφώθηκε σε μόνιμο Καραγκιοζοθέατρο που ξετρελαίνει τους μικρούς φίλους του μουσείου. Όσο για τα εκθέματα, στις αίθουσες του μουσείου μπορείτε να περιηγηθείτε με τα παιδιά σας ανάμεσα στις διάφορες φιγούρες έμπειρων καλλιτεχνών του είδους και να μάθετε τα πάντα για την κατασκευή τους και τα εφέ των παραστάσεων.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ
Με περισσότερα από 4.500 εκθέματα, το Μουσείο του ΟΤΕ ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους πίσω στον χρόνο και στο πώς μεταδίδονταν τα μηνύματα. Από τη φωνή στη προμηθεϊκή φωτιά, στον ήχο του κέρατος, τις χρωματιστές σημαίες των πλοίων, την αντανάκλαση των ασπίδων στον ήλιο, το σφύριγμα το κλέφτικο, τα φλάμπουρα και τα μπαϊράκια των κλεφτών, τα σήμαντρα των μοναστηριών, στον ηλεκτρικό τηλέγραφο, το τηλέφωνο, τους δορυφόρους και το Διαδίκτυο. Άκρως ενδιαφέροντα και τα εργαστήρια που προγραμματίζει για τα πιτσιρίκια. Δείτε εδώ το πρόγραμμα

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Το μουσείο που ο Lonely Planet συστήνει ως ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το 1866 και διηγείται από τότε κάθε μέρα χιλιάδες χρόνια ανθρώπινης Ιστορίας σε εκατοντάδες πρόθυμους επισκέπτες. Μην περιμένετε να τα δείτε όλα σε μια επίσκεψη, γι’ αυτό επικεντρωθείτε στα highlights: τη Συλλογή Γλυπτών, την Προϊστορική συλλογή, τις τοιχογραφίες με τους πυγμάχους και φυσικά το Ναυάγιο των Αντικηθύρων. Δείτε εδώ την περιήγησή μας σε αυτό.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Αν ψάχνετε την πληρέστερη ιδιωτική συλλογή κυκλαδικής τέχνης θα τη βρείτε εδώ. Εκατοντάδες ειδώλια, χρηστικά και λατρευτικά αντικείμενα εκτίθενται στους χώρους του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Παράλληλα, το Μουσείο φιλοξενεί ενδιαφέρουσες ενότητες αφιερωμένες στην αρχαία ελληνική και κυπριακή τέχνη, ενώ «τρέχει» και αρκετές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που αφορούν – και – παιδιά, όπως η Ίασις, μια επισκόπηση της εξέλιξης των αρχαίων θεραπευτικών πρακτικών.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v