Ελληνικό Μetal: 7 κορυφαίες μπάντες μιλούν στο In2life

Επτά δημοφιλή metal συγκροτήματα μιλούν στο In2life για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ελληνικού «σκληρού» ήχου.
Ελληνικό Μetal: 7 κορυφαίες μπάντες μιλούν στο In2life
του Νικόλα Γεωργιακώδη

«Τι τους ακούς αυτούς τους σατανάδες;»,
μου έλεγε η μάνα μου κάθε φορά που έβαζα ένα metal δίσκο στο CD player, κάνοντάς με να νοιώθω ενοχικά για ένα είδος μουσικής το οποίο έχει στιγματιστεί και παρεξηγηθεί όσο λίγα. Όχι τόσο στην Αμερική, όχι τόσο στις χώρες της Ευρώπης, αλλά κυρίως στην Ελλάδα όπου το «πατρίς-θρησκεία- σκυλάδικο – οικογένεια» καλά κρατεί.

Το οξύμωρο στην όλη υπόθεση, είναι πως τα τελευταία χρόνια η όλη μανία που μας έπιασε ξαφνικά υπέρ των ελληνικών εξαγώγιμων προϊόντων, πέρασε... και δεν ακούμπησε το ελληνικό metal. Την ίδια στιγμή που συγκροτήματα όμως οι Rotting Christ, οι Nightfall, οι Septic Flesh, οι Firewind και πολλά ακόμα, πραγματοποιούν συνεχόμενες επιτυχημένες εμφανίσεις σε Ευρώπη και Αμερική, συμμετέχοντας σε μερικά από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ ανά τον κόσμο.

Ας είναι. Θεωρώντας την metal ένα προϊόν τέχνης, πολύ πιο ποιοτικό και αξιοπρεπές από πολλά αντίστοιχα που εξάγουμε, μιλήσαμε με επτά συγκροτήματα που «γκαρίζουν» και «λατρεύουν τον Σατανά» (όπως θα έλεγαν οι περισσότεροι) και μάθαμε πολλά και άκρως ενδιαφέροντα πράγματα.

Δείτε στα Υποθέματα του Αφιερώματος δεξιά, τι μας είπαν οι Rotting Christ, οι Septic Flesh, οι Firewind, οι Nightfall, οι Suicidal Angels, οι Karma Violens και οι Endsight.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v