Ποδήλατα: Διαδρομές, αγορές και συναντήσεις

Διαδρομές σε δύο ρόδες, οργανωμένες συναντήσεις και έξυπνες αγορές. Όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις ορθοπεταλιές στην πόλη.
Ποδήλατα: Διαδρομές, αγορές και συναντήσεις
των Ηρώς Κουνάδη, Νικόλα Γεωργιακώδη

Από την στιγμή που το κόστος των καυσίμων εκτοξεύθηκε στα ύψη οι εναλλακτικές μετακίνησης που είχαμε αναλύσει και σε παλαιότερο αφιέρωμα πήραν τα… πάνω τους. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τα ποδήλατα, τα οποία αποκτούν ολοένα και περισσότερους φανατικούς θαυμαστές κάθε ηλικίας που γεμίζουν τους δρόμους της πόλης σε δύο ρόδες.

«Το ποδήλατο το χρησιμοποιώ σαν μέσο μετακίνησης. Είναι ένα χρήσιμο μέσο και πλέον η στάση των ανθρώπων απέναντι σε αυτό είναι θετικότερη», λέει ο Γιάννης 38 χρονών, ιδιωτικός υπάλληλος και κάτοικος Κυψέλης ο οποίος δεν διστάζει να χρησιμοποιεί το ποδήλατο για να πάει στην δουλειά του στην Κηφισιά.

Η Σοφία από την άλλη, 23 χρονών και φοιτήτρια, ομολογεί ότι ο κύριος λόγος που την ώθησε στο να αγοράσει ποδήλατο ήταν η φυσική κατάσταση: «Βαριόμουν να πάω γυμναστήριο και έψαχνα εναλλακτικές. Το ποδήλατο είναι η ιδανική γυμναστική για κάψιμο λίπους και τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι το χρησιμοποιώ ακόμα περισσότερο».

Οικολογική μετακίνηση; Οικονομία; Φυσική κατάσταση και καλλίγραμμο σώμα; Οποιοσδήποτε και αν είναι ο λόγος που θα σας ωθήσει στο να αγοράσετε ποδήλατο, εμείς αναλαμβάνουμε να σας καθοδηγήσουμε στα πρώτα σας βήματα, ή καλύτερα στις πρώτες σας ορθοπεταλιές.

Δείτε στα Υποθέματα του Αφιερώματος δεξιά, όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις βόλτες με ποδήλατο στην πόλη, τις οργανωμένες κατά τόπους συναντήσεις καθώς και σημαντικές λεπτομέρειες που θα πρέπει να έχετε κατά νου πριν προχωρήσετε στην αγορά του.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v