Η εξέλιξη της στρωματοποιίας

Η εξέλιξη της στρωματοποιίας
Ο κ. Μιχάλης Δελημπασάκης είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας Candia Strom. Οι αλλαγές που παρατηρεί στον χώρο της στρωματοποιίας την τελευταία δεκαετία είναι μεγάλες, όπως λέει. «Τελευταία ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την μελέτη για την παραγωγή ενός νέου στρώματος έχει αλλάξει σημαντικά», λέει στο In2life. «Οι αλλαγές ποικίλουν. Από τα ελατήρια που χρησιμοποιούμε σαν εταιρείες και τα οποία υπάρχουν πλέον σε μεγάλη ποικιλία – π.χ. ανεξάρτητα ελατήρια- μέχρι τις μεθόδους εκτίμησης του εκάστοτε σωματότυπου», επισημαίνει.

«Για παράδειγμα εμείς ως εταιρεία, χρησιμοποιούμε ένα σύστημα με αισθητήρες πίεσης και έχουμε μελετήσει οκτώ σωματότυπους ανδρών και γυναικών με βάση τον Δείκτη Μάζας Σώματος. Το σύστημα αυτό ονομάζεται X Sensor και διαθέτει περίπου 16 χιλιάδες αισθητήρες. Με αυτόν τον τρόπο βρίσκουμε ποιο είναι το κατάλληλο στρώμα για τον σωματότυπο του πελάτη. Το ίδιο σύστημα χρησιμοποιούμε και κατά την διάρκεια της πώλησης», λέει ο ίδιος. 

Όσον αφορά τις ειδικότητες οι οποίες εμπλέκονται στον σχεδιασμό και την παραγωγή ενός στρώματος, ο κ. Δελημπασάκης σχολιάζει: «Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ειδικότητες. Σε γενικές γραμμές εμπλέκονται επαγγέλματα όπως κλωστοϋφαντουργοί για την επιλογή των υφασμάτων και μηχανικοί οι οποίοι βοηθούν στην εξέλιξη των ελατηρίων. Από εκεί και πέρα είναι θέμα εμπειρίας της εταιρείας. Συνεργαζόμαστε με ορθοπεδικούς για την εξέλιξη των στρωμάτων, όπως επίσης και για τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την μέση και την σπονδυλική στήλη».

Ο χρόνος από τον σχεδιασμό μέχρι την τελική παραγωγή ενός στρώματος, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητά του. Για μια απλή κατασκευή, μεσολαβούν περίπου ένας με δύο μήνες. Αν είναι κάτι πιο πολύπλοκο, μπορεί να χρειαστούν ακόμα και τέσσερεις μήνες, μέχρι το στρώμα να βγει στην παραγωγή.

Και πόσο κοστίζει; «Ένα καλό στρώμα όσον αφορά τα υλικά, την ποιότητα και την άνεση που προσφέρει, κοστίζει περί τα 500€ με 600€», λέει ο κ. Δελημπασάκης.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v