Τα Όσκαρ σε αριθμούς

Τα Όσκαρ σε αριθμούς
Πόσο ζυγίζει το κάθε αγαλματίδιο; Πόσες… σαμπάνιες ανοίγουν μετά τις απονομές; Πόσων χρονών ήταν ο μεγαλύτερος ηθοποιός που κέρδισε ποτέ το Όσκαρ; Πόσος κόσμος στήνεται μπροστά στις τηλεοράσεις του για να παρακολουθήσει την τελετή κάθε χρόνο; Έχουμε όλα όσα δεν ξέρετε για τα Όσκαρ, σε απίστευτα νούμερα.

20 φορές υπήρξε μέχρι σήμερα υποψήφια για Όσκαρ η Meryl Streep: 17 για Α’ Γυναικείο και 3 για Β’ Γυναικείο Ρόλο. Τρεις από αυτές κέρδισε: Το 2012 για το Iron Lady, το 1983 για την Εκλογή της Σόφι και το 1980 για το Κράμερ εναντίον Κράμερ.

12 υποψηφιότητες είναι, αντίστοιχα, οι περισσότερες που έχει κατακτήσει άνδρας ηθοποιός. Το ρεκόρ ανήκει δικαιωματικά στον Jack Nicholson, ο οποίος ήταν υποψήφιος 8 φορές για Α’ και 4 για Β’ ανδρικό ρόλο. Κέρδισε μόνο τις τρεις από αυτές: το 1976 και το 1998 για τη Φωλιά του Κούκου και το Καλύτερα δε Γίνεται αντίστοιχα, και το 1984 για το Terms of Endearment για Β’ ανδρικό.

11 είναι τα περισσότερα Όσκαρ που έχει κερδίσει ποτέ ταινία. Την τιμή μοιράζονται ο τρίτος Άρχοντας των Δαχτυλιδιών, ο Τιτανικός και ο Μπεν Χουρ.

26 συνολικά Όσκαρ έχει κερδίσει ένας και μοναδικός άνθρωπος: Ο Walt Disney, που κέρδισε 22 υποψηφιότητες σε διάφορες κατηγορίες, και 4 τιμητικά αγαλματίδια.

82 ετών και 75 ημερών ήταν ο μεγαλύτερος άνθρωπος που βραβεύτηκε ποτέ με Όσκαρ: Ο υπέροχος Christopher Plummer, το 2012, στον Β’ ανδρικό ρόλο για το Beginners.

10 ετών και 148 ημερών ήταν, αντίστοιχα, η μικρότερη βραβευμένη με Όσκαρ: η Tatum O'Neal στον Β’ γυναικείο ρόλο για το Paper Moon, το 1974.

3 δευτερόλεπτα ήταν ο μικρότερος ευχαριστήριος λόγος που ακούστηκε ποτέ σε βραδιά απονομής. Από τα χείλη του Joe Pesci, όταν κέρδισε το Όσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο Goodfellas, το 1991.

1 μόνο άνθρωπος που λεγόταν Όσκαρ έχει κερδίσει Όσκαρ. Ο συνθέτης Oscar Hammerstein που κέρδισε το αγαλματίδιο για το Καλύτερο Πρωτότυπο Τραγούδι, το 1941 και το 1945.

48 χρόνια μεσολάβησαν από την πρώτη μέχρι την τελευταία υποψηφιότητα για Όσκαρ της Katharine Hepburn.

1 φορά στην ιστορία των Όσκαρ, και οι 5 υποψήφιοι για μία συγκεκριμένη κατηγορία έχουν κερδίσει Όσκαρ και στο παρελθόν. Φέτος. Αν αναρωτιέστε, είναι οι Alan Arkin για το Argo, Robert De Niro για το Silver Linings Playbook, Philip Seymour Hoffman για το The Master, Tommy Lee Jones για το Lincoln και Christoph Waltz για το Django Unchained's, υποψήφιοι για Β’ Ανδρικό Ρόλο.

248 λεπτά ήταν η διάρκεια της μεγαλύτερης ταινίας που προτάθηκε ποτέ για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Ήταν η Cleopatra, του 1963, η οποία το έχασε.

3.401 θεατές χωρά το Kodak Theatre, που φιλοξενεί από το 2002 την τελετή της απονομής.

21 εκατομμύρια δολάρια ήταν οι πενιχρές εισπράξεις του Hurt Locker, το οποίο κατέχει από τότε επίσημα τον τίτλο της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας με τις χαμηλότερες εισπράξεις.

37,6 εκατομμύρια Αμερικανοί παρακολούθησαν από τις τηλεοράσεις τους τα Όσκαρ την ίδια χρονιά.

29,1 εκατομμύρια είναι ο χαμηλότερος αριθμός αμερικανών τηλεθεατών που καταγράφηκε ποτέ. Ήταν το 2008.

3 κιλά ζυγίζει περίπου το κάθε αγαλματίδιο.

1.000 σαμπάνιες Moët & Chandon και 657 κιλά αστακού καταναλώνονται κατά μέσο όρο κάθε χρόνο στην δεξίωση που ακολουθεί την τελετή της απονομής.

861 χιλιάδες δολάρια πουλήθηκε σε δημοπρασία το Όσκαρ του Orson Welles.

1,5 εκατομμύριο ήταν η μεγαλύτερη τιμή που έπιασε ποτέ αγαλματίδιο σε δημοπρασία. Ήταν το «Καλύτερης Ταινίας» για το Όσα Παίρνει ο Άνεμος, του 1939. Το αγόρασε ο Michael Jackson.

2.701 Όσκαρ έχουν δοθεί μέχρι σήμερα.

6.000 άνθρωποι εκτιμάται ότι ψηφίζουν κάθε χρόνο για τα Όσκαρ (αν και η Ακαδημία Κινηματογράφου αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τον ακριβή αριθμό των μελών της).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v