Οι κορυφαίες σκηνές της προηγούμενης τριλογίας

Οι κορυφαίες σκηνές της προηγούμενης τριλογίας
Το πηγαίο ταλέντο του σκηνοθέτη Πίτερ Τζάκσον, το επιβλητικό σκηνικό της Μέσης Γης (ή καλύτερα της… Νέας Ζηλανδίας), η εξαιρετική δουλειά που έγινε στον τομέα των ειδικών εφέ και του ήχου, αλλά και οι συναρπαστικές ερμηνείες από την πλειοψηφία του καστ μας έχουν χαρίσει ουκ ολίγες αξιομνημόνευτες στιγμές στην τριλογία του «Άρχοντα». Θυμόμαστε τις κορυφαίες εξ’ αυτών.

Battle of Dagorlad - Fellowship of the Ring
Τι καλύτερο από το να ανοίξεις την πρώτη ταινία της σειράς – και την τριλογία- με μια από τις πιο επικές  και εντυπωσιακές μάχες που γυρίστηκαν ποτέ; Απολαύστε την.



Battle of Helmsdeep – The Two Towers
Με φόντο την φλεγόμενη πόλη της Minas Tirith, έξι χιλιάδες Rohirrim επιτίθενται στα Ορκ που την πολιορκούν με την βοήθεια του Γκάνταλφ. Ίσως τα πενήντα πιο… cool δευτερόλεπτα της τριλογίας (από το 3:36 και μετά).



Gandalf εναντίον Balrog - Fellowship of the Ring
Η μνημειώδης και κλασσική πλέον φράση του Γκάνταλφ «You shall not pass», είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα της παρακάτω εξάλεπτης σεκάνς.



Ο Gandalf εξηγεί την ζωή μετά θάνατον στον Pipin – The Return of the King
Μπορεί να μην έχει την δράση των προηγούμενων, όμως η σκηνή στην οποία ο Γκάνταλφ εξηγεί στον Πίπιν τον θάνατο αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της ερμηνευτικής δεινότητας του μεγάλου Ian McKellen.



Η «σχιζοφρενική» συζήτηση Γκόλουμ/Smeagol – The Two Towers
Αν κάποιος ψηφιακός πρωταγωνιστής θα άξιζε να κατακτήσει το Όσκαρ ερμηνείας, τότε αυτός θα ήταν το Γκόλουμ (ή ο Smeagol αν θέλετε). Στην παρακάτω σκηνή, αποκαλύπτει την διχασμένη του προσωπικότητα με τέτοιο τρόπο που σε κάνει να νομίζεις ότι συνομιλούν δύο διαφορετικά άτομα. Σε αυτό βέβαια, βοηθάει και η φοβερή σκηνοθετική αντίληψη του Τζάκσον.



Οι Nasgul καταδιώκουν την Arwen - Fellowship of the Ring
Η εντυπωσιακή έφιππη καταδίωξη της Arwen από τους εφιαλτικούς Nasgul. Μακράν από τις πιο τρομακτικές «απέθαντες» ομάδες στην ιστορία του κινηματογράφου.



Ο Legolas… καβάλα στο άλογο – The Two Towers
Στα χνάρια του Neo από το Matrix, ο Legolas ιππεύει εν κινήσει ένα άλογο χρησιμοποιώντας μόνο το… δεξί του χέρι. Like a boss!



Legolasboarding - The Two Towers
Tο συμπαθές Ξωτικό κάνει... skateboard χρησιμοποιώντας μια ξύλινη σανίδα για να κατέβει τις σκάλες του κάστρου ρίχνοντας παράλληλα βέλη σε ρυθμό πολυβόλου.



Aragorn εναντίον Lurtz - Fellowship of the Ring
To θηριώδες Uruk-Hai βρίσκει τον δάσκαλό του και χάνει το… κεφάλι του από τον ηρωικό Aragorn. Σημειώστε πως στο 0:41 της σκηνής ο ηθοποιός που υποδύεται τον Lurtz πέταξε κατά λάθος ένα κανονικό μαχαίρι στον Vigo Mortensen (Aragorn) και εκείνος το απέκρουσε με το σπαθί του!



My precious!- The Return of the King
O Smeagol πεθαίνει… ευτυχισμένος, παίρνοντας μαζί του το πολυπόθητο δαχτυλίδι στην καυτή λάβα.



Ο θάνατος του Saruman - The Return of the King
Ο κακός μάγος (επιτέλους) πεθαίνει, αν μη τι άλλο, εντυπωσιακά. H σκηνή είναι από το extended version.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v