The Wedding Singers:Η μουσική κι ο χορός πάνε πακέτο, δεν θα χωρίσουνε ποτέ(ς)

The Wedding Singers:Η μουσική κι ο χορός πάνε πακέτο, δεν θα χωρίσουνε ποτέ(ς)
συνέντευξη στον Γιώργο Κόκουβα

Η μπάντα που σπέρνει παντού από όπου περνά το "μικρόβιο" του χορού, με ενέσεις '80s και '90s dance pop, συστήνεται ως τετραμελές... κουιντέτο και παραδέχεται στο in2life πως, ναι, παίζει και σε γάμους. Οι The Wedding Singers, λίγο πριν αρχίσουν τις εμφανίσεις τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μας μιλούν για την παλιά καλή τέχνη του πάρτι. 

*Δεδομένου ότι. δεν τραγουδάτε σε γάμους, πώς προέκυψε το όνομά σας;
Το όνομά μας προέκυψε από την φοβερή κωμωδία "the wedding singer" που αξίζει να την δει κάποιος και η οποία έχει πολλές και πολύ καλές αναφορές στην μουσική πραγματικότητα των pop 80's. Επίσης ναι, παίζουμε σε γάμους.

*Τι σημαίνουν για εσάς οι δεκαετίες του '80 και του '90;
Είναι δεκαετίες ενηλικίωσης, ποδηλάτου, ποδοσφαίρου στην γειτονιά, πρώτων πάρτι, πρώτων μπλουζ, αγάπες, αθώα φιλιά, κ.α. Καθώς επίσης και ακροάσεις σε οτιδήποτε έπεφτε στα χέρια μας μέχρι να καταλήξουμε σε ατομικά μουσικά κριτήρια και να εξελιχθούμε μέσα από αυτές τις δεκαετίες σαν μουσικοί και σαν άνθρωποι.

*Η μουσική και ο χορός είναι για εσάς έννοιες ταυτόσημες;
Όλα τα κομμάτια που παίζουμε τα έχουμε χορέψει σε αναρίθμητα πάρτι. Είναι πολύ όμορφο το να παίζεις ζωντανά μουσική και ο κόσμος να συμμετέχει με χορό. Για την μουσική που παίζουμε αυτά τα δυο πάνε πακέτο και δεν θα χωρίσουνε ποτέ(ς).

*Η μουσική σας με τρεις λέξεις;
Χορευτική. Πορωτική. Ανεβαστική.

*...και με λίγες περισσότερες;
Διασκεδαστική. Διασκευούλες.


*Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει μια νέα μπάντα στα πρώτα της βήματα;
Είναι πάρα πολλές έως αναρίθμητες αλλά πλέον οι νέες μπάντες ρωτάνε και μαθαίνουν 
από τα λάθη των προηγούμενων και έτσι αποφεύγουν τις κακοτοπιές πριν εμφανιστούν.
Μια δυσκολία είναι να κουρδίσουν τα όργανά τους (συμπεριλαμβανομένων και των τυμπάνων)!

*Μπορεί ένα συγκρότημα, από οικονομικής άποψης, να ζήσει από αυτό που κάνει;
Ναι, αλλά πρέπει να ξέρει τι θέλει να κάνει, να ξέρει τους στόχους του και να προσπαθήσει να τους υλοποιήσει. Και να μην το βάζει κάτω με τις πρώτες αναποδιές. Κανείς δεν θα πιστέψει αυτό που κάνεις αν δεν το πιστέψεις πρώτα εσύ.

*Τι σας αρέσει περισσότερο στο μουσικό σκηνικό στην Ελλάδα και τι σας ενοχλεί περισσότερο;
Αυτό που μας αρέσει είναι ότι πλέον υπάρχουν εξαιρετικές ελληνικές μπάντες, και αυτό που μας στεναχωρεί είναι ότι οι χώροι που φιλοξενούν αυτές τις μπάντες δεν καλύπτουν τις απαιτήσεις που χρειάζονται για να γίνει σωστά ένα live.

*Μελλοντικά σχέδια-lives;
Ξεκινάμε από τις 10/10 και κάθε Τετάρτη στο Τώρα-Κ44, στο Γκάζι, και από 25/10 και κάθε Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, στο Λιμάνι. Εμβόλιμα στις 12/10 θα πάμε μια βόλτα στη Θήβα, στο Motel, για να μοιράσουμε κι εκεί πώς θα έπρεπε να είναι τα πάρτι! 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v