Carte Postale: Σε μια χρεοκοπημένη χώρα, ακούγεται περίεργο να θέλεις να ζήσεις από την μουσική σου

Carte Postale: Σε μια χρεοκοπημένη χώρα, ακούγεται περίεργο να θέλεις να ζήσεις από την μουσική σου
συνέντευξη στον Γιώργο Κόκουβα

Νοσταλγικοί και αφοπλιστικά κινηματογραφικοί, οι Carte Postale από την Πάτρα στέλνουν καρτποσταλικές μελωδίες στο κοινό τους, γεμάτες ρετρό, γλυκιά διάθεση που σε κάνει να θέλεις να χαμογελάσεις ή και να δακρύσεις ταυτόχρονα. Μετά από περιπέτειες και αλλαγές στην σύνθεσή τους, σχεδιάζουν το "χτύπημα" του πρώτου τους album και μιλούν στο in2life για την μουσική τους, για την σκηνή της Πάτρας και τις δυσκολίες του να είσαι καλλιτέχνης. 

*Πώς προέκυψε το όνομα του συγκροτήματος;
Το όνομα Carte postale προέκυψε λόγο της νοσταλγικής διάθεσης της μουσικής των Καρτ ποστάλ.

*Η μουσική σας με τρεις λέξεις;
Retro pop-rock, Κινηματογράφος, ταξίδι.

*…και με λίγες περισσότερες;
Όμορφες γλυκόπικρες μελωδίες βασισμένες στο ακορντεόν, πιάνο, τρομπέτα, κοντραμπάσο,ντραμς.

*Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει μια νέα μπάντα στα πρώτα της βήματα;
Και στα επόμενα βήματα της...συμπληρώνω.
Πως ποτέ δεν θα καταφέρει να ζήσει μόνο με την μουσική που φτιάχνει με αποτέλεσμα να αναλώνεται σε δουλειές που τις περισσότερες φορές δεν έχουν σχέση με την μουσική. Βέβαια η αλήθεια είναι πως ζούμε σε μια χρεοκοπημένη χώρα και βλέπουμε ανθρώπους που δεν έχουν χρήματα ούτε για τα βασικά και ακούγεται λίγο περίεργο να θέλουμε να ζήσουμε από την μουσική μας, αλλά...



*Τι συμβαίνει με την σκηνή της Πάτρας και εμφανίζει τόσα ενδιαφέροντα νέα συγκροτήματα; Πώς γίνεται η μετάβαση στην Αθήνα και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα;
H Πάτρα είναι μια ζωντανή καλλιτεχνικά πόλη με αποτέλεσμα την παρουσία πολλών ενδιαφερόντων καλλιτεχνικών προτάσεων τόσο στην μουσική όσο κ σε άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Έτσι, όσο βλέπεις σαν θεατής, τόσο θες να δημιουργήσεις κ εσύ με την σειρά σου. Η μετάβαση γίνεται εύκολα - το θέμα είναι αν αξίζεις, και αυτό το καταλαβαίνεις από τους απλούς ανθρώπους που θα έρθουν να σε δουν να παίζεις ζωντανά για αυτούς αλλά και για σένα. 

*Ένα κομμάτι που σας εκφράζει περισσότερο αυτό τον καιρό;
Για τον χειμώνα 

*Μελλοντικά σχέδια-lives;
Μελλοντικά σχεδία...χμμ... Ηχογράφηση του πρώτου μας άλμπουμ και δυο live , ένα στην Πόλη μας την Πάτρα κ ένα στην Αθήνα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v