Tam: «Είμαι σίγουρος ότι έχω το χειρότερο tag!»

Tam: «Είμαι σίγουρος ότι έχω το χειρότερο tag!»
Μέλος του crew των «Pigs» και ανερχόμενος tattoo artist στην ομάδα του Sake Tatτo, ο Tam ασχολείται αποκλειστικά με το να ζωγραφίζει characters, τόσο σε τοίχους όσο και στο σώμα των πελατών του. Οι δημιουργίες του θυμίζουν κάτι από τα καλτ σπλάτερ θρίλερ των 80’s, ενώ δύσκολα κρύβει την αδυναμία του στον… Ιησού.

Τον ρωτάω για το πώς ξεκίνησε να ασχολείται με το graffiti. Αν ήταν για εκείνον ένα μέσο έκφρασης ή αν απλά ήθελε να ξεχωρίσει από τους άλλους. «Ανέκαθεν μου άρεσε να ζωγραφίζω», μου λέει, «ίσως και τα δύο, δεν ξέρω, ήμουν και μικρός τότε!». Στο «τριπάκι» του βαψίματος τον έβαλε ο ξάδερφός του ενώ, όπως μου λέει δεν επηρεάστηκε τόσο από writers και styles: «Γενικά επηρεάστηκα από πολλά και διάφορα θέματα πέρα από το graffiti. Για παράδειγμα η μουσική, οι ταινίες τρόμου, το tattoo και γενικά την καθημερινότητα», αναφέρει σχετικά.

Destroy Athens with Mark and Speg

Η υπογραφή του πάντως, δεν φαίνεται να σημαίνει κάτι ιδιαίτερο για αυτόν. Μάλλον το αντίθετο: «Το tag μου το διάλεξα εντελώς τυχαία και είμαι σίγουρος ότι είναι το χειρότερο!». Για τον Tam το graffiti είναι και μορφή τέχνης και τρόπος έκφρασης, ενώ όπως λέει δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα με την αστυνομία, γιατί όπως λέει: «Είμαι από τους φλώρους, δεν κάνω bombing!».

Space attack with Μark and Speg

Για τους περισσότερους writers, υπάρχουν κομμάτια που…. αγαπούν περισσότερο από άλλα, αν και τις περισσότερες φορές η διαδικασία επιλογής είναι πολύ δύσκολη. Τα αγαπημένα του Tam είναι όσα απεικονίζουν τον… Ιησού: «Από τα αγαπημένα μου είναι ο Ιησούς με κουστούμι, πούρο και κοκτέιλ, ο Ιησούς με κόκκινη φόρμα και χρυσή καδένα και επίσης το κομμένο κεφάλι του Ιησού σε… ζόμπι έκδοση. Γενικά, μου αρέσει ο Ιησούς!», λέει σχετικά.


Αν και τα έργα του θα μπορούσαν κάλλιστα να φιλοξενηθούν σε καλτ έκθεση για τα b-movies των 80’s, o ίδιος δεν πιστεύει ότι κάποιος μπορεί να βγάλει χρήματα από το graffiti.

Συνεχίζοντας, τον ρωτάω πώς θα χαρακτήριζε το στυλ που βάφει. «Έλα ντε;», αναρωτιέται.
Τέλος, από τα περιστατικά στην «δουλειά» του τα οποία θα θυμάται για πάντα είναι όπως λέει «το καλό σημάδι που έχει ο Speg (φίλος και writer) με τους… χάρακες!».

ACAP with Speg

Δείτε όλη την δουλειά του Tam στο blog του.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v