Εκδόσεις Ωκεανίδα

Εκδόσεις Ωκεανίδα
Το βιβλίο Μακρινές Ώρες κερδίζουν οι:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΣΙΜΠΕΡΔΩΝΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΛΙΤΣΗ

Το βιβλίο Το παράπονό μου μια κραυγή κερδίζουν οι:
ΦΑΝΗΣ ΜΕΝΔΡΙΝΟΣ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΡΡΑ

Το βιβλίο Σημειώσεις ενός πλασιέ γυναικών κερδίζουν οι:
ΕΛΕΝΗ ΣΟΥΛΙΟΥ
ΘΕΑΝΩ ΚΑΡΑΜΕΤΣΟΥ

Το βιβλίο Δαγκωμένο πορτοκάλι κερδίζουν οι:
ΝΤΙΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΥΗ ΔΗΜΑ


Μακρινές Ώρες, Κέιτ Μόρτον
(Έκδοση: Απρίλιος 2012, σελ. 720, τιμή: 18 ευρώ)
Το πολυαναμενόμενο μυθιστόρημα της συγγραφέα Κέιτ Μόρτον αρχίζει με ένα χαμένο γράμμα.

Το περιεχόμενό του αναγκάζει τη νεαρή Έντι Μπέρτσιλ να ταξιδέψει στο μυστηριώδες βασίλειο του κάστρου Μάιλντερχορστ, όπου η μητέρα της, δεκατριών χρονών τότε, περίμενε το βομβαρδισμό του Λονδίνου.

Η Έντι Μπέρτσιλ και η μητέρα της ποτέ δεν ήταν πολύ κοντά η μία στην άλλη, αλλά όταν φτάνει ένα γράμμα, χαμένο από καιρό, η Έντι αρχίζει να υποψιάζεται ότι η συναισθηματική απομόνωση της μητέρας της κρύβει ένα παλιό μυστικό.

Φεύγοντας δεκατριάχρονο κορίτσι από το Λονδίνο, για να γλιτώσει από τις βόμβες του πολέμου, η μητέρα της Έντι βρίσκει καταφύγιο στο Κάστρο Μάιλντερχερστ, κοντά στην οικογένεια Μπλάιθ. Εκεί ανακαλύπτει τον κόσμο των βιβλίων και της φαντασίας – έναν κόσμο συναρπαστικό, αλλά και επικίνδυνο.

Πενήντα χρόνια αργότερα, ενώ η Έντι κυνηγάει τις απαντήσεις στο αίνιγμα της μητέρας της, καταλήγει κι αυτή στο Κάστρο Μάιλντερχερστ και στις εκκεντρικές αδελφές Μπλάιθ. Μέσα στο ερειπωμένο κάστρο, η Έντι αρχίζει να ξετυλίγει το παρελθόν της μητέρας της. Υπάρχουν όμως κι άλλα μυστικά κρυμμένα στις πέτρες του κάστρου και η Έντι πρόκειται να μάθει περισσότερα απ’ όσα περιμένει.

Αυτά που μαθαίνει η Έντι για τις μακρινές εκείνες ώρες, αλλάζουν οριστικά την εικόνα που έχει για τη μητέρα της και για τον εαυτό της.

Ένα μυθιστόρημα στημένο με μαεστρία για έναν τόπο, για το παρελθόν, για τον απόηχο του χρόνου.

Το παράπονό μου μια κραυγή, Άννα Γαλανού
(Έκδοση: Μάρτιος 2012, σελ. 608, τιμή: 14 ευρώ)
O Δημήτρης είναι Έλληνας της Πόλης, προικισμένος πιανίστας, στην αρχή μιας λαμπρής σταδιοδρομίας. Η Γκιουλ εγκαταλείπει τις σπουδές της στο Παρίσι και γυρίζει στην Κωνσταντινούπολη για να συμπαρασταθεί στην άρρωστη μητέρα της. Ανάμεσα στους δυο νέους γεννιέται ένας παράφορος έρωτας.

Ο αδίστακτος και πανίσχυρος πατέρας της Γκιουλ και η πληγωμένη Αγγελική, πρώην ερωμένη του Δημήτρη, προσπαθούν με αβυσσαλέο πάθος να τους χωρίσουν. Η ζωή της Γκιουλ στο σπίτι του πατέρα της γίνεται κόλαση.

Στους δυο νέους ανοίγει την αγκαλιά της μόνο η θεία της Γκιουλ, η οποία στο παρελθόν έχει ζήσει κι η ίδια έναν τραγικό έρωτα. Κρυμμένοι στο πανέμορφο σπίτι της στο Βόσπορο, η Γκιουλ κι ο Δημήτρης ζουν την απόλυτη ευτυχία.

Το κουβάρι μιας ιστορίας αρχίζει να ξετυλίγεται έπειτα από πολλά χρόνια, και το παλιό σπίτι αποκαλύπτει τα μυστικά του.

Σημειώσεις ενός πλασιέ γυναικών, Τζόρτζιο Φαλέτι
(Έκδοση: Μάιος 2012, σελ. 504, τιμή: 15 ευρώ)
Όλοι τον ξέρουν ως Μπράβο. Δουλεύει με γυναίκες. Τις πουλάει. Το εμπόρευμα πρώτης ποιότητας και ο πλασιέ άκρως διακριτικός – όπως όλοι όσοι έχουν κάποιο κρυμμένο μυστικό. Το δικό του; Μια ιδιάζουσα αναπηρία, μια τιμωρία που του επιβλήθηκε για ένα παλιό παραστράτημα. Για κείνον η δουλειά του είναι μια τίμια δουλειά: τα κορίτσια κερδίζουν ένα σωρό λεφτά, οι πελάτες μένουν πάντα ικανοποιημένοι. Άλλωστε ο Μπράβο δεν κάνει τίποτε άλλο από το να φέρνει σε επαφή τη ζήτηση με την προσφορά. Η ζήτηση προϋποθέτει κάποιο αντίτιμο. Η προσφορά γίνεται ενίοτε αφιλοκερδώς…

«Μ’ εσένα θα πήγαινα και τζάμπα», θα του πει κάποια ξημερώματα η Κάρλα. Αυτές οι λέξεις θα κάνουν για δεύτερη φορά κομμάτια τη ζωή του Μπράβο, ξυπνώντας επιθυμίες που τις πίστευε νεκρές από καιρό. Θα τον παρασύρουν σε μια εφιαλτική περιπέτεια, σ’ έναν κόσμο τόσο τρομαχτικό που κάνει τις δικές του σκοτεινές δοσοληψίες να φαντάζουν αθώα παιχνίδια.

Αντιμέτωπος με την αστυνομία και το οργανωμένο έγκλημα, τις μυστικές υπηρεσίες και τις Ερυθρές Ταξιαρχίες, ο Μπράβο μπορεί να υπολογίζει μόνο στον εαυτό του για να σωθεί. Και πρέπει να μάθει πως καμιά φορά τα φαινόμενα απατούν. Καμιά φορά οι αφιλοκερδείς προσφορές σε αναγκάζουν να πληρώσεις το ακριβότερο τίμημα. Καμιά φορά μόνο οι βλάκες και οι αθώοι δεν έχουν άλλοθι.

Δαγκωμένο πορτοκάλι, Τζενίζι Γκαμπριέλα
(Έκδοση: Ιούνιος 2012, σελ. 320, τιμή: 13 ευρώ)
Αχ! είναι δύσκολο να είσαι γυναίκα στην υπηρεσία του νόμου. Αν μάλιστα έχεις και βαθμό -Αστυνόμος παρακαλώ!- τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. Αν δε, είσαι και όμορφη, ζουμερή, χυμώδης, γυναικάρα ρε παιδάκι μου -μ' άλλα λόγια, αν όλοι στο Τμήμα σε κοιτάνε σαν ξερολούκουμο, τότε η θερμοκρασία ανεβαίνει επικίνδυνα ακόμα και παραμονές Χριστουγέννων. Φυσικά το όνομά σου δεν βοηθάει και πολύ την κατάσταση. Είναι ποτέ δυνατόν να τρομάξουν τα κακοποιά στοιχεία μπροστά σε μια Λολίτα; Χμμ... Θέλετε να το ζορίσουμε ακόμα περισσότερο; Πώς να τα βγάλεις πέρα, όταν στην πρώτη υπόθεση που αναλαμβάνεις στο καινούργιο σου πόστο βρίσκεις μπροστά σου κατηγουρούμενο τον πρώτο σου γκόμενο; Εδώ σε θέλω, κούκλα μου!

Η παραλαβή των βιβλίων θα γίνεται μετά την λήξη του διαγωνισμού από το κεντρικό βιβλιοπωλείο της Ωκεανίδας (Δερβενίων 38, Αθήνα, τηλ. 210 3806137).


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v