Εκδόσεις Ψυχογιός

Εκδόσεις Ψυχογιός
Το βιβλίο ΘΕΛΩ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ, ΣΟΦΙ ΚΙΝΣΕΛΑ κερδίζουν οι:
ΑΘΗΝΑ ΒΕΡΤΣΕΤΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΑΓΚΑΛΕΞΗΣ

Το βιβλίο ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΑΚΟΜΑ, ΧΑΡΙ ΜΠΙΝΓΚΑΜ κερδίζουν οι:
ΜΑΡΘΑ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

Το βιβλίο ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΞΑΝΑ, ΔΑΝΑΗ ΚΡΙΕΖΙΩΤΟΥ κερδίζουν οι:
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΑΡΜΙΡΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΤΑΒΟΥΚΑ

Το βιβλίο ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ, ΝΟΕΛ ΜΠΑΞΕΡ κερδίζουν οι:
ANTΩΝΙΑ KANABOY
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

Ακόμα:

Εφηβική λογοτεχνία: ΚΑΝΕ ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΥΝΗΓΑΝΕ, ΝΤΑΪΑΝ ΜΕΣΙΝΤΟΡΟ κερδίζουν οι:
ΣΑΡΡΑ ΦΩΤΙΑΔΟΥ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΑΡΔΑΚΗΣ

Παιδική λογοτεχνία: ΤΟ ΚΟΥΝΙΣΤΟ ΔΟΝΤΙ ΤΗΣ ΦΡΥΝΗΣ, ΒΟΥΛΑ ΜΑΣΤΟΡΗ κερδίζουν οι:
ΣΜΑΡΟΥΛΑ ΚΑΜΟΥΔΗ
ΑΚΗΣ ΚΑΜΙΤΣΙΟΣ

Θέλω το κινητό σου, Σόφι Κίνσελα
(Έκδοση: Ιούνιος 2012, σελ. 464, τιμή: 14,94 ευρώ)
Η Πόπι Ουάιατ δεν έχει νιώσει ποτέ πιο τυχερή στη ζωή της: ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Μάγκνους, τον άντρα των ονείρων της. Τα πάνω-κάτω έρχονται όμως όταν σ’ ένα ξενοδοχείο που διασκεδάζει με τις φίλες της χάνει το δαχτυλίδι των αρραβώνων της –ένα πολύτιμο οικογενειακό κειμήλιο– και της κλέβουν και το κινητό της. Πανικόβλητη, εντοπίζει ένα κινητό μέσα σ’ ένα δοχείο απορριμμάτων. Τέλεια! Μπορεί να αφήσει το νούμερο στο ξενοδοχείο για να την ειδοποιήσουν μόλις βρεθεί το σμαραγδένιο δαχτυλίδι.

Καθόλου τέλεια. Ο ιδιοκτήτης του κινητού, ο γοητευτικός επιχειρηματίας Σαμ Ρόξτον, δε συμφωνεί. Θέλει πίσω το κινητό του και γίνεται έξαλλος με την Πόπι, η οποία διαβάζει τα μηνύματά του και παρεμβαίνει στην προσωπική του ζωή.

Μέσα από μια σειρά κωμικοτραγικών γεγονότων, η Πόπι και ο Σαμ αρχίζουν να ανταλλάσσουν email και SMS και να γίνονται απαραίτητοι ο ένας στον άλλο. Η ημέρα του γάμου όμως πλησιάζει και ενώ η Πόπι προσπαθεί με χίλια τερτίπια να κρύψει την απώλεια του δαχτυλιδιού, δέχεται μυστηριώδη τηλεφωνήματα. Στα σκαλιά της εκκλησίας την περιμένει η μεγαλύτερη έκπληξη της ζωής της.

Οι νεκροί μιλάνε ακόμα, Χάρι Μπίνγκαμ
(Έκδοση: Μάιος 2012, σελ. 488, τιμή: 12,96 ευρώ)
Η πρώτη σοβαρή υπόθεση που αναλαμβάνει η ντετέκτιβ Φιόνα Γκρίφιθ θα την οδηγήσει στην άγρια πλευρά της πόλης του Κάρντιφ. Μια νεαρή γυναίκα και η εξάχρονη κόρη της έχουν δολοφονηθεί και μοναδικό στοιχείο είναι μια πλατινένια κάρτα που ανήκει σε ένα δισεκατομμυριούχο, ο οποίος είχε πεθάνει σε αεροπορικό ατύχημα έξι μήνες νωρίτερα. Οι συνάδελφοί της θεωρούν ότι πρόκειται απλώς για τη δολοφονία μιας πόρνης από κάποιον επικίνδυνο, διεστραμμένο πελάτη. Η Φιόνα, από την άλλη, είναι πεπεισμένη ότι η διπλή δολοφονία οδηγεί σε ένα πολύ πιο περίπλοκο και σκοτεινό μυστήριο και αποφασίζει να διερευνήσει την υπόθεση.

Η ίδια η Φιόνα, όμως, είναι ολόκληρη ένα σκοτεινό μυστήριο, ακόμα και για τον εαυτό της. Έχει μόλις αναρρώσει από μια ψυχολογική κατάρρευση και τη στοιχειώνει ένα φρικτό, ανατριχιαστικό τραύμα. Καθώς ξεσκεπάζει την τρομερή συνωμοσία που κρύβεται πίσω από τους δυο φόνους, η Φιόνα συνειδητοποιεί ότι το τραύμα που την κάνει τόσο ευάλωτη της δίνει, ταυτόχρονα, ένα είδος έκτης αίσθησης, την ενόραση ή το χάρισμα για να αφουγκράζεται τα μυστικά των νεκρών. Έτσι, αναζητώντας την αλήθεια με κάθε τίμημα, η Φιόνα θα οδηγηθεί στον μόνο τόπο όπου δεν ήθελε να πάει: στο ίδιο της το παρελθόν.

Θα βρεθούμε ξανά, Δανάη Κριεζιώτου
(Έκδοση: Ιούνιος 2012, σελ. 360, τιμή: 13,95 ευρώ)
Ο Αλέξης και η Κατερίνα. Δυο ιδανικοί και άτυχοι εραστές, κυνηγημένοι από την άγρια εποχή όπου τους δόθηκε να ζήσουν, ημέρες εμφυλίου πολέμου, διωγμού και εξορίας, ημέρες αποχωρισμού και γκρεμισμένων ονείρων. Εκείνοι αδιαφορούν, αγνοούν τις απαγορεύσεις και τις συμβάσεις, ενώνονται, χωρίζουν βίαια και ορκίζονται, υπόσχονται ο ένας στον άλλο ότι θα βρεθούνε ξανά…

Πενήντα χρόνια μετά, ο Δημήτρης Σοφιανός, επιτυχημένος βιογράφος απλών, «ανώνυμων» ανθρώπων λαμβάνει ένα αινιγματικό σημείωμα με το οποίο του ζητούν να ψάξει για να βρει την Κατερίνα. Και η Χριστίνα Σαγκάλ, το παιδί-θαύμα του νέου γαλλικού σινεμά, λαμβάνει στο Παρίσι ένα δέμα που μοιάζει με νεκρικό κιβούρι μιας αγάπης, γεμάτο ερωτικές επιστολές, αναμνηστικά και μιαν ασπρόμαυρη καρτ-ποστάλ από το Ναύπλιο.

Πώς γράφεται η βιογραφία ενός έρωτα; Με ποια επεισόδια, ποιες λέξεις, ποια πρώτη ύλη; Με ποια και πόσα πρόσωπα μπορεί να αφηγηθεί κανείς την ιστορία ενός απεγνωσμένου αλλά πάντα θριαμβευτή έρωτα;

Ένα μυθιστόρημα για την αγάπη που καταργεί την ιστορία και τον χρόνο, μια βιογραφία του έρωτα που ξεπερνά τη λησμονιά ακολουθώντας την ασημένια λεωφόρο του φεγγαριού για να βρεθεί ξανά στον τόπο της γιορτής και της ζωής και της συνάντησης των αγαπημένων.

Ακολουθώντας τη γραμμή της θάλασσας, Νόελ Μπάξερ
(Έκδοση: Απρίλιος 2012, σελ. 536, τιμή: 16,92 ευρώ)
Ο σκισμένος χάρτης κάποιου ονειροπόλου Ενετού χαρτογράφου του 18ου αιώνα θα οδηγήσει τη Βενέτα στο νησί που κρέμεται από μια κλωστή στη θάλασσα. Ο Χρόνος, νοσταλγώντας να ξαναζήσει μια γενναία ανθρώπινη ιστορία και να φέρει πάλι μιαν ανέλπιστη σωτηρία από τη θάλασσα, οδηγεί σήμερα την εγγονή της στην πρώτη κουκκίδα του χάρτη: στο σημείο όπου θα αποχαιρετήσει ένα όνειρο. Ήρθε και γι’ αυτήν η ώρα να ακολουθήσει τη γραμμή της θάλασσας.

Η νεαρή Βενετία αφήνει την Κεφαλονιά για ένα ταξίδι αποχαιρετισμού. Θα εγκαταλείψει το όνειρο να γίνει αρχαιολόγος και να συνεχίσει τις ανακαλύψεις του Ερρίκου Σλήμαν αναζητώντας τα ίχνη του στο πρώτο του ταξίδι στην Πελοπόννησο το 1868.

Ένα νεανικό όνειρο μπροστά σ’ ένα αξεπέραστο εμπόδιο και το χαμένο όνειρο μιας παντρεμένης γυναίκας για παντοτινή αγάπη. Μια κοπέλα καταδικασμένη να φτιάχνει μπομπονιέρες, ένας πατέρας με την εμμονή να δημιουργήσει το άλυτο σταυρόλεξο αυτού του κόσμου κι ένας παππούς που όλοι τον θεωρούν αστείο αλλά… Ακόμα, ένας ποιητής που απαγγέλλει την Κόλαση του Δάντη στο σιωπηλό αρχοντικό του. Στην άλλη άκρη της θάλασσας, μια γυναίκα που την κυνηγούν οι ερινύες μετράει τα όσα έχασε, έχοντας συντροφιά ένα φίδι.

Ένα ορμητικό και πολυπρόσωπο σύγχρονο μυθιστόρημα που πατάει με τρυφερότητα στο δρόμο της Ιστορίας, μεταφέροντας τον αναγνώστη από τη σκληρή σημερινή εποχή στο ρομαντισμό της Ελλάδας των χρόνων του Σλήμαν.

Εφηβική λογοτεχνία: Κάνε τα αγόρια να σε κυνηγάνε, Νταϊάν Μεσιντόρο
(Έκδοση: Μάιος 2012, σελ. 408, τιμή: 12,96 ευρώ)
Πόσο εύκολο είναι να κάνεις ένα υπέροχο αγόρι να τρέχει πίσω σου σαν σκυλάκι;
Η Σερς Σόου είναι σε αποστολή. Πρέπει να μεταμορφωθεί σε σούπερ ντούπερ δημοσιογράφο και να ανακαλύψει όλη την αλήθεια για τα αγόρια. Αλλά η ζωή παραείναι περίπλοκη. Η Σερς πρέπει να αντιμετωπίσει έναν απαίσιο αντίπαλο, τους ενοχλητικούς άντρες-απλώς φίλους της μαμάς της και το δικό της σκοτεινό παρελθόν.

Μπορεί, άραγε, η έρευνα της Σερς να της μάθει τι σημαίνει έρωτας; Θα τη βοηθήσει να βρει αγόρι ή θα κάνει την καρδιά της να ραγίσει;

Παιδική λογοτεχνία: Το κουνιστό δόντι της Φρύνης, Βούλα Μάστορη
(Έκδοση: Μάιος 2012, σελ. 48, τιμή: 5,94 ευρώ)
Εκείνο το μεσημέρι στο κυριακάτικο τραπέζι η Φρύνη σταμάτησε ξαφνικά να τρώει και είπε σπρώχνοντας δισταχτικά με τη γλώσσα ένα από τα μπροστινά δόντια της:
«Μαμά, τούτο το δόντι μου κουνιέται».
«Να το βγάλουμε, για να φυτρώσει το καλό δόντι».
«Και τούτο είναι καλό!» υπερασπίστηκε το κουνιστό δόντι της η Φρύνη.
Όμως, όσο και να το υπερασπίστηκε, εκείνο –το δόντι λέω– έκανε τα δικά του και μετά η Φρύνη περίμενε τη νεράιδα των δοντιών. Μη ρωτάς γιατί. Είναι μια ολόκληρη ιστορία και δε γίνεται να τη διαβάσεις όλη εδώ στο οπισθόφυλλο…

Η παραλαβή των βιβλίων θα γίνεται μετά την λήξη του διαγωνισμού από το κεντρικό βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Ψυχογιός (Μαυρομιχάλη 1, Αθήνα, τηλ. 210 3618654), ενώ για τους νικητές από επαρχία το βιβλίο θα αποστέλλεται από τον εκδοτικό οίκο με κούριερ, εφόσον στη Φόρμα Διαγωνισμού αναγράφονται τα στοιχεία τους (διεύθυνση και τηλέφωνο).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v