Επτά bloggers μιλούν στο In2life

Το blogging πέθανε, ζήτω το blogging; Επτά Έλληνες bloggers αφήνουν για λίγο το πληκτρολόγιο και μιλούν για τα πρώτα τους online βήματα , την ανωνυμία στο Διαδίκτυο, το trolling, το παρόν και το μέλλον του χόμπι που έγινε… αγάπη και τους «κινδύνους» του επαγγέλματος.
Επτά bloggers μιλούν στο In2life
του Νικόλα Γεωργιακώδη

«Blog is the new black» άκουγες να λένε πριν από μερικά χρόνια οι ένθερμοι υποστηρικτές των blogs, ενός χόμπι που κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να γίνει παγκόσμιο trend στο Διαδίκτυο. Από το πουθενά, εμφανίστηκαν χιλιάδες ανώνυμα και επώνυμα blogs από χρήστες που είτε σχολίαζαν τα κακώς κείμενα της καθημερινότητας, είτε αναρτούσαν κριτικές ταινιών και βιβλίων, είτε έβγαζαν τα «σώψυχά» τους  χωρίς κάποιον συγκεκριμένο στόχο, είτε απλά αναζητούσαν μια δίοδο για να ακουστούν. Την βρήκαν και μάλιστα δωρεάν.
 Όμως όσο πιο πολλά blogs ξεπετάχτηκαν, τόσο το «γράφω ό,τι μου κατέβει» έγινε κανόνας κάτι που, όπως παραδέχονται οι περισσότεροι bloggers προκάλεσε έναν διαδικτυακό κορεσμό. Αποτέλεσμα; Η "παλαιά φρουρά", εκείνη που το TIME εξυμνούσε το 2006 ως «πρόσωπα της χρονιάς», άρχισε σιγά σιγά να αποσύρεται από την ενεργό δράση (είτε για λίγο, είτε για πάντα) προκαλώντας ανάμεικτα συναισθήματα (και στους Έλληνες) χρήστες. 

Όμως η μεγαλύτερη επανάσταση των τελευταίων ετών δεν θα μπορούσε να ξεφουσκώσει έτσι εύκολα. Για την ακρίβεια, πολλά blogs επιβίωσαν και εξελίχτηκαν, νέοι bloggers πήραν επάξια στις πλάτες τους (ή καλύτερα στα πληκτρολόγιά τους) την ευθύνη και εν τέλει η ρήση “keep on blogging” επαληθεύτηκε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, τόσο σε δυναμικό όσο και σε ποιότητα περιεχομένου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Blogging, το In2life απευθύνθηκε επτά Έλληνες bloggers, διαφορετικών «σχολών» και θεματικών ενοτήτων ο καθένας. Έτσι λοιπόν ο Άρης Δημοκίδης του «Έντεκα» και της Lifo, ο Peslac του «ΠΡΟΣΟΧΗ, δαγκώνει!», o Ανδρέας Ζουρδός του «Μεταβολισμός», ο Θοδωρής Διάκος του Bubble-Bubble και «Πυρ το εξώτερον», το «Ελληνάκι», ο «Άνθρωπος του Μετρό» και η «Μάγισσα Κίρκη» μιλούν για τους λόγους που τους ώθησαν να πάρουν στα χέρια τους το πληκτρολόγιο, το παρόν και το μέλλον του ελληνικού blogging, την ανωνυμία στο Διαδίκτυο, το trolling στα σχόλια, τις απειλές και τα αγαπημένα τους posts από την ιδιόμορφη αυτή καριέρα τους. 

Δείτε τις απαντήσεις τους στα Υποθέματα του άρθρου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v