Όσα δεν πρέπει να ξεχάσετε φεύγοντας

Όσα δεν πρέπει να ξεχάσετε φεύγοντας
Κάθε camper που… σέβεται τον εαυτό του, οφείλει να έχει έτοιμη μια λίστα με τα αντικείμενα τα οποία δεν πρέπει να λείπουν από την βαλίτσα (ή το σακίδιό του) πριν την εξόρμηση. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από το να έχεις προγραμματίσει τα πάντα στην εντέλεια, να έχεις πάρει σκηνή, υπνόσακο, στρώμα και αφού έχεις ξεκινήσει να θυμηθείς ότι ξέχασες να πάρεις χαρτί τουαλέτας ή αντηλιακό ή (ακόμα χειρότερα) αντικουνουπικό spray. Επειδή λοιπόν τα έχουμε περάσει και δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να βρεθείτε και εσείς σε παρόμοια κατάσταση, ιδού μια λίστα με όσα θα πρέπει να έχετε μαζί σας πριν… σκηνοθετήσετε την απόδρασή σας.

Χρήσιμα και πρακτικά

* Φακός.
Θα σας φανεί εξαιρετικά χρήσιμος για το εσωτερικό της σκηνής, αλλά και για τις νυχτερινές σας περιπλανήσεις στην παραλία και το γύρω χώρο. Καλού κακού, έχετε και μερικές έξτρα μπαταρίες σε περίπτωση που σας χρειαστούν.

* Χαρτί τουαλέτας – μαντηλάκια. Για τους… προφανείς λόγους.

* Ένα σουγιά ή ένα μαχαίρι. Ακόμα και να δεν μπορείτε να σκεφτείτε που θα σας χρησιμεύσει, θα σας είναι πολύτιμο εργαλείο.

* Σακούλες σκουπιδιών. Μπόλικες, ανθεκτικές και μεγάλες, γιατί ο camper πάνω από όλα θα πρέπει να σέβεται την φύση.

* Έναν ειδικό μαύρο σάκο νερού, στην περίπτωση που επιλέξετε κάμπινγκ που δε διαθέτει ντουζιέρες.

* Σχοινί. Όχι πολύ χοντρό, περίπου 4-5 μέτρα, είναι αρκετό για οποιαδήποτε περίπτωση διακοπών.

Υγεία

* Φαρμακείο.
Αχρείαστο να είναι, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. «Εξοπλίστε» το με οξυζενέ για καθαρισμό των πληγών, αντισηπτικό για τις πληγές, ιώδιο, βαμβάκι, γάζες, επιδέσμους, λευκοπλάστ, τσιρότα, οινόπνευμα, θερμόμετρο, παυσίπονα, αλοιφή για τα τσιμπήματα, αντικουνουπικό, παγοκύστες και ένεση κορτιζόνης.

* Αντηλιακό. Καλή η ηλιοθεραπεία, αλλά αν δεν έχετε σίγουρη την καβάτζα της σκιάς για μετά τα πράγματα δυσκολεύουν και η ηλίαση πλησιάζει… απειλητικά. Προτιμήστε κάποιο με δείκτη προστασίας άνω των 40.

* Ομπρέλα. Την ώρα που ο ήλιος θα σας δείχνει τα δόντια του, εσείς θα αράζετε με την ησυχία σας στον ίσκιο, χωρίς τον φόβο του εγκαύματος ή της ηλίασης.

Μαγειρική

* Γκαζάκι και shaker,
γιατί, όπως και να το κάνουμε, τίποτα δε συγκρίνεται με την πρώτη «τζούρα» καφέ πριν ή μετά την πρωινή βουτιά στη θάλασσα. Το γκαζάκι θα χρησιμεύσει και στους επίδοξους σεφ, μιας και η «παραδοσιακή» φωτιά με ξύλα μπορεί να είναι επικίνδυνη.

* Θερμομονωτικά δοχεία νερού. Γιατί όπως και να το κάνουμε, το κρύο (ή έστω δροσερό) νερό είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο το καλοκαίρι. Και για την φραπεδιά.

* Ψυγειάκι. Θα σας χρειαστεί για να κρατήσετε σε… ανθρώπινη θερμοκρασία νερά, μπύρες, αναψυκτικά και τρόφιμα.

Ψυχαγωγία

* Επιτραπέζιο παιχνίδι.
Είτε λέγεται τάβλι, σκάκι, Monopoly, είτε «Άποικοι του Κατάν» ένα ή και περισσότερα επιτραπέζια παιχνίδια αποτελούν ιδανικές (και ψυχαγωγικές) λύσεις για τις «νεκρές» ώρες. Δείτε περισσότερες λύσεις… φορητότητας εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v