Δουλειά στο εξωτερικό: 7 Έλληνες μεταδίδουν

Θα βρω εύκολα δουλειά; Θα «βγαίνω» με τον βασικό μισθό; Τι φόρους θα πληρώνω; Και τι θα παίρνω σε αντάλλαγμα; Από το Ντουμπάι ως τον Καναδά, και από την Κυανή Ακτή μέχρι το Αφγανιστάν, επτά Έλληνες του εξωτερικού διηγούνται τις εργασιακές (και όχι μόνο) εμπειρίες τους.
Δουλειά στο εξωτερικό: 7 Έλληνες μεταδίδουν
της Ηρώς Κουνάδη

«Πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, ξένες γλώσσες. Ανεργία στο 12%. Μισθός που δεν ξεπερνά τα 800€, και να λες κι ευχαριστώ που βρήκες δουλειά. Τα μαζεύεις να φύγεις ή δεν τα μαζεύεις;», γράφαμε πριν από περίπου ένα χρόνο, τότε που ρωτούσαμε για πρώτη φορά δέκα Έλληνες που δούλευαν στο εξωτερικό πώς ήταν τα πράγματα εκεί.

Πώς να είναι άραγε τώρα τα πράγματα εκεί; Πόσο έχει ανέβει το κόστος ζωής και κατά πόσο αλλάζουν οι κοινωνικές παροχές τώρα που η οικονομική κρίση απλώνει τα πλοκάμια της παντού, τα ποσοστά της ανεργίας ανεβαίνουν και οι φόροι αυξάνονται; Και, το κυριότερο, πόσο εύκολο είναι να βρεις δουλειά στο εξωτερικό τώρα που ολοένα και περισσότεροι εξ ημών στρέφουν το βλέμμα εκτός συνόρων; Ζητήσαμε από επτά ακόμα Έλληνες που δουλεύουν –κυριολεκτικά– σε κάθε γωνιά του πλανήτη να μας διαφωτίσουν. Και το έκαναν.

Δείτε στη δεξιά στήλη, Άρθρα Αφιερώματος, αναλυτικά τις διηγήσεις επτά Ελλήνων για την ζωή και την δουλειά τους στο εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης το προηγούμενο δημοσίευμα του in2life,
Δουλειά στο Εξωτερικό: Εμπειρίες δέκα Ελλήνων.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v