Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού - Δράμα

Φαλακρό
Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού - Δράμα
Το Φαλακρό όρος με το εξαιρετικά οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο είναι αναμφίβολα ο καλύτερα αξιοποιημένος τουριστικός πόρος που διαθέτει σήμερα όχι μόνο ο νομός Δράμας αλλά η ευρύτερη περιοχή της περιφέρειας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Συνδυάζει πίστες για τουριστική και αθλητική χιονοδρομία, πίστες δρόμου αντοχής, μονοπάτια πορείας, ορειβασίας (Ε6), ελεύθερο ορίζοντα, εκπληκτική ηλιοφάνεια όταν ο καιρός είναι καλός, εύκολη πρόσβαση και άνετους χώρους στάθμευσης στη βάση του χιονοδρομικού.

Στον χώρο του χιονοδρομικού κέντρου λειτουργούν τέσσερις συρόμενοι αναβατήρες, μία τετραθέσια εναέρια αποσυμπλεκόμενη καρέκλα, μία εναέρια διθέσια, και τρία baby lift, που εξυπηρετούν τις είκοσι και πλέον πίστες του χιονοδρομικού, συνολικού μήκους πάνω από είκοσι χιλιόμετρα. Διατίθεται ακόμα μία πίστα snowmobile, καθώς και οργανωμένο ιατρείο -με ιατρό και ασθενοφόρο- για την αντιμετώπιση και τη μεταφορά τυχών έκτακτων περιστατικών.

Τρία σαλέ, τα δύο στη βάση του χιονοδρομικού και το ένα στον τερματισμό της τετραθέσιας καρέκλας, με πανοραμική θέα σε υψόμετρο 2.110 μέτρα, προσφέρονται για χαλάρωση, για διαμονή αλλά και για φαγητό. Ακόμα, τον εξοπλισμό του σκι μπορείτε να προμηθευτείτε από τέσσερα καταστήματα πώλησης και ενοικίασης ειδών χιονοδρομίας με σχολές εκμάθησης, ενώ στις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού θα βρείτε ακόμα ένα κατάστημα πώλησης ενδυμάτων, ένα με είδη λαϊκής τέχνης, και δύο καντίνες.

Ξενοδοχεία και καταλύματα υπάρχουν στη γύρω περιοχή –Βώλακας, Γρανίτης, Νευροκόπι, αλλά και στην πόλη της Δράμας που φημίζεται για την έντονη νυχτερινή ζωή. Από αυτά σας προτείνουμε το Πέταλο Resort (τιμές: από 150 ευρώ για ένα σπιτάκι με πρωινό) στην περιοχή του Βώλακα, καθώς και το Nessos Hotel (τιμές: 70 ευρώ για ένα δίκλινο με πρωινό) στην περιοχή Παρανέστι.

Οι τιμές του χιονοδρομικού έχουν ως εξής: Για ολόκληρη την χιονοδρομική περίοδο 2009-2010 οι κάρτες τριημέρου πωλούνται στα 34 ευρώ. Η τιμή της χρήσης των αναβατήρων και η ημερήσια κάρτα απεριόριστων διαδρομών τα σαββατοκύριακα και τις αργίες κυμαίνεται από 6 έως 20 ευρώ (4 ευρώ για παιδιά κάτω των 10 ετών), ενώ τις καθημερινές η τιμή αυτή κυμαίνεται από 8 έως 10 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες: 25210 62224, 25220 41811
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v