Εβδομάδες Μόδας 2009: Πρόλογος στις τάσεις της ερχόμενης Άνοιξης

Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Μιλάνο, Παρίσι: Οι τέσσερις πρωτεύουσες της παγκόσμιας μόδας, εκεί από όπου οι τάσεις ξεκινούν για να ταξιδέψουν παγκοσμίως, ολοκλήρωσαν πρόσφατα τις Εβδομάδες Μόδας τους. Όσα είδαμε, ξεχωρίσαμε και θα φορέσουμε σε μερικούς μήνες.
Εβδομάδες Μόδας 2009: Πρόλογος στις τάσεις της ερχόμενης Άνοιξης
της Έλενας Μπούλια

Με την ολοκλήρωση της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι, την περασμένη Πέμπτη, έπεσε και η τελευταία αυλαία των σπουδαιότερων επιδείξεων της σεζόν για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2010. Πριν το Παρίσι, η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Μιλάνο, φιλοξένησαν τις πρόσφατες δημιουργίες αναγνωρισμένων αλλά και φερέλπιδων σχεδιαστών της παγκόσμιας βιομηχανίας της μόδας που, στα πλαίσια των δυσμενών οικονομικών συνθηκών, «έδωσαν» ό,τι καλύτερο μπορούσαν. Η’ τουλάχιστον προσπάθησαν. Κάποιοι τα κατάφεραν, και θα είναι αυτοί που θα ορίσουν την μόδα το ερχόμενο καλοκαίρι. Η Carolina Herrera και η Diane Von Furstenberg στη Νέα Υόρκη, ο νεαρός Mark Fast και ο Paul Smith στο Λονδίνο, ο οίκος MaxMara και ο Giorgio Armani στο Μιλάνο, ο οίκος Vuitton και ο Alexander McQueen στο Παρίσι, είναι κάποια από τα ονόματα που ξεχώρισαν.

Κάποιοι όχι, όπως ο Christopher Kane στο Λονδίνο αλλά και τα τρανταχτά ονόματα των Dolce & Gabbana, του Karl Lagerfeld που σχεδίασε για τον Fendi, αλλά και του οίκου Pucci, στο Μιλάνο. Αυτοί, προκειμένου να γλιτώσουν την εκθρόνιση από τους fashion editors, καλά θα κάνουν να προσαρμόσουν τα Ready-to-Wear ρούχα τους που θα φτάσουν σύντομα στα ράφια των μπουτίκ στις πιο ρεαλιστικές ανάγκες των πελατών τους. Σε κάθε περίπτωση, θα αναζητήσουν μία ακόμα ευκαιρία στις μελλοντικές Εβδομάδες Μόδας.

Εμείς σας ταξιδεύουμε σήμερα στις τέσσερις πρωτεύουσες της μόδας, ενημερωνόμαστε ενδελεχώς για όσα παρουσιάστηκαν σε αυτές, ξεχωρίζουμε αυτά που έκαναν αίσθηση, διαλέγουμε τις αντιπροσωπευτικότερες φωτογραφίες και τα πιο αξιόλογα videos των επιδείξεων και προλογίζουμε τις τάσεις που θα ορίσουν την μόδα για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2010.

Δείτε στα Άρθρα του Αφιερώματος (πάνω δεξιά) ένα σύντομο review για την κάθε μία από τις τέσσερις Εβδομάδες Μόδας ξεχωριστά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v