Νάξος: Απέραντο πράσινο

Νάξος: Απέραντο πράσινο
Το μεγαλύτερο και πιο εύφορο νησί των Κυκλάδων, δεν θα μπορούσε να μην αποτελεί must προορισμό και την Άνοιξη, χάρη στην πλούσια βλάστησή του, που αυτές τις μέρες κυριολεκτικά οργιάζει. Τα ορεινά του χωριά, άλλωστε, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από την πιο «ζωντανή» Χώρα ή από τα παραθαλάσσια θέρετρα με τις πανέμορφες παραλίες.

Βόλτες & αξιοθέατα: Χάρη στην μακρά της ιστορία και τα αμέτρητα αρχαιολογικά της ευρήματα, η Νάξος διαθέτει πλούσια πολιτιστική κληρονομιά που δεν περιορίζεται μόνο στο ορόσημό της, την Πορτάρα, στα αριστερά του λιμανιού. Το ιερό της Δήμητρας, ένας καλά διατηρημένος ναός στο χωριό Σαγκρί και οπωσδήποτε οι Κούροι, δύο γιγαντιαία αγάλματα στα νταμάρια του νησιού, θα ανταμείψουν με το παραπάνω τους λάτρεις της αρχαίας ιστορίας, ενώ το Ενετικό Κάστρο με τα καλοδιατηρημένα λιθόκτιστα καλντερίμια γύρω του, αποτελούν ιδανικό σκηνικό για τις απογευματινές σας αλλά και βραδινές βόλτες σας στο νησί. Στη Νάξο θα χρειαστείτε οπωσδήποτε αυτοκίνητο, αν θέλετε να ανεβείτε στα ορεινά χωριά του νησιού, που πλημμυρίζουν από πράσινο και αρχιτεκτονικά στολίδια χάρη στα πανέμορφα πέτρινα αρχοντικά τους. Το διασημότερο εξ αυτών είναι η Απείρανθος, πατρίδα του Μανώλη Γλέζου και του άλλοτε Πρωθυπουργού Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη, η οποία έχει να καμαρώνει για τα τέσσερα εξαιρετικά μουσεία της: το Αρχαιολογικό Μουσείο Απειράνθου, Λαογραφικό Μουσείο, Γεωλογικό Μουσείο και Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Στον δρόμο σας προς την Απείρανθο, αξίζει και μια στάση στο χωριό Φιλώτι, με την μεγαλύτερη κίνηση και την εντυπωσιακή εκκλησία Παναγία Φιλώτισσα στο κέντρο του.

Φαγητό: Για το καλύτερο ψάρι του νησιού προτιμήστε την Αξιώτισσα, στο δρόμο προς Αλυκό, ενώ για γνήσια ελληνική κουζίνα προτείνουμε την Γοργόνα, στην Αγ. Άννα. Το εστιατόριο Μεζέ, στην Πλάκα, προτιμάται από τους νεώτερους για την πιο μοντέρνα ελληνική κουζίνα του, ενώ στην Απείρανθο φημίζεται ο Λευτέρης, με τους μεζέδες του.
 
Διαμονή: Ιδιαίτερα πολυτελή ξενοδοχεία έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στη Νάξο, όπως το Porto Naxos στον Αγ. Γεώργιο και κοντά στην Χώρα (με τιμές που ξεκινούν από 200 ευρώ το δίκλινο με πρωινό) και το Naxos Palace, επίσης στην Χώρα και με αντίστοιχες τιμές, ενώ πιο οικονομικές λύσεις αποτελούν τα Korali Garden Hotel (με τιμές από 40 ευρώ για ένα δίκλινο) και Sphinx Hotel (με τιμές από 30 ευρώ για ένα δίκλινο).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v