Σίφνος: Ποιητική αδεία

Σίφνος: Ποιητική αδεία
Δάση κέδρων που εναλλάσσονται με άγονο κυκλαδίτικο έδαφος και παραδοσιακοί οικισμοί που εκτείνονται μέχρι τις παρυφές των ακρογιαλιών. Μπορεί οι παραλίες της να είναι τόσο όμορφες που να μην πληρούν τον όρο που θέσαμε για τους ανοιξιάτικους προορισμούς μας, αλλά η Σίφνος τα έχει όλα –και πανέμορφα χωριά, και ιστορικά αξιοθέατα, και μοναδικά φυσικά τοπία, και νυχτερινή ζωή, και εξαιρετική τοπική κουζίνα– για να μας αποσπάσει την προσοχή από τα παγωμένα αιγαιοπελαγίτικα νερά και επιπλέον έχει κι ένα μεγάλο ανοιξιάτικο πανηγύρι στις 28 Μαΐου, αυτό της Χρυσοπηγής. Είναι δυνατόν να καταφέρουμε να της αντισταθούμε;

Βόλτες & αξιοθέατα: Πολλά απογεύματα, και βράδια, θα τα περάσετε στην Απολλωνία, την γοητευτική, κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα του νησιού. Για πιο… γαλήνιες στιγμές, θα βολτάρετε στα γραφικά χωριά του νησιού, όπως το Άνω και Κάτω Πετάλι, η Καταβατή και ο Άγιος Λουκάς, ενώ όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε να του αφιερώσετε αξίζει το Κάστρο, πρωτεύουσα της Σίφνου έως το 1836. Περιπλανηθείτε στα λιθόστρωτα καλντερίμια του, θαυμάστε την εκπληκτική θέα στη θάλασσα από την πίσω πλευρά του, σκαρφαλώστε στην Ακρόπολη της κλασσικής εποχής και επισκεφθείτε το αρχαιολογικό μουσείο, που φιλοξενεί πλούσια συλλογή αρχαϊκών και ελληνιστικών γλυπτών, κεραμικά από τη γεωμετρική μέχρι και την ελληνιστική εποχή και νομίσματα. Δε φεύγετε από το νησί χωρίς να κάνετε μια στάση στα Εξάμπελα, για να θαυμάσετε τα νεοκλασικά αρχοντικά, τις Αράδες, σειρές δέκα περίπου ανεμόμυλων στην είσοδο του χωριού και το σπίτι όπου έζησε ο ποιητής Αριστομένης Προβελέγγιος.

Φαγητό: Η σιφνέικη κουζίνα διεκδικεί επάξια τα σκήπτρα της πιο… sui generis των Κυκλάδων. Δοκιμάστε την… παντού, όσο κι αν προσπαθήσετε αποκλείεται να έρθετε αντιμέτωποι με δυσάρεστες εκπλήξεις στο νησί. Δικά μας αγαπημένα, ο Λύχνος στο Φάρο, η Υδρούσσα στο Βαθύ, η Μερόπη στις Καμάρες, το Αστέρι στο Κάστρο, η Οδός Ονείρων στην Απολλωνία και το Ηλιοβασίλεμα στο Τρουλάκι, με την εκπληκτική θέα στο καλύτερο ηλιοβασίλεμα του νησιού.

Διαμονή: Από τα super lux Elies Resort και Patriarca Boutique Hotel –από 220 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο στο πρώτο και 120 ευρώ στο δεύτερο– μέχρι το οικονομικότατο, απλό αλλά προσεγμένο Blue Horizon στο Φάρο (65 ευρώ το studio δύο ατόμων) όποιο κι αν είναι το budget σας η Σίφνος δε στερείται επιλογών.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v