Τζια: Άνοιξη... next door

Τζια: Άνοιξη... next door
Η δημοφιλέστερη εκ των δύο κοντινότερων Κυκλάδων ανεβαίνει σταθερά τα τελευταία χρόνια στην προτίμηση των κατοίκων του κλεινού άστεως, που αγοράζουν και χτίζουν μανιωδώς εξοχικές κατοικίες εκεί. Αν δεν το έχετε σκεφτεί, μια βόλτα –στην κυριολεξία, για μια βόλτα πρόκειται, αφού η διαδρομή είναι μόλις μία ώρα και κάτι από το λιμάνι του Λαυρίου– από εκεί (μπορεί και να) σας πείσει. Αν πάλι όχι, έχετε ούτως ή άλλως κάθε δικαιολογία να πετάγεστε κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο, μέχρι να καλοκαιριάσει και να… ξεμακρύνετε στις υπόλοιπες Κυκλάδες.

Βόλτες & αξιοθέατα: Πέραν της γραφικής πρωτεύουσας Ιουλίδας, σκαρφαλωμένης πάνω στο λόφο και με μαγευτική θέα στο υπόλοιπο νησί, και του κοσμοπολίτικου Βουρκαρίου, που συγκεντρώνει τους… σκαφάτους επισκέπτες του νησιού και το μεγαλύτερο ποσοστό της νυχτερινής ζωής του, την καρδιά μας έχουν κλέψει οι οκτώ διαφορετικές περιπατητικές διαδρομές, κληρονομιά του αρχαίου οδικού δικτύου που συνέδεε τις τέσσερις πόλεις – κράτη των αρχαϊκών χρόνων, Ιουλίδα, Κορησσό, Ποιήεσσα και Καρθαία. Εξοπλιστείτε με αθλητικά παπούτσια και επιλέξτε εκείνη που… αντέχετε: η μικρότερη διαδρομή καλύπτει 1,7 χιλιόμετρα και καταλήγει στην αρχαία Καρθαία που, ούτως ή άλλως, δεν υπάρχει άλλος τρόπος, πλην της πεζοπορίας, για να την επισκεφθείτε, και η μεγαλύτερη διασχίζει την ενδοχώρα του νησιού, φτάνοντας σε μήκος τα 11,8 χιλιόμετρα.

Φαγητό: Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα –hit τα μαγειρευτά, και ειδικά ο κρασάτος κόκορας– θα δοκιμάσετε στη Λαγουδέρα, στην Κορησσία, ενώ για φρέσκα θαλασσινά και την ξακουστή τοπική αστακομακαρονάδα θα πιάσετε θέση στον Αρίστο, στο Βουρκάρι.

Διαμονή: Στον ολοκαίνουριο, ατμοσφαρικό ξενώνα Σειρίη στην Ιουλίδα, σε τιμές που ξεκινούν από 110 ευρώ για το δίκλινο δωμάτιο, ή στη… σταθερή αξία των Porto Kea Suites, στην Κορησσία, σε τιμές που ξεκινούν από 115 ευρώ για το δίκλινο και από 148 ευρώ για τη σουίτα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v