Σαντορίνη: Μπουκαμβίλιες στην Καλντέρα

Σαντορίνη: Μπουκαμβίλιες στην Καλντέρα
Προφανώς και δεν αποτελεί νέο το ότι πρόκειται για τον top ανοιξιάτικο κυκλαδο-προορισμό, για πολλούς λόγους, μεταξύ των οποίων οι παραλίες της, που, με την εξαίρεση ίσως της παρακείμενης Κόκκινης, δε συγκλόνισαν ποτέ κανέναν, και η κοσμοσυρροή του Αυγούστου, που μας χαλάει τη θέα στο ηλιοβασίλεμα και τη γαλήνια ατμόσφαιρα της Καλντέρας –για να μη συζητήσουμε τα ανεκδιήγητα χειροκροτήματα στην Οία.

Βόλτες & αξιοθέατα: Τα βασικά τα ξέρετε: απόγευμα κι ηλιοβασίλεμα στην Οία, βραδινό clubbing στα Φηρά. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτά. Αφήστε αρκετό χώρο στην ατζέντα σας για να επισκεφθείτε τα χωριά Πύργος, Εμπορείο, Καρτεράδος και Βούρβουλος, και το Καστέλλι, το μεσαιωνικό οχυρό του νησιού. Απαραίτητο… προσκύνημα για τους οινόφιλους τα κορυφαία οινοποιεία του νησιού, και ιδιαίτερα αυτά των Μπουτάρη, Σιγάλα και Κουτσογιαννόπουλου –το τελευταίο στεγάζει και το μοναδικό στο νησί υπόσκαφο Μουσείο Οίνου– για μια ξενάγηση στον κόσμο του σαντορινιού κρασιού και, βέβαια, την απαραίτητη γευσιγνωσία. Οι λάτρεις της Ιστορίας θα αφιερώσουν μερικές ώρες στο Αρχαιολογικό Μουσείο στα Φηρά, το οποίο φιλοξενεί γλυπτά, επιγραφές, αγγεία και άλλα ευρήματα από την αρχαϊκή μέχρι τη ρωμαϊκή περίοδο, καθώς και στο Μουσείο της Προϊστορικής Θήρας, επίσης στα Φηρά, με τα μοναδικά ευρήματα προϊστορικής τέχνης. Αν σας μείνει χρόνος μετά από όλα αυτά, πάρτε το καραβάκι από το παλιό λιμάνι των Φηρών ή τον Αθηνιό και επισκεφτείτε τα νησάκια της Καλντέρας, Παλαιά και Νέα Καμμένη, για να έχετε να διηγείστε ότι περπατήσατε πάνω σε ηφαίστειο.

Φαγητό: Κορυφαία gourmet επιλογή το 1800 στην Οία και ο προσφάτως βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο Κουκούμαβλος στα Φηρά. Πιο λογικές τιμές, αλλά εξαιρετική κουζίνα και ταράτσες που βλέπουν Καλντέρα διαθέτει το Strogili, επίσης στην Οία. Μοντέρνα κουζίνα βασισμένη σε αγνά, τοπικά προϊόντα θα απολαύσετε στη Μαρμίτα, στο Μεγαλοχώρι, ενώ οι λάτρεις της παράδοσης θα εκτιμήσουν τον Ποσειδώνα στα Φηρά για τις απλές, μαγειρευτές σπεσιαλιτέ του και τις χαμηλές για τα στάνταρ του νησιού τιμές.

Διαμονή: Πολυτέλεια ή low budget; Έχουμε κι απ’ τα δύο: το πανέμορφο, luxury boutique Santorini Grace Hotel στο Ημεροβίγλι (από 300 ευρώ για το deluxe δίκλινο με plunge pool) και το ατμοσφαιρικό, παραδοσιακό Theoxenia Hotel στα Φηρά (από 100 ευρώ το standard δίκλινο, 110 ευρώ με θέα στην Καλντέρα).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v