Σπείρα Σπείρα: Γνωρίστε τους... γνωστούς-αγνώστους

Τι σημαίνει για αυτούς η Σπείρα; Τι λένε για τον Σταμάτη Κραουνάκη; Ποια είναι τα όρια της σάτιρας; Μιλήσαμε με όλα τα μέλη της πρωτοπόρας μουσικο-θεατρικής ομάδας Σπείρα Σπείρα και προσπαθήσαμε να αποσπάσουμε τα μυστικά της επιτυχίας τους.
Σπείρα Σπείρα: Γνωρίστε τους... γνωστούς-αγνώστους
της Φιλουμένας Ζλατάνου

Την περίοδο 1998 -1999 πραγματοποιήθηκε ένα σεμινάριο με αντικείμενο την ερμηνεία τραγουδιού στο χοροθέατρο «Ροές» υπό την γενική εποπτεία της Σοφίας Σπυράτου.
Στο πλαίσιο αυτό ο Σταμάτης Κραουνάκης με την ιδιότητα του καθηγητή και 17 συμμετέχοντες και μετέπειτα απόφοιτους του σεμιναρίου, παρουσίασαν στην σκηνή του χοροθεάτρου «Ροές» το έργο «ΠΙΑΝΟ, ΞΥΠΟΛΗΤΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ».

Η Σπείρα Σπείρα το 2000 συστήνεται Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και από τότε μέχρι σήμερα έχει ανεβάσει οκτώ μουσικά έργα, 3 καλοκαιρινές παραστάσεις, 3 παραστάσεις για one woman show, με τη Δήμητρα Παπίου τις δύο φορές και με τη Μελίνα Τανάγρη, ενώ έχει συμμετάσχει σε οκτώ δισκογραφικές δουλειές.

Μια ομάδα πρωτοπόρος, που σχεδόν δέκα χρόνια τώρα αναταράσσει τα νερά της ελληνικής μουσικοθεατρικής σκηνής, χτίζοντας προηγούμενο, αποκτώντας μιμητές και δημιουργώντας σχολή. Μια σκληροπυρηνική ομάδα, που αποτελεί παρακαταθήκη για όσα παιδιά περάσουν από τους κόλπους της, μια ομάδα σχολείο, με έναν δάσκαλο που δε χαρίζεται, δίνει απλόχερα και «φτιάχνει» καλλιτέχνες με κεφαλαίο Κ.

Τα μέλη της φετινής ομάδας αποτελούνται από παλαιάς και νέας εσοδείας άτομα, τα οποία απάντησαν σε ορισμένες ερωτήσεις, εξιστορώντας ο καθένας με το δικό του τρόπο τι σημαίνει εντέλει αυτή η ομάδα, η οποία αποτελεί φαντασίωση για πολλούς καλλιτέχνες. Σας παρουσιάζουμε την Ελεάννα Καραντίνου, το Χρήστο Μουστάκα, το Γιώργος Στιβανάκη, την Παρθένα Χοροζίδου, τη Ρούλη Καρασιλιώτη, το Βασίλη Μοσχονά, τη Δάφνη Λέμπερου, την Αργυρώ Καπαρού, το Γιώργο Νανούρη και την Πωλίνα που έχει πλέον γίνει επίσημα μέλος της ομάδας. 

* Ευχαριστώ θερμά για τη πολύτιμη βοήθεια και το υλικό τη κυρία Δέσποινα Κραουνάκη, καθώς και τον κύριο Θανάση Καρανίκα για τη συμβολή του. 
** Η φωτογραφία της Δάφνης Λέμπερου και της Παρθένας Χοροζίδου είναι της Γιάννας Μπανάσιου, την οποία ευχαριστώ για την παραχώρηση.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v