Πως θα σταματήσουμε το κάπνισμα

”Από αύριο κόβω το κάπνισμα”. Πόσες φορές δεν έχετε δώσει στον εαυτό σας αυτή την υπόσχεση, για να την πάρετε μετά πίσω; Το in2life συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει έναν οδηγό με όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζει ένας καπνιστής, προκειμένου να λάβει τη σωστή απόφαση- και να την τηρήσει.
Πως θα σταματήσουμε το κάπνισμα

Πόσες φορές έχετε υποσχεθεί στο εαυτό σας να κόψετε το κάπνισμα, χωρίς αποτέλεσμα; Πόσες φορές έχετε συνδέσει κάποιο μικροπρόβλημα υγείας με τη βλαβερή αυτή συνήθεια, λαμβάνοντας ταυτόχρονα την απόφαση ”από αύριο τέρμα”, αλλά η δύναμη της συνήθειας αποδείχθηκε ανώτερη της θέλησής σας;

Αντικειμενικά, το κάπνισμα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία, οι οποίες επιδεινώνονται με την πάροδο των χρόνων. Η αναγνώρισή τους, σε συνδυασμό με τη θέληση και την προσπάθεια διακοπής του καπνίσματος, αποτελούν το πρώτο βήμα για να απαλλαγούμε από αυτή τη συνήθεια.

Στο παρόν αφιέρωμα, θα διαβάσετε τους κινδύνους που το κάπνισμα εγκυμονεί, τα οφέλη από τη διακοπή του, καθώς και ορισμένα μικρά μυστικά που θα σας βοηθήσουν να σταματήσετε.

Να ξεκαθαρίσουμε εξαρχής τη θέση μας, προς αποφυγή παρεξηγήσεων: Δεν είμαστε υπέρ της περιθωριοποίησης των καπνιστών που προωθείται τα τελευταία χρόνια στον ”πολιτισμένο” δυτικό κόσμο, του ψυχαναγκασμού που επιβάλλει το σταμάτημα του καπνίσματος ή της προπαγανδιστικής αντικαπνιστικής εκστρατείας που προωθήθηκε από διαφόρων ειδών οικονομικά συμφέροντα.

Το σταμάτημα του καπνίσματος πρέπει να είναι καθαρά προσωπική επιλογή. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι όλοι ανεξαιρέτως, καπνιστές και μη, οφείλουν να γνωρίζουν τις υπαρκτές συνέπειες του καπνίσματος στην υγεία, προκειμένου να λάβουν υπεύθυνα τη σχετική απόφαση, αν θα καπνίζουν ή όχι.

Εξάλλου, για όσους τελικά λάβουν την απόφαση ότι επιθυμούν να διακόψουν το κάπνισμα, η απαραίτητη βοήθεια πρέπει να είναι διαθέσιμη, καθώς, για την πλειοψηφία των καπνιστών, η συγκεκριμένη διαδικασία είναι κάθε άλλο παρά εύκολη.

Σε ένα ωστόσο σημείο επιμένουν όλοι οι ειδικοί και αυτό πρέπει να έχετε στο μυαλό σας διαβάζοντας το ”αντικαπνιστικό” αφιέρωμα του In2life: Η απόφαση είναι στο μυαλό σας και εκεί πρέπει να εκκολαφθεί.

Είναι λάθος να αποφασίσετε να κόψετε το κάπνισμα αφού έχετε ήδη ξεκινήσει την προσπάθεια!

Αν, λοιπόν, έχετε πάρει τις αποφάσεις σας, συνεχίστε την ανάγνωση –ίσως βρείτε συμβουλές που θα σας βοηθήσουν.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v