Τα γευστικά ”must” της Μυκόνου

Τα εστιατόρια στη Μύκονο ξεφυτρώνουν πλέον με τη συχνότητα... μανιταριών και είναι όλο και πιο δύσκολο να εντοπιστούν οι πραγματικά καλές προτάσεις. Το In2life πραγματοποίησε... επιτόπου έρευνα και σας παρουσιάζει τα γευστικά του ευρήματα.
Τα γευστικά ”must” της Μυκόνου

του Αντώνη Κεφαλά

Οι γαστρονομικές ”παγίδες” στο νησί των ανέμων και των κοσμικών είναι πολλές. Αυτό φαίνεται, εξάλλου, από τη συνεχή εναλλαγή ιδιοκτητών, από την αδυναμία να διατηρηθεί η ίδια ποιότητα κάθε χρόνο, από τους ξαφνικούς εμπλουτισμούς και τις εξίσου ξαφνικές πτωχεύσεις.

Η πόλη της Μυκόνου δεν διακρίνεται πλέον για τα εστιατόρια της. Για τα πιο νέα –π.χ. το ΚΟΟ –θα γράψουμε όταν θα έχουν δουλέψει λίγο και θα έχουν ξεπεράσει τις παιδικές ασθένειες τους. Για άλλα που θα ανοίξουν –π.χ. το ΙΝΤΕΡΝΙ όπου δυστυχώς η αναμενόμενη ποιότητα και ικανότητα του Νίκου Γιαννακίδη γνωστός και δοκιμασμένος από το Dash στην Κηφισιά (δεν ευτύχησε να την δούμε στην πράξη μια που δεν βρέθηκαν κοινοί τόποι συνεργασίας με τον κ. Βαρβέρη του Interni), θα γράψουμε όταν θα ανοίξουν με το καλό, αν και φέτος δεν περιμένουμε τίποτα διαφορετικό από τα τετριμμένα.

Τα πιο παλιά μαγαζιά από την άλλη τείνουν είτε να περιπέσουν σε μετριότητα είτε να μετατραπούν σε μία μορφή (κυκλαδίτικου) φαστφουντάδικου.

Εδώ συγκεντρώνονται πέντε πραγματικά καλές προτάσεις εστίασης για όσους βρίσκονται ή σκοπεύουν να επισκεφθούν τη Μύκονο. Ακόμα και αν τα πέντε μαγαζιά που παρουσιάζονται δεν διεκδικούν δάφνες υψηλής μαγειρικής, έχουν ένα κοινό και απολύτως εκτιμητέο στοιχείο: Value for money!

Σε αυτά που θα διαβάσετε να συμπληρώσουμε ότι τα Solymar, Nammos, Camares και Πάνορμος προσφέρουν πολύ καλή μουσική—απαραίτητο και κρίσιμο συμπλήρωμα στο κέφι που γίνεται. Και οι 4 DJ είναι εξαιρετικοί: ξέρουν να διαβάζουν τον κόσμο, την ώρα, τη διάθεση και ανάλογα να ενθαρρύνουν, να μετριάζουν, να ανυψώνουν. Συγχαρητήρια και στους 4.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v