Όσα θέλατε να μάθετε για το Master Chef σε 2'

Ανακαλύψατε μόλις το Master Chef και θέλετε να μάθετε τα «SOS» για το μαγειρικό ριάλιτι του Star για να ξέρετε τι συμβαίνει; Ιδού όσα πρέπει να ξέρετε.
Όσα θέλατε να μάθετε για το Master Chef σε 2
Πόσο Master Chef έχουμε δει;
Πρόκειται για τηλεπαιχνίδι που πρωτοείδαμε στο Mega πριν δέκα χρόνια – προβλήθηκαν τότε δύο κύκλοι (στον έναν νικητής αναδείχθηκε ο Άκης Πετρετζίκης και στον δεύτερο δεν αναδείχθηκε ποτέ νικητής, καθώς είχαν αρχίσει τα οικονομικά προβλήματα του Mega) καθώς και ένα Master Chef Junior για παιδιά. Η εκπομπή αναβίωσε πέρυσι στο Star και φέτος παρακολουθούμε τον δεύτερο κύκλο της στο ίδιο κανάλι.

Ποιοι είναι οι κριτές
Από την τριμελή κριτική επιτροπή του Mega, πέρυσι διατηρήθηκε μόνο ο Δημήτρης Σκαρμούτσος και προστέθηκαν οι σεφ Πάνος Ιωαννίδης και Σωτήρης Κοντιζάς. Στον τρέχοντα κύκλο, αποχώρησε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος (εν μέσω φημών για την… ριαλιτοποίηση του παιχνιδιού) και προστέθηκε ο σεφ Λεωνίδας Κουτσόπουλος, που ως αυτή τη χρονιά δούλευε πίσω από τις κάμερες για το Master Chef.

Ποιες είναι οι φάσεις του διαγωνισμού;
Ο διαγωνισμός ξεκίνησε με τις αρχικές οντισιόν μαγειρικής, από τις οποίες προέκυψαν οι 20 συμμετέχοντες του παιχνιδιού, οι οποίοι μένουν στο ίδιο σπίτι. Κάθε εβδομάδα αποχωρούν δύο παίκτες ως εξής: Την πρώτη μέρα αναδεικνύονται τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση από μια δοκιμασία εκτέλεσης συνταγής με ένα κοινό βασικό υλικό. Την επόμενη ημέρα, οι υποψήφιοι μαγειρεύουν και οι κριτές αποφασίζουν να φύγει ο πιο «αδύναμος» κρίκος. Την επόμενη ημέρα, όλοι οι διαγωνιζόμενοι χωρίζονται σε δύο ομάδες και συμμετέχουν σε ομαδική δοκιμασία. Η ηττημένη ομάδα ψηφίζει μεταξύ της τους δύο «αδύναμους κρίκους» που την επόμενη ημέρα μαγειρεύουν το ίδιο πιάτο και οι κριτές αποφασίζουν ποιος από τους δυο θα φύγει.

Σε ποια φάση βρισκόμαστε τώρα;
Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχουν μείνει οκτώ παίκτες στο παιχνίδι: Ο Αργύρης, ο Γιώργος, ο Δημήτρης, ο Σάββας, ο Τζώρτζης, ο Τιμολέων, ο Χρήστος και η μοναδική γυναίκα και μη επαγγελματίας μαγείρισσα του παιχνιδιού, η Μάγκυ. Οι συγκεκριμένοι παίκτες έχουν μπει στην τελική ευθεία του παιχνιδιού που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον προσεχή μήνα.

Και γιατί όλοι μιλάνε για το Master Chef;
Κυρίως εξαιτίας της ίντριγκας που προέκυψε από μερικούς εκ των παικτών – κι εδώ είναι που πολλοί κατηγορούν το φετινό Master Chef ως «σκληρό ριάλιτι»:
-Η κόντρα Γωγώς-Τζώρτζη: Ξεκίνησαν στο παιχνίδι ως κολλητοί φίλοι, αλλά τελικά ο Τζώρτζης ψήφισε τη Γωγώ, κι εκείνη αποχωρώντας είπε μερικά όχι και τόσο κολακευτικά πράγματα για τον ανδρισμό και την εντιμότητα του συμπαίκτη της. Αξιοποιώντας ένα «παραθυράκι» του διαγωνισμού, αργότερα η Γωγώ επέστρεψε στον διαγωνισμό και εκτυλίχθηκαν στιγμές απείρου κάλλους, με τους δύο παίκτες να προσπαθούν να αλληλοεξοντωθούν.
-Η αποχώρηση και η επιστροφή της Μάγκυ: Η συγκεκριμένη παίκτρια αποχώρησε κάποια στιγμή από τον διαγωνισμό λόγω προβλήματος που αντιμετώπιζε το παιδί της, αλλά όταν αξιοποίησε κι εκείνη τη «δεύτερη ευκαιρία» και επέστρεψε, ορισμένοι συμπαίκτες της την κατηγόρησαν ανοιχτά ως κακή μάνα, ανοίγοντας ένα όχι και τόσο χαριτωμένο debate.
-Ο πόλεμος «κόκκινων» και «μπλε»: Οι παίκτες είχαν εξ αρχής χωριστεί σε δύο παρέες, που καθόριζαν συνήθως και τις δύο ομάδες των ομαδικών δοκιμασιών, με αποτέλεσμα να υπάρξουν οι περιβόητες «κλίκες» που θύμισαν λίγο… Survivor.
-Οι κατηγορίες για ρατσισμό: Μία από τις πρώτες παίκτες που αποχώρησε, η Μάια από τη Γεωργία, έφυγε κατηγορώντας τους συμπαίκτες της για ρατσιστική συμπεριφορά μέσα στο σπίτι.
-Τα φλερτ: Φήμες θέλουν δύο από τους πιο πολυσυζητημένους (πρώην πλέον) παίκτες του διαγωνισμού, την Ηλέκτρα και τον Βασίλη, να έχουν έρθει… ιδιαίτερα κοντά – εξαιρετική πρώτη ύλη για τηλεθέαση.
-Ο Σελίμ: Από τις πιο συμπαθείς μορφές που πέρασαν από το Master Chef, ο κούρδος μάγειρας με τα απολαυστικά σπαστά ελληνικά του και την… τάση του προς την αφασία, έκλεψε τις εντυπώσεις.

Θα καταλάβω τίποτα από τις μαγειρικές τους;
Εδώ πάντως εμείς έχουμε ετοιμάσει ένα κουίζ για να δούμε πόσο πολύ έχετε εμπεδώσει τους όρους που ακούγονται συχνότερα. Παρ’ όλα αυτά, μία φορά την εβδομάδα (κάθε Κυριακή) προβάλλεται επεισόδιο Masterclass, με συμβουλές μαγειρικής, κατά την διάρκεια του οποίου μαθαίνουν και οι παίκτες και οι τηλεθεατές χρήσιμα πράγματα.

Ποιος είναι φαβορί;
Οι παίκτες με τη μεγαλύτερη δυναμική στο παιχνίδι έδειχναν να είναι ο Τιμολέων, ο Αργύρης, ο Σάββας και ο Χρήστος. Ωστόσο, οι φήμες και τα σπόιλερ, βασισμένα σε φωτογραφίες παικτών που θεάθηκαν εκτός παιχνιδιού, δίνουν και παίρνουν. Ακολουθούν (αμφίβολα) σπόιλερ, γι’ αυτό όσοι δεν θέλετε να χάσετε το σασπένς, μη διαβάσετε παρακάτω.

Αυτοί πιθανότατα περνούν στον τελικό:
Ο Τιμολέων, ο Χρήστος και ο Γιώργος. Σύμφωνα με τις διαρροές, οι Μάγκυ, Τζώρτζης, Αργύρης και Σάββας έχουν αποχωρήσει.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v