Οι πιο αστείοι κακοί των ελληνικών σειρών

Η γριά Μαρκάτου, η Σωσώ, ο Κακός Βεζύρης και άλλοι… απολαυστικά ραδιούργοι κακοί των ελληνικών σειρών που μας πρόσφεραν γέλιο με τις φαρμακερές τους ατάκες.
Οι πιο αστείοι κακοί των ελληνικών σειρών
Μπουμπουλίνα (Ντόλτσε Βίτα)

Η γριά Μαρκάταινα ήταν ο φόβος και ο τρόμος του Παλαιού Ψυχικού και μας χάρισε αμέτρητες φαρμακερές ατάκες ενάντια στην αμαρτωλή της νύφη, Χριστίνα Μαρκάτου. Την «ζωντάνεψε» υπέροχα η Μαρία Φωκά, δίνοντάς μας μεταξύ άλλων και τον καλύτερο θρήνο-κατάρα της ελληνικής τηλεόρασης (βλ. το παραπάνω video).

Σωσώ (Εγκλήματα)

Προσπάθησε επί δύο σεζόν να σκοτώσει τον άντρα της. Έφαγε την κολλητή της με δηλητηριώδη κουκιά. Σκότωσε τον παραγιό του χασάπικου με δηλητήριο στο κρασί, προκάλεσε ναυάγιο στην Σύρο και τελικά τίναξε στον αέρα όλο το καστ ανάβοντας πούρο, αφού άφησε ανοιχτό το γκάζι. Με άλλα λόγια, κερδίζει επάξια τον τίτλο του πιο κακού… κακού στις ελληνικές κωμωδίες.

Σάββας (Σαββατογεννημένες)

Ο άντρας που έκανε κόλαση τη ζωή των τριών πρώην γυναικών του έπεσε στην ανάγκη τους. Και ενώ έγινε αρνάκι όταν έπαθε αμνησία, σιγά-σιγά ξαναέβρισκε τον κακό του εαυτό. Και τα γέλια, στην πρώτη σειρά που υπέγραψε ο Γιώργος Καπουτζίδης, με πρωταγωνιστή τον Σάκη Μπουλά, αυξάνονταν ανάλογα.

Ρωξάνη Ντάνου Κουλουμπή (Οι Στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη)

Η διευθύντρια γυναικείων φυλακών που θα έκανε την Τασσώ Καββαδία να ντραπεί για την ελαστικότητά της, εκτός από σατανικό μυαλό, είχε και ροπή στις φαρμακερές ατάκες. Υπέροχη στον ρόλο, η Μίρκα Παπακωνσταντίνου.

Ξινή (Ρετιρέ)

Ήταν γρουσούζα, ήταν γκρινιάρα, ήταν υστερική, ήταν εκνευριστική. Γι’ αυτό και ο ρόλος της Αμαλίας-αδερφής-φαρμακοτρίφτη στο Ρετιρέ, που ήταν να εμφανιστεί για 1-2 επεισόδια, έγινε βασικός ρόλος στο Ρετιρέ του Γιάννη Δαλιανίδη. Τον ερμήνευσε εκνευριστικά επιτυχημένα η Νεφέλη Ορφανού.

Αννέτα (Είσαι το ταίρι μου)

Η ανοργασμική σιδηρά κυρία των γαλακτοκομικών, κατά κόσμον Αννέτα Μπεζεντάκου (Δάφνη Λαμπρόγιαννη) δεν ήθελε με τίποτα να δώσει τον αδερφό της στην πληθωρική Βίκυ (Βίκυ Σταυροπούλου). Και το έδειχνε σε κάθε ευκαιρία, χύνοντας φαρμάκι. Παραπάνω, δείτε μια… φαρμακερή συλλογή σκηνών.

Σιαφέτας (Εθνική Ελλάδος)

Στην τελευταία σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη, ο ρόλος του Σιαφέτα έγινε η επιτομή της ελληνικής λαμογιάς, του τύπου που είναι μανούλα στη ρεμούλα και διατείνεται ότι τα θέλει όλα καθαρά, «όλα άσπρα».

Χλαπάτσας (Της Ελλάδος τα Παιδιά)

Με μότο του «θα σας δείξω εγώ, θα δείτε τι θα πάθετε», η σιχαμερή σκουληκαντέρα της Ελληνικής Αεροπορίας υπήρξε απολαυστικό σύμβολο της εκδικητικότητας και της ρουφιανιάς που κυκλοφορεί ανάμεσά μας.

Κλέων Βεζύρης (Ο Κακός Βεζύρης)

Ο Χάρης Ρώμας έχει μια αδυναμία στους «περίεργους» ρόλους. Ο Κωνσταντίνος Κατακουζηνός και ο Περίανδρος Πώποτας ήταν δύστροποι, αλλά κατά κάποιον τρόπο κατάφερναν να γίνουν συμπαθείς. Στον Κακό Βεζύρη όμως, ο… ομώνυμος χαρακτήρας ήταν τόσο κακός, που κατέληξε καλτ. Βέβαια, δεν ξέρουμε αν η καρικατούρα του αριβίστα πολιτικού που ενσάρκωσε απέχει πολύ από την πραγματικότητα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v