Ο λόγος που τα Jumbo αλλάζουν τη διαφήμιση με τον Ψωμιάδη

Τα καταστήματα Jumbo αλλάζουν εσπευσμένα την διαφήμιση των Jumbo με πρωταγωνιστή τον… Ζορό Παναγιώτη Ψωμιάδη. Δείτε για ποιον λόγο αποσύρεται το αρχικό σποτ.
Ο λόγος που τα Jumbo αλλάζουν τη διαφήμιση με τον Ψωμιάδη
Viral έγινε το σαββατοκύριακο η νέα αποκριάτικη διαφήμιση των καταστημάτων Jumbo, με πρωταγωνιστή τον πρώην νομάρχη Θεσσαλονίκης, ντυμένο… Ζορό, όπως είχε εμφανιστεί κάποτε στα media.

Δείτε την ορίτζιναλ διαφήμιση (που ήδη αποσύρθηκε προς αντικατάσταση):


Ωστόσο, η διαφήμιση δίχασε όχι μόνο για την αισθητική της, αλλά και για τις πολιτικές προεκτάσεις που έδωσε μερίδα του κοινού στο μήνυμα του σποτ. Συγκεκριμένα, στη διαφήμιση ακούγεται διασκευασμένο το τραγούδι του Ρόμπερτ Ουίλιαμς που υπήρξε «ύμνος» της Νέας Δημοκρατίας, ενώ πολλοί έκαναν λόγο για επαναφορά ενός υπόδικου πολιτικού στο προσκήνιο για λόγους μάρκετινγκ.

Σύντομα έγινε γνωστό ότι τα Jumbo θα αποσύρουν την εν λόγω διαφήμιση, για λόγους πνευματικών δικαιωμάτων του τραγουδιού που ακούγεται στο σποτ. Ωστόσο, το πρωί της Δευτέρας, η διοίκηση των Jumbo εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζει ότι έχουν εξασφαλιστεί κανονικά τα δικαιώματα του τραγουδιού, αλλά θα αλλάξει το συγκεκριμένο μουσικό κομμάτι της διαφήμισης, γιατί τα Jumbo δεν είχαν την πρόθεση για πολιτικό σχόλιο.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:
«Το τραγούδι, όπως και το concept του διαφημιστικού σποτ επαναφέρει τον κ. Ψωμιάδη στο σκηνικό των αποκριών μέσω ενός χαρακτήρα που είχε υποδυθεί και στο παρελθόν. Κάθε άλλος συσχετισμός είναι ατυχής. Επιπλέον σημειώνουμε ότι η χρήση του τραγουδιού είναι καθόλα νόμιμη και έχουν εξασφαλιστεί τα δικαιώματα χρήσης από το συνθέτη / αποκλειστικό δικαιούχο.

»Με στόχο ωστόσο, την αποφυγή κάθε παρερμηνείας ή συσχετισμού, αποφασίσαμε οικειοθελώς να προχωρήσουμε σε αντικατάσταση της μουσικής επένδυσης της διαφήμισης, και εν προκειμένω του τραγουδιού με το οποίο κλείνει το διαφημιστικό σποτ αναδεικνύοντας εμπράκτως την πρόθεσή μας για μη σύνδεση με πολιτικά κόμματα».


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v