TV: Τι να δείτε αυτή την εδβομάδα (27/3-2/4)

Οι ταινίες και οι αθλητικές αναμετρήσεις που θα μας κρατήσουν καλή παρέα αυτή την εβδομάδα στην ελληνική τηλεόραση.
TV: Τι να δείτε αυτή την εδβομάδα (27/3-2/4)
Θρίλερ από τα ‘90s, κλασικές γκανγκστερικές ταινίες από τα ‘80s, μοντέρνες περιπέτειες, animation για όλη την οικογένεια, ελληνικά «διαμαντάκια» και επιστημονική φαντασία. Απ’ όλα έχει ο μπαξές της ελληνικής τηλεόρασης αυτή την εβδομάδα. Δείτε… τι θα δείτε.

*Η Σιωπή των Αμνών (1991), Δευτέρα στις 23.30, Alpha
Η νεαρή εκπαιδευόμενη πράκτορας Κλαρίς αναλαμβάνει να εξιχνιάσει την υπόθεση ενός σίριαλ κίλερ και καλείται να συνεργαστεί με τον Χάνιμπαλ Λέκτερ, έναν έγκλειστο πρώην ψυχίατρο με κανιβαλιστική δράση. Και ο τρόμος ξεκινά. Με τους Άντονι Χόπκινς και Τζόντι Φόστερ.

*Μίλια μπροστά (2015), Τρίτη στις 22.00, Novacinema1HD
Η προσωπικότητα, η ζωή και το έργο του θρυλικού μουσικού της τζαζ Μάιλς Ντέιβις με αφορμή την τότε επιστροφή του στο προσκήνιο ύστερα από απουσία πέντε χρόνων, στο τέλος της δεκαετίας του '70. Με τους Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Ντον Τσιντλ, Μάικλ Στάμπαργκ.

*Tailor-made murder (2012), Παρασκευή στις 21.00, Novacinema1HD
Ένας διάσημος συγγραφέας περνά ένα υπέροχο βράδυ με μια γοητευτική άγνωστη. Η ονειρική βραδιά, όμως, μετατρέπεται σε εφιάλτη, όταν επιστρέφοντας στο σπίτι του βρίσκει τη γυναίκα του νεκρή. Το θρίλερ σκηνοθετεί ο Λαμπέρτο Μπάβα.

*Brave (2012), Παρασκευή στις 21.00, Alpha
Σε αυτή την animation ταινία της Pixar για όλη την οικογένεια, η ατίθαση πριγκίπισσα Merida αψηφά τα έθιμα του βασιλείου της, και καλείται να βασιστεί στη γενναιότητά της και την επιδεξιότητά της στην τοξοβολία για να λύσει τα φοβερά μάγια.

*Όταν η Γη σταματήσει (2008), Παρασκευή στις 22.00, Star
Ένας επισκέπτης από το Σύμπαν, αναστατώνει με την παρουσία του τη Γη. Μια μητέρα με τον γιο της καταλαβαίνουν ότι ήρθε για να δώσει το μάθημα στους ανθρώπους πως η Γη δεν μπορεί να ζήσει μαζί τους και πως για να ζήσει πρέπει οι άνθρωποι να εξαφανιστούν. Επική περιπέτεια με μπόλικο σασπένς, οικολογικό μήνυμα και ωραίες ερμηνείες από τους Κιάνου Ριβς, Τζένιφερ Κόνελι, Κάθι Μπέτις και Τζον Κλις.

*Seven (1995), Παρασκευή στις 0.15, Star
Ο Ντέιβιντ Φίντσερ σκηνοθετεί μαεστρικά ένα από τα ωραιότερα και πιο ατμοσφαιρικά αστυνομικά θρίλερ των ‘90s, με πρωταγωνιστή έναν νεαρό αστυνομικό που καλείται με τον νέο συνεργάτη του να εξιχνιάσει την υπόθεση ενός σίραλ κίλερ, ο οποίος δολοφονεί ανθρώπους που έχουν διαπράξει τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα.

*Η εαρινή σύναξη των αγροφυλάκων (1999), Σάββατο στις 22.00, ΕΡΤ1
Ο Δήμος Αβδελιώδης μας μεταφέρει στη Χίο του ’60, όταν μετά τον θάνατο του αγροφύλακα της περιοχής, κανένας καινούριος αγροφύλακας δεν μπορεί να στεριώσει και να επιβάλλει τους κανόνες του στην κοινότητα. Οι κριτικοί κινηματογράφου της Πανελλήνιας Ένωσης ψήφισαν την ταινία στην κορυφαία δεκάδα ελληνικών δημιουργιών όλων των εποχών.

*Thank you for smoking (2005), Σάββατο στις 22.15, ΕΡΤ2
Διασκεδαστική σάτιρα που βγάζει τη γλώσσα στις καπνοβιομηχανίες, στο υποκριτικό τους marketing και τις δημόσιες σχέσεις τους, με ‘όχημα’ την προσωπικότητα ενός δαιμόνιου λομπίστα των καπνοβιομηχανιών, που ξέρει πώς να «πλασάρει» σε όλους το τσιγάρο σαν μια ωφέλιμη συνήθεια. Πρωταγωνιστεί ο Άαρον Έκχαρτ.

*Η τριλογία της Απόκλισης: Αφοσίωση (2016), Κυριακή στις 22.00, Novacinema1HD
Στην πιο πρόσφατη περιπέτεια της σειράς επιστημονικής φαντασίας της Απόκλισης, για πρώτη φορά, η Τρις και ο Φορ εγκαταλείπουν τον τόπο τους και περνούν τα τείχη του Σικάγο μόνο για να ανακαλύψουν νέες, τρομακτικές αλήθειες και μια απειλή μεγαλύτερη από ό,τι είχαν φανταστεί. Με τους Τέο Τζέιμς, Ναόμι Γουότς, Οκτάβια Σπένσερ και Σεϊλίν Γούντλεϊ.

*Ο Σημαδεμένος (1983), Κυριακή στις 23.15, Star
Ο Τόνι Μοντάνα, φτωχός κουβανός μετανάστης στο Μαϊάμι, γίνεται πρωτοπαλίκαρο του μεγαλέμπορου ναρκωτικών, Φρανκ Λοπέζ. Παρόλα αυτά, δεν είναι διατεθειμένος να σταματήσει εκεί. Η γνωριμία του με την Ελβίρα, ερωμένη του Λοπέζ, ωθεί τον Τόνι να εκτοπίσει το αφεντικό του και να πάρει τη θέση του. Και ενώ η συνεργασία του με τα κολομβιανά καρτέλ εξελίσσεται ομαλά, η εξάρτησή του από την κοκαϊνη, η αλαζονεία του και ένα απρόσμενο συμβάν θα πυροδοτήσουν μια σειρά από ενέργειες που θα οδηγήσουν στην αναπόφευκτη πτώση του, σε αυτή την κλασική γκανγκστερική ταινία των ‘80s με πρωταγωνιστή τον Αλ Πατσίνο.

Η αθλητική αναμέτρηση της εβδομάδας
*Euroleague, Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Παρασκευή στις 21.45, ΕΡΤ2

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v