TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (30/1-5/2)

Οι πρεμιέρες, οι ταινίες και τα αθλητικά ραντεβού που θα μας κρατήσουν παρέα στην ελληνική τηλεόραση αυτή την εβδομάδα.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (30/1-5/2)
Περιπέτειες με τον Τζορτζ Κλούνεϊ ή δικαστικό δράμα με τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ; Θρίλερ από τα παλιά ή απολαυστική βρετανική κομεντί; Κλασικά «διαμάντια» από τους αδερφούς Κοέν ή περιπέτειες φαντασίας για μικρούς και μεγάλους; Απ’ όλα έχει το πρόγραμμα της τηλεοπτικής εβδομάδας.

*Καταιγίδα (2000), Δευτέρα στις 23.15, Star
Ο Μπιλ Τάινι, καπετάνιος ενός ψαράδικου, μαζί με το πλήρωμά του, ξανοίγονται στη θάλασσα όταν πληροφορούνται πως ένα τεράστιο κοπάδι ψαριών έχει κάνει την εμφάνισή του στα ανοιχτά. Πράγματι, η φήμη βγαίνει αληθινή και σύντομα οι τέσσερις ψαράδες φορτώνουν τις αποθήκες του πλοίου με ψάρια. Έρχεται όμως η στιγμή που οι τέσσερις άνδρες θα έρθουν αντιμέτωποι με μια από τις χειρότερες καταιγίδες που έπληξε ποτέ τις Βερμούδες. Περιπέτεια μα τους Τζορτζ Κλούνεϊ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Τζον Σι Ράιλι.

*Έβδομος γιος (2014), Τρίτη στις 22.00, Novacinema1HD
Ένας πόλεμος μεταξύ του υπερφυσικού και της ανθρωπότητας ετοιμάζεται να ξεσπάσει, καθώς η σατανική βασίλισσα των μαγισσών δραπετεύει από τη φυλακή της κι ετοιμάζεται να κατακτήσει τον κόσμο... Περιπέτεια με τους Τζούλιαν Μουρ, Αλίσια Βικάντερ, Τζεφ Μπρίτζες και Μπεν Μπαρνς.

*Εγώ και ο Καμίνσκι (2015), Τετάρτη στις 22.00, Novacinema1HD
Ένας δημοσιογράφος φιλοδοξεί να κάνει επιτυχία γράφοντας τη βιογραφία ενός μεγάλου αλλά ξεχασμένου ζωγράφου και, αφού εισβάλλει στη ζωή του, τον παρασύρει σε ένα περιπετειώδες ταξίδι... Γλυκύτατη ταινία από τον δημιουργό του Goodbye Lenin, Βόλφγκανγκ Μπέκερ.

*Το Εξπρές του Μεσονυχτίου (1978), Τετάρτη στις 0.00, Mega
Ένας αμερικανός φοιτητής θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη βαναυσότητα των τουρκικών φυλακών, αφού συλληφθεί για εμπόριο ναρκωτικών, και θα επιχειρήσει να αποδράσει σε αυτό το κλασικό ψυχολογικό θρίλερ του Άλαν Πάρκερ.

*Fargo (1996), Τετάρτη στη 1.15, Alpha
Το σχέδιο του Τζέρυ είναι απλό. Πνιγμένος στα χρέη, προσλαμβάνει δύο άντρες για να απαγάγουν τη γυναίκα του, έτσι ώστε να πάρει λύτρα από τον πλούσιο πατριό της και πεθερό του. Τα πράγματα όμως δεν πάνε όπως τα υπολόγιζε, ενώ στην υπόθεση μπαίνει και η έγκυος αστυνομικός Γκούντερσον. Απολαυστικό αστυνομικό θρίλερ που φλερτάρει με την μαύρη κωμωδία σε ένα από τα κλασικότερα δημιουργήματα των αδερφών Κοέν.

*Ο Δικαστής (2014), Πέμπτη στις 22.00, Star
Ο επιτυχημένος δικηγόρος Χανκ Πάλμερ κερδίζει σχεδόν πάντα τις υποθέσεις που αναλαμβάνει. Παρά την επαγγελματική του δεινότητα όμως, υστερεί σε συναισθηματική ευφυΐα. Ο χαμός της μητέρας του τον αναγκάζει να επιστρέψει στο πατρικό του, όπου όμως ανακαλύπτει ότι ο πατέρας του κατηγορείται για φόνο και καλείται να τον υπερασπιστεί. Δικαστική περιπέτεια και ψυχολογικό δράμα, με πολύ δυνατή ερμηνεία από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ.

*Η κυρία και το φορτηγάκι (2015), Πέμπτη στις 22.00, Novacinema1HD
Η παράξενη φιλία μεταξύ του συγγραφέα Άλαν Μπένετ και της Μέρι Σέπερντ, μιας εκκεντρικής άστεγης γυναίκας που πάρκαρε το φορτηγάκι της στο πάρκινγκ του και έζησε εκεί για 15 ολόκληρα χρόνια, γίνεται μια γλυκόπικρη κομεντί για τη μοναξιά, τη φιλία και την τρίτη ηλικία, με πρωταγωνίστρια την εξαιρετική Μάγκι Σμιθ.

*Ice Age 3: Η Αυγή των Δεινοσαύρων (2009), Σάββατο στις 21.00, Star
Στο τρίτο μέρος της σειράς animation ταινιών «Ice Age», η παρέα των ζώων έχει γλιτώσει από το λιώσιμο των πάγων. Πλέον ο Scratte θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στο λατρεμένο του βελανίδι και την... αγάπη, αφού ένα γοητευτικό θηλυκό, θα του ψήσει το ψάρι στα χείλη, ενώ οι υπόλοιποι παρέα μπλέκει σε οικογενειακές περιπέτειες.

*Το Προξενιό της Άννας (1972), Σάββατο στις 22.10, ΕΡΤ1
Η Άννα, ψυχοκόρη μιας αθηναϊκής οικογένειας μικροαστών, προορίζεται για νύφη του συντοπίτη της Κοσμά. Συναντιούνται και περνούν μαζί την Κυριακή τους. Τα αφεντικά της Άννας, προκειμένου να μη χάσουν τις υπηρεσίες της, αλλάζουν γνώμη, ασκώντας της ψυχολογική πίεση. Ο Παντελής Βούλγαρης σχολιάζει με οξύτητα τις σχέσεις υποταγής και εξουσίας, αναλύοντας τον μικροαστικό περίγυρο των αρχών της δεκαετίας του ’70. Πρωταγωνιστεί η Άννα Βαγενά.

*Το τελευταίο τρένο για τη Γιούμα (2007), Σάββατο στις 0.30, ΕΡΤ1
Ένας βετεράνος του Εμφυλίου παλεύει με τα χρέη του και δέχεται να συμμετάσχει στο απόσπασμα που θα συνοδεύσει τον παράνομο Γουέιντ ως τον σιδηροδρομικό σταθμό, απ’ όπου θα μεταφερθεί με τρένο στο δικαστήριο της Γιούμα. Και το πιστολίδι αρχίζει σε αυτό το δυνατό ριμέικ ενός παλιού γουέστερν, πιστό στις αρχές του είδους και με ωραίες ερμηνείες από τους Ράσελ Κρόου και Κρίστιαν Μπέιλ.

*Oz: Μέγας και Παντοδύναμος (2013), Κυριακή στις 22.00, Alpha
Ο Σαμ Ράιμι μας ξαναμεταφέρει σε μαγικές χώρες, μαζί με έναν ταχυδακτυλουργό που μεταφέρεται σε ένα παραμυθένιο σκηνικό όπου καλείται να εξοντώσει την Κακιά Μάγισσα. Με τους Τζέιμς Φράνκο, Μίλα Κούνις, Ρέιτσελ Βάις και Μισέλ Ουίλιαμς.

*Το παιχνίδι του χρήματος (2016), Κυριακή στις 22.00, Novacinema1HD
Ένας οργισμένος επενδυτής εισβάλλει στο τηλεοπτικό στούντιο και, σε ζωντανή μετάδοση, κρατά όμηρο τον οικονομικό αναλυτή Λι Γκέιτς, τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για την οικονομική του καταστροφή. Σκηνοθετεί η Τζόντι Φόστερ και πρωταγωνιστούν οι Τζορτζ Κλούνεϊ, Τζούλια Ρόμπερτς, Ντόμινικ Ουέστ.

Η αθλητική αναμέτρηση της εβδομάδας
*Eurobasket, Ουνικς Καζαν-Ολυμπιακός, Πέμπτη στις 18.00, ΕΡΤ2
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v