TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (16-22/1)

Οι πιο χορταστικές ταινίες, τα αθλητικά ραντεβού και οι πρεμιέρες που θα μας κρατήσουν παρέα αυτή την εβδομάδα από τη μικρή οθόνη.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (16-22/1)
Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην ελληνική τηλεόραση; Ο χειμώνας συνεχίζεται, οπότε πιάστε θέση με κουβέρτες στον καναπέ και απολαύστε ωραίες ξένες ταινίες, πρεμιέρες και μπασκετικά ντέρμπι. Παρακάτω, ξεχωρίζουμε τα highlights της εβδομάδας:

*Snowpiercer (2013), Δευτέρα στις 22.30, Alpha
Έτος 2031. Σε μια νέα και καταστροφική εποχή παγετώνων. Οι μόνοι που έχουν καταφέρει να επιβιώσουν είναι οι επιβάτες του Snowpiercer, ενός τρένου που περιφέρεται για χρόνια γύρω από τη Γη. Όμως οι επιβαίνοντες της «οικονομικής θέσης» δεν μπορούν να ανεχθούν άλλο τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και η εξέγερση αρχίζει. Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας με τους Κρις Έβανς, Τίλντα Σουίντον, Τζον Χαρτ, Εντ Χάρις.

*Ο Πληροφοριοδότης (2006), Δευτέρα στις 22.50, Star
Προκειμένου να διατηρήσει την παντοδυναμία του, ένας πανίσχυρος άνδρας της Ιρλανδικής Μαφίας, έχε τοποθετήσει μέσα στους κόλπους της Αστυνομικής Ακαδημίας μια ομάδα από τους πιο χαρισματικούς νεαρούς άνδρες του. Σκοπός του, να αποτελέσουν στο μέλλον τους πιο πιστούς πληροφοριοδότες του. Όταν όμως οι ταυτότητες πρακτόρων και αστυνομικών μπερδεύονται, αρχίζει ένα σκοτεινό παιχνίδι, που χάρισε στον Σκορσέζε το πρώτο του Όσκαρ Σκηνοθεσίας. Με τους Τζακ Νίκολσον, Ματ Ντέιμον, Λεονάρντο Ντικάπριο.

*Ο Άνθρωπος που Ταπείνωσε τον Χίτλερ (2016), Τρίτη στις 22.00, Novacinema1HD
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του '36 στο Βερολίνο, το ναζιστικό καθεστώς φιλοδοξεί να αναδείξει την ανωτερότητα της άριας φυλής. Όμως, ο αφροαμερικανός αθλητής Τζέσι Οουενς θα γράψει ιστορία. Σκηνοθετεί ο Στίβεν Χόπκινς – με τους Γουίλιαμ Χάρτ και Τζέρεμι Άιρονς.

*Ερωτευμένοι στο Εδιμβούργο (2013), Τετάρτη στις 22.00, Novacinema1HD
Επιστρέφοντας στην πατρίδα ύστερα από μια τραυματική θητεία στο Αφγανιστάν, δύο στρατιώτες προσπαθούν να προσαρμοστούν στην προηγούμενη ζωή τους και να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές προκλήσεις. Και οι περιπέτειές τους γίνονται μια τρυφερή κομεντί διά χειρός Ντέξτερ Φλέτσερ.

*Το χρονικό μιας αθωότητας (2015), Πέμπτη στις 22.00, Novacinema1HD
Ο Ντέιβιντ είναι ένας νοσοκόμος που αναπτύσσει ισχυρούς δεσμούς με τους βαριά νοσούντες ασθενείς του. Όμως, όσο αποτελεσματικός κι αν είναι στη δουλειά του, τόσο εσωστρεφής είναι στην προσωπική του ζωή. Σκηνοθετεί ο Μισέλ Φράνκο και πρωταγωνιστεί ο Τιμ Ροθ, σε ένα δράμα που διεκδίκησε τον Χρυσό Φοίνικα.

*American Sniper (2014), Πέμπτη στις 22.00, Star
Ο Κρις Κάιλ είναι ο πιο φονικός ελεύθερος σκοπευτής στη στρατιωτική ιστορία των ΗΠΑ. Το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό τον στέλνει στο Ιράκ με μία μόνο αποστολή: να προστατεύσει τους συμπατριώτες και συμπολεμιστές του. Την ίδια στιγμή, ο Κρις δίνει μία εξίσου δύσκολη μάχη στην προσπάθεια του να είναι καλός σύζυγος και πατέρας στην μεριά του κόσμου. Ο Κλιντ Ίστγουντ σκηνοθετεί και ο Μπράντλεϊ Κούπερ πρωταγωνιστεί σε αυτή την οσκαρική δραματική περιπέτεια.

*Lego Movie (2014), Παρασκευή στις 21.00, Alpha
Ο Έμμετ είναι ένας καθημερινός, συμβατικός τύπος Lego, που για να τα βγάλει πέρα εργάζεται σκληρά στο χώρο των κατασκευών. Η ζωή του όμως αλλάζει, όταν κατά λάθος θεωρηθεί ότι είναι ο «εκλεκτός» μιας παλιάς προφητείας, που τον θέλει να απαλλάσσει την κοινωνία των Lego από έναν σατανικό τύραννο που θέλει να κατακτήσει τον κόσμο. Μαζί με την «Ζόρικη» βάζουν μπρος για την πιο φευγάτη animation περιπέτεια των τελευταίων ετών.

*Fantastic Four (2005), Παρασκευή στις 22.00, Star
Ένα επιστημονική ατύχημα μεταλλάσσει τον Δρ. Ρίτσραντς σε κύριο Φανταστικό και την παρέα του σε ήρωες με υπερφυσικές δυνάμεις, που ξεκινούν για επικές περιπέτειες – με τους Τζέσικα Άλμπα, Γιόαν Γκρούφουντ, Μάικλ Τσίκλις, Κρις Έβανς.

*Crazy Stupid Love (2011), Σάββατο στις 23.15, Star
Ένας συντηρητικός μεσήλικας χωρίζει με την σύζυγό του και χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του, όταν βρίσκεται κοντά του ο Καλ, ένας γοητευτικός νεαρός που αναλαμβάνει να τον μετατρέψει σε καρδιοκατακτητή. Φρέσκια ρομαντική κομεντί με τους Στιβ Καρέλ, Ράιαν Γκόσλινγκ, Τζουλιάν Μουρ, Έμα Στόουν, Μαρίσα Τομέι, Κέβιν Μπέικον.

*Γεννημένος την 4η Ιουλίου (1989), Σάββατο στις 23.45, ΕΡΤ2
Ο Όλιβερ Στόουν σκηνοθετεί τον Τομ Κρουζ στη μεταφορά στην οθόνη της πραγματικής ιστορίας ενός βετεράνου του Βιετνάμ, που επιστρέφει στις ΗΠΑ παράλυτος και γίνεται σύμβολο… εναντίον του πολέμου.

*Κυνηγοί κεφαλών (2011), Σάββατο στις 0.30, ΕΡΤ1
Ο Ρότζερ ζει μια άνετη ζωή με τη γυναίκα του, χάρη στους πίνακες μεγάλης αξίας που κλέβει. Όταν όμως αποφασίσει να κλέψει έναν πολύτιμο πίνακα από τον εραστή της γυναίκας του, τα πράγματα θα ξεφύγουν. Δυνατή σκανδιναβική περιπέτεια, βασισμένη σε βιβλίο του Τζο Νέσμπο.

*Αλύγιστος (2014), Κυριακή στις 22.00, Novacinema1HD
Η ιστορία του αμερικανού Λούι Ζαμπερίνι, που κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου επιβίωσε για 47 μέρες σε μια σχεδία μετά την πτώση του αεροπλάνου του, για να καταλήξει σε ιαπωνικό στρατόπεδο συγκέντρωσης, είναι η πρώτη απόπειρα της Αντζελίνα Τζολί να καθίσει στην καρέκλα του σκηνοθέτη.

Η αθλητική αναμέτρηση της εβδομάδας
*Euroleague, Φενερμπαχτσέ-Παναθηναϊκός, Πέμπτη στις 19.30, ΕΡΤ2
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v