TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (12-18/12)

Οι καλύτερες ταινίες που θα μας κρατήσουν καλή κινηματογραφική παρέα από τον καναπέ μας, στο τηλεοπτικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (12-18/12)
Οι γιορτές πλησιάζουν και οι κρύες χειμωνιάτικες νύχτες επιβάλλουν χουχούλιασμα στον καναπέ, με καλές ταινίες. Κι ευτυχώς, η ελληνική τηλεόραση εντάσσει στο πρόγραμμά της αρκετές τέτοιες, για να περάσουμε καλά τα βράδια που μένουμε μέσα. Δείτε τι… θα δείτε αυτή την εβδομάδα.

*Η βασίλισσα της ερήμου (2015), Τρίτη στις 22.00, Novacinema1HD
Η ζωή και οι περιπέτειες της Γκέρτρουντ Μπελ, της πρωτοπόρου συγγραφέως και αρχαιολόγου που στις αρχές του 20ού αιώνα μετέβη στη Μέση Ανατολή ως διπλωματική ακόλουθος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Σκηνοθετεί ο Βέρνερ Χέρτζογκ και πρωταγωνιστεί η Νικόλ Κίντμαν.

*Τιμπουκτού (2014), Τετάρτη στις 21.50, ΕΡΤ2
Το πολυβραβευμένο λυρικό δράμα του μαυριτανού Αμπντεραχμάν Σισακό, που στηρίζεται σε αληθινά γεγονότα, σκιαγραφεί με χιούμορ και λιτό τρόπο την καθημερινή ζωή στην περιοχή του Τιμπουκτού, στα βόρεια του Μάλι, αλλά και τη γενικότερη παράνοια που επικρατεί, καθώς τον έλεγχο έχουν οι ακραίοι ισλαμιστές. Η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ Ξενόγλωσσης ταινίας και Χρυσό Φοίνικα.

*Τέσσερις γάμοι και μία κηδεία (1994), Τετάρτη στις 23.50, Alpha
Ο έξυπνος και γοητευτικός Τσαρλς, ενώ έχει μεγάλη επιτυχία στο γυναικείο φύλο, αρνείται πεισματικά να παντρευτεί. Όσο περισσότερο πηγαίνει σε γάμους γνωστών του, τόσο πιο πολύ δεν θέλει ο ίδιος να αποχαιρετήσει την εργένικη ζωή. Όλα όμως αλλάζουν, όταν κάποια στιγμή συναντήσει σε ένα γάμο την ξεχωριστή Αμερικανίδα Κάρι. Ένα ρομαντικό ειδύλλιο ξεκινά, σε μία από τις πιο κλασικές βρετανικές κομεντί που έφτασε στα Όσκαρ.

*Woodlawn (2015), Πέμπτη στις 22.00, Novacinema1HD
Αλαμπάμα, 1973. Σε μια εποχή που οι φυλετικές διακρίσεις μαστίζουν την κοινωνία, ένας αφροαμερικανός μαθητής μαθαίνει να έχει πίστη στον εαυτό του και εξελίσσεται σε αστέρι του αμερικανικού ποδοσφαίρου. Συγκινητικό δράμα στο οποίο πρωταγωνιστούν οι Τζόν Βόιτ, Σον Άστιν, Νικ Μπίσοπ, Κέιλεμπ Καστίλ.

*Interstellar (2014), Πέμπτη στις 22.00, Star
Καθώς μια ολοένα κι εντονότερη ξηρασία απλώνεται σε όλη τη Γη, το μέλλον της ανθρωπότητας μοιάζει ζοφερό. Τελευταία της ελπίδα ένα ταξίδι σε τρεις πιθανούς κατοικήσιμους πλανήτες ενός μακρινού γαλαξία. Οι τολμηροί αστροναύτες της αποστολής όμως, ανάμεσά τους και ο χήρος πατέρας δύο μικρών παιδιών δεν ξέρουν αν και πότε θα επιστρέψουν. Και ο Κρίστοφερ Νόλαν βρίσκει ευκαιρία να παίξει για άλλη μια φορά με τους κανόνες της (αστρο)φυσικής και με το μυαλό μας, σε μία sci fi περιπέτεια με τους Μάθιου Μακόναχι, Αν Χάθαγουεϊ, Τζέσικα Τσάστεϊν, Κέισι Άφλεκ.

*Ψυχρά κι ανάποδα (2013), Παρασκευή στις 21.50, Alpha
Μία από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες της Disney μας μεταφέρει σε μαγικούς παγωμένους κόσμους, εκεί όπου ένας παγοπωλητής, ένας χιονάνθρωπος και η αδερφή της βασίλισσας Έλσας αναλαμβάνουν να λύσουν τα χιονισμένα μάγια.

*Vitus (2005), Κυριακή στις 21.00, ΕΡΤ2
Ο Vitus είναι ένα παιδί θαύμα, που έχει οξύτατη ακοή λες και είναι νυχτερίδα, παίζει πιάνο σαν βιρτουόζος και μελετάει εγκυκλοπαίδειες από τα πέντε του χρόνια. Παρ’ όλα αυτά, ο ιδιοφυής πιτσιρίκος, έχοντας κουραστεί από τις αυξημένες απαιτήσεις των γύρω του, προτιμάει να παίζει στο εργαστήριο του εκκεντρικού παππού του, με τον οποίο αναπτύσσει μια σχέση τρυφερή και ποιητική. Μια κρυφή, δεύτερη ζωή ανοίγεται μπροστά του, σε μια ελβετική ταινία που έφτασε στις υποψηφιότητες των Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

*Το ταγκό των Χριστουγέννων (2011), Κυριακή στις 21.00, Alpha
Η συγκινητική, χριστουγεννιάτικη ιστορία ενός υπολοχαγού, ο οποίος αναγκάζει έναν στρατιώτη να του μάθει ταγκό για να ζητήσει σε χορό την γυναίκα με την οποία είναι ερωτευμένος στη γιορτή των Χριστουγένννων. Μόνο που είναι η γυναίκα του αντισυνταγματάρχη. Με τους Μπέζο, Αλμπάνη, Στάνκογλου και Παπαδοπούλου.

*Οι μισητοί 8 (2015), Κυριακή στις 22.00, Novacinema1HD
Λίγο μετά τον αμερικανικό εμφύλιο και στη μέση μιας χιονοθύελλας, μια ομάδα ανθρώπων εγκλωβίζεται σε ένα απομονωμένο καταφύγιο. Η καχυποψία είναι διάχυτη κι ένα βίαιο παιχνίδι ξεκινά, από αυτά τα αιματηρά παιχνίδια που ξέρει καλά πώς να «σερβίρει» ο Κουεντίν Ταραντίνο.

*Η αθλητική αναμέτρηση της εβδομάδας
Euroleague, Ζαλγκίρις-Ολυμπιακός, Πέμπτη στις 20.00, ΕΡΤ1
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v