TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (28/11-4/12)

Οι πρεμιέρες, οι νέες εκπομπές και οι κινηματογραφικές ταινίες που θα μας κρατήσουν καλή παρέα αυτή την εβδομάδα στην ελληνική τηλεόραση.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (28/11-4/12)
Γεμάτο ξένες ταινίες είναι το πρόγραμμα της τηλεοπτικής εβδομάδας που μόλις ξεκίνησε, αλλά δεν είναι μόνο αυτές: Έχουμε πρεμιέρες και επιστροφές δημοσιογραφικών εκπομπών, τόσο στον Alpha, όπου ο Αντώνης Σρόιτερ επιστρέφει με την εκπομπή έρευνας Αυτοψία (Πέμπτη στις 23.45), όσο και στην ΕΡΤ1. Εκεί, τα μεσάνυχτα της Τρίτης ξεκινά η εκπομπή Άνθρωποι και Ιστορίες (σειρά ελληνικών ντοκιμαντέρ, το πρώτο αφορά τις ζωές ρομά-αλβανών παιδιών που την δεκαετία του ’90 έμπλεξαν σε κύκλωμα επαιτείας), την Πέμπτη στις 22.15 ξεκινά η αθλητική εκπομπή Sport.doc με τον Βαγγέλη Ιωάννου (η πρώτη εκπομπή αφιερωμένη στον ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη), ενώ τις Παρασκευές στις 23.30 επιστρέφει και η Βίκυ Φλέσσα «Στα Άκρα» στην ΕΡΤ (αυτή την εβδομάδα με καλεσμένο τον ιστορικό Πασχάλη Κιτρομηλίδη). Δείτε… τι άλλο θα δείτε:

*Το Δωμάτιο (2015), Τρίτη στις 22.00, Novacinema1HD
Θύμα απαγωγής, μια νέα κοπέλα έχει φτιάξει έναν κόσμο για τον 5χρονο γιο της μέσα σε ένα δωμάτιο. Μέχρι που έρχεται η ώρα της απόδρασης... Οσκαρικό δράμα βασισμένο σε πραγματική ιστορία, που χάρισε το Όσκαρ στην Μπρι Λάρσον.

*The Hangover (2007), Τρίτη στις 22.00, Star
Τι γίνεται όταν μια αντροπαρέα αποφασίζει να κάνει το μπάτσελορ πάρτι του κολλητού τους στο Λας Βέγκας; Η κωμική περιπέτεια ξεκινά, με πρωταγωνιστές τους Μπράντλεϊ Κούπερ, Εντ Χελμς, Ζακ Γαλυφιανάκις, Τζάστιν Μπάρθα.

*Xenia (2014), Τετάρτη στις 0.00, ΕΡΤ2
Ξένοι στη χώρα όπου γεννήθηκαν, ο 16χρονος Ντάνι και ο 18χρονος Οδυσσέας, μετά το θάνατο της αλβανής μητέρας τους, θα διασχίσουν ολόκληρη την Ελλάδα για να βρουν τον έλληνα πατέρα τους και να τον αναγκάσουν να τους αναγνωρίσει. Η ταινία του Πάνου Κούτρα απέσπασε έξι βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

*Το δέντρο με τα λευκά άνθη (2010), Πέμπτη στις 21.50, ΕΡΤ2
Ο Ζανγκ Γιμού μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το νοσταλγικό μυθιστόρημα της Άι Μι, το οποίο βασίζεται στην πραγματική ιστορία του ανεκπλήρωτου ειδύλλιου ανάμεσα σε δύο νέους κατά τη διάρκεια της περιόδου «Zhiqing», δηλαδή τις τελευταίες ημέρες της Πολιτιστικής Επανάστασης στην Κίνα (1966-1976).

*Ο Σκοτεινός Ιππότης (2008), Παρασκευή στις 22.00, Star
Ο Κρίστοφερ Νόλαν σκηνοθετεί μία από τις καλύτερες υπερηρωικές ταινίες που γυρίστηκαν ποτέ, γεμάτη δράση, καλοφτιαγμένα εφέ, υπέροχους χαρακτήρες αλλά και βαθύτερα νοήματα. Εκπληκτικός στον ρόλο του Τζόκερ ενάντια στον Μπάτμαν, ο βραβευμένος με Όσκαρ για αυτή του την ερμηνεία, Χιθ Λέτζερ.

*The Boy (2016), Παρασκευή στις 23.00, Novacinema3HD
Μια νέα κοπέλα αναλαμβάνει χρέη νταντάς και πρέπει να ακολουθήσει πιστά μια λίστα με κανόνες. Έκπληκτη, ανακαλύπτει ότι το αγόρι που θα φροντίσει είναι στην πραγματικότητα μία πορσελάνινη κούκλα. Κι όταν μένει μόνη μαζί του, ο τρόμος ξεκινά.

*Ο εγωιστής γίγαντας (2013), Σάββατο στις 21.00, ΕΡΤ2
Σε μια πόλη του εγγλέζικου Βορρά, ο 13χρονος Άρμπορ αποβάλλεται από το σχολείο και αρχίζει να περιφέρεται στη γειτονιά μαζί με τον κολλητό του Σουίφτι μαζεύοντας παλιοσίδερα και κλέβοντας καλώδια. Η γνωριμία τους με τον ρακοσυλλέκτη της περιοχής και η συμμετοχή τους σε αυτοσχέδιες ιπποδρομίες θα δοκιμάσουν τη φιλία των αγοριών, τα οποία αποφασίζουν να οργανώσουν μια επικίνδυνη κλοπή καλωδίων. Ένα σκληρό, κοινωνικά ευαίσθητο δράμα από την πρωτοεμφανιζόμενη Κλίο Μπάρναρντ, που φέρνει στο νου τον Κεν Λόουτς.

*Το άσυλο του τρόμου (2014), Σάββατο στις 22.00, Novacinema1HD
Χριστούγεννα 1899. Ενας νέος γιατρός φτάνει στο πρωτοποριακό άσυλο Στόουνχερστ όπου σύντομα με τρόμο ανακαλύπτει ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Υπάρχει κάποιος που μπορεί να εμπιστευτεί; Θρίλερ με πρωταγωνιστές τους Κέιτ Μπέκινσειλ, Μάικλ Κέιν, Τζιμ Στάρτζες και Μπεν Κίνγκσλεϊ.

*Μέχρι το τέλος (2014), Σάββατο στις 0.30, ΕΡΤ1
Στη Νεμπράσκα της δεκαετίας του 1850 μια μοναχική, αλλά δυναμική γυναίκα σώζει έναν αναξιόπιστο λιποτάκτη από την αγχόνη, αναγκάζοντάς τον να τη συνοδεύσει σε ένα εκκλησιαστικό ίδρυμα της Αιόβα, όπου θέλει να μεταφέρει τρεις γυναίκες που έχουν χάσει τα λογικά τους. Ο Τόμι Λι Τζόουνς σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε μία ταινία με φρέσκια, αντισυμβατική ματιά στο κλασικό γουέστερν.

*Πολύ σκληρός για να πεθάνει: Η εκδίκηση (1995), Κυριακή στις 21.00, Alpha
Ένας τρομοκράτης απαιτεί από τις αρχές την επιστροφή του πρώην αστυνομικού Τζον ΜακΛέιν, που έχει απολυθεί λόγω αλκοολισμού. Στόχος του, ο Τζον να εκτελέσει τις παράλογες επιθυμίες του, διαφορετικά θα ισοπεδωθεί μια ολόκληρη πόλη. Κάπως έτσι, ο Μπρους Γουίλις επιστρέφει για άλλη μια φορά στον ρόλο του σκληροτράχηλου ήρωα του Die Hard. Μαζί του οι Τζέρεμι Άιρονς και Σάμιουελ Τζάκσον.

*Πρακτοράτζα (2016), Κυριακή στις 22.00, Novacinema1HD
Υστερα από 28 χρόνια, ο Νόμπι εντοπίζει τον αδελφό του, έναν ανηλεή μυστικό πράκτορα. Όμως, η επανένωση είναι επεισοδιακή αφού ο Νόμπι άθελά του μπλέκει σε ένα επικίνδυνο κατασκοπικό παιχνίδι. Την τρελή κωμωδία σκηνοθετεί ο Λουί Λετεριέ – πρωταγωνιστούν ο Σάσα Μπαρόν Κοέν και η Πενέλοπε Κρουζ.

*Το αθλητικό ραντεβού της εβδομάδας
Euroleague, Νταρουσαφακα-Ολυμπιακός, Πέμπτη στις 20.00, ΕΡΤ1

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v