TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (31/10-6/11)

Οι πρεμιέρες, τα γουέστερν, οι περιπέτειες, τα δράματα εποχής, οι ελληνικές ταινίες και όλα όσα αξίζει να δούμε αυτή την εβδομάδα στη μικρή οθόνη.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (31/10-6/11)
Πρεμιερών συνέχεια για την ελληνική τηλεόραση, αφού την περασμένη εβδομάδα βγήκαν στον αέρα πολλά βραδινά shows και νέες σειρές (Αστέρας Ραχούλας, Η Λέξη που δεν λες, Βράδυ, Κάνε μου Like), ενώ αυτή την εβδομάδα επιστρέφουν στον Alpha τα «Πάμε Πακέτο» (Πέμπτη στις 21.50), «Φως στο τούνελ» (Παρασκευή στις 23.00) και «Στην υγειάς μας βρε παιδιά» (Σάββατο στις 22.00). Εν τω μεταξύ, εσωτερικές αλλαγές επιχειρεί ο ΑΝΤ1 στον προγραμματισμό του, αλλάζοντας θέση στην καθημερινή σειρά Τα 5 Κλειδιά και στο τηλεπαιχνίδι του Γρηγόρη Αρναούτογλου που «δεν τραβάει». Κατά τα άλλα, έχουμε και αρκετές ωραίες ταινίες που μπορούμε να δούμε αυτή την εβδομάδα στη μικρή οθόνη.

*Πατέρας και Κόρη (2015), Τρίτη στις 22.00, Novacinema1HD
Ο Τζέικ μένει μόνος με την κόρη του μετά το δυστύχημα που στέρησε τη ζωή της γυναίκας του. Όμως, η θλίψη αφήνει έντονα τα σημάδια της και 20 χρόνια μετά πατέρας και κόρη μετράνε τις πληγές τους... Δραματική ταινία με τους Ράσελ Κρόου και Αμάντα Σίφριντ.

*Το τελεσίγραφο του Μπορν (2007), Τρίτη στις 22.00, Star
Ο εκπαιδευμένος δολοφόνος και πρώην πράκτορας ενός μυστικού οργανισμού της CIA, Τζέισον Μπορν, το μόνο που ζητά σε αυτό το σίκουελ είναι να εξαφανιστεί και να μάθει την αλήθεια για το ποιος πραγματικά είναι, ενώ για μία ακόμη φορά καταδιώκεται από αυτούς που τον δημιούργησαν. Κατασκοπική περιπέτεια με τον Ματ Ντέιμον.

*Το ξύπνημα της άνοιξης (2015), Τετάρτη στις 22.00, Novacinema1HD
Σε μια πόλη με εμφανή τα σημάδια της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, μια παρέα νέων δημιουργεί μια συμμορία που υποκινείται από την ιδεολογία της αλλά γρήγορα χάνει τον έλεγχο... Η ταινία αποτελεί την κινηματογραφική επιστροφή του έλληνα δημιουργού Κωνσταντίνου Γιάνναρη.

*Συνέβη στη Γαλλία (2015), Πέμπτη στις 22.00, Novacinema1HD
Ένας Γάλλος δημοσιογράφος διεισδύει σε μια ομάδα φανατικών μουσουλμάνων που σκοπό έχει να δημιουργήσει έναν πυρήνα της Αλ Κάιντα και να οργανώσει μία σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, σε αυτή την ενδιαφέρουσα περιπέτεια του Νικολά Μπουκριέφ.

*V For Vendetta (2005), Παρασκευή στις 22.00, Star
Στο μέλλον, η Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται κάτω από το ζυγό ενός διεφθαρμένου, ολοκληρωτικού καθεστώτος. Σ’ αυτόν τον παρακμιακό κόσμο των καταδοτών και των αδίστακτων μυστικών πρακτόρων, η Ίβι γνωρίζεται με τον V, έναν μασκοφόρο ιδεαλιστή τρομοκράτη, ειδικό στις πολεμικές τέχνες και αποφασισμένο να ανατρέψει το φασιστικό καθεστώς του Σάτλερ, στα χνάρια του Γκάι Φοκς. Με τους Χιούγκο Γουίβινγκ, Νάταλι Πόρτμαν, Τζον Χαρτ.

*8 χιλιοστά (1999), Παρασκευή στις 0.00, Mega
Ο ειδικός στις παρακολουθήσεις Τομ Γουέλς ανακαλύπτει ένα φιλμάκι 8 χιλιοστών με τον βασανισμό και την δολοφονία ενός κοριτσιού. Αναλαμβάνει λοιπόν να κυνηγήσει τα ίχνη και να βρει τους δράστες και το θανάσιμο μυστικό που κρύβεται πίσω από το βίντεο. Πρωταγωνιστεί ο Νίκολας Κέιτζ.

*Αζούρ και Ασμάρ (2007), Σάββατο στις 19.30, ΕΡΤ2
Μεσαίωνας στη Γαλλία. Ο Αζούρ, ο ξανθός γαλανομάτης γιος ενός ευγενούς, κι ο Ασμάρ, ο μελαχρινός γιος μιας Αφρικανής γκουβερνάντας, μεγαλώνουν στην αγκαλιά της ίδιας στοργικής γυναίκας. Ανατρέφονται σαν αδέρφια, αλλά η μοίρα τους χωρίζει βάρβαρα. Χρόνια αργότερα, θα ανταγωνιστούν για την καρδιά της Νεράιδας. Ένα συγκινητικό animation παραμύθι με βαθιά νοήματα, ανατολίτικη ατμόσφαιρα και απαράμιλλη αισθητική.

*Τζέιν Έιρ (2011), Σάββατο στις 21.00, ΕΡΤ2
Έχοντας μεγαλώσει ορφανή και μέσα στη φτώχεια, η γκουβερνάντα Τζέιν Έιρ βρίσκει τον έρωτα στο πρόσωπο του κυρίου Ρότσεστερ, ιδιοκτήτη του απομονωμένου σπιτιού στο οποίο εργάζεται. Όμως, τίποτα στους άγριους βάλτους του Θόρνφιλντ δεν είναι αυτό που φαίνεται, καθώς ο Ρότσεστερ προσπαθεί να κρύψει σκοτεινά μυστικά και προδοσίες. Στην κινηματογραφική μεταφορά του γνωστού βιβλίου της Μπροντέ πρωταγωνιστούν οι Μία Γουασικόφσκα και Μίκαελ Φασμπέντερ.

*Η Τζέιν πήρε το όπλο της (2015), Σάββατο στις 22.00, Novacinema1HD
Για να προστατεύσει την οικογένειά της και να σώσει τον άντρα της από την οργή μιας αδίστακτης συμμορίας, η Τζέιν ζητά τη βοήθεια ενός πρώην αγαπημένου της. Όμως, τα πάντα έχουν ένα τίμημα... Με άλλα λόγια, γουέστερν… γένους θηλυκού, με πρωταγωνιστές την Νάταλι Πόρτμαν και τον Γιούαν Μακγκρέγκορ.

Οι αθλητικές αναμετρήσεις της εβδομάδας
*Champions League, Τότεναμ-Λεβερκούζεν, Τετάρτη στις 21.45, ΕΡΤ1
*Euroleague, Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Πέμπτη στις 21.00, ΕΡΤ1
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v