TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (24-30/10)

Οι νέες σειρές, οι πρεμιέρες και οι πιο δυνατές ταινίες που θα απολαύσουμε αυτή την εβδομάδα στην ελληνική τηλεόραση.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (24-30/10)
Οι εξελίξεις σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες τρέχουν, αλλά ταυτόχρονα τρέχουν και οι τελευταίες πρεμιέρες του νέου προγράμματος των τηλεοπτικών σταθμών. Συγκεκριμένα, αυτή την εβδομάδα, ο Alpha ρίχνει και τα τελευταία του φετινά όπλα στη μυθοπλασία, την κωμωδία «Αστέρας Ραχούλας» (Δευτέρα στις 21.50), και την δραματική σειρά «Η Λέξη που δεν λες» (Τρίτη στις 21.50), ενώ λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης επιστρέφει και ο Πέτρος Κωστόπουλος με το talk show «Βράδυ». Κατά τα άλλα, έχουμε αρκετές ωραίες ταινίες που θα γεμίσουν το τηλεοπτικό πρόγραμμα (και το δικό μας) αυτή την εβδομάδα:

*Βασικό Ένστικτο (1992), Δευτέρα στις 23.30, Alpha
Ένας πρώην ροκ σταρ βρίσκεται άγρια δολοφονημένος από έναν αιχμηρό παγοκόφτη. Για τον ντετέκτιβ Νικ Κάραν δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δολοφόνος του είναι η Κάθριν Τρεμέλ, η αισθησιακή και αινιγματική ερωμένη του. Κανένα χειροπιαστό στοιχείο όμως δεν μπορεί να την ενοχοποιήσει, και έτσι ένα περίεργο παιχνίδι για δυνατά νεύρα και μυαλά ξεκινά, χαρίζοντάς μας εμβληματικές σκηνές με την Σάρον Στόουν και τον Μάικλ Ντάγκλας.

*Νιότη (2015), Τρίτη στις 22.00, Novacinema1HD
Συνταξιούχος πια, ο συνθέτης και μαέστρος Φρεντ Μπάλιντζερ απολαμβάνει τις διακοπές του με τον καλύτερό του φίλο. Κι ενώ ο ίδιος δεν σκοπεύει να επιστρέψει στη δράση, κάποιος έχει διαφορετική άποψη. Ο μαέστρος Πάολο Σορεντίνο σκηνοθετεί μια βαθιά φιλοσοφημένη και άριστη εικαστικά ταινία με τους Μάικλ Κέιν, Ρέιτσελ Βάιζ και Χάρβεϊ Καϊτέλ.

*Ο Αστακός (2015), Τετάρτη στις 22.00, Novacinema1HD
Σε μια μελλοντική κοινωνία, όποιος μένει μόνος του έχει 45 μέρες να βρει ένα ταίρι. Αν δεν τα καταφέρει, μεταμορφώνεται σε ζώο και απελευθερώνεται στο δάσος. Η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου έχει μία τρελή, σαγηνευτική ιστορία και υπέροχες ερμηνείες από τους Ρέιτσελ Βάιζ και Κόλιν Φάρελ.

*Το μικρό ψάρι (2014), Τετάρτη στις 0.00, ΕΡΤ2
Στην τέταρτη ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, ένας νεαρός που χρωστά τη ζωή του στον Λεωνίδα, έναν νονό του υποκόσμου που τον βοήθησε τη φυλακή, οργανώνει μαζί με τον αδερφό του την απόδραση του Λεωνίδα. Η ταινία βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και συμμετείχε στην Berlinale. Με τους Βαγγέλη Μουρίκη, Πέτρο Ζερβό, Βίκυ Παπαδοπούλου.

*Άδωξοι Μπάσταρδη (2009), Παρασκευή στις 22.00, Star
Μία εβραία, της οποίας την οικογένεια δολοφόνησαν οι ναζί, καταφεύγει στο Παρίσι, γίνεται ιδιοκτήτρια ενός μικρού κινηματογράφου και συνεργάζεται με μια επίλεκτη ομάδα συμμάχων που θέλει να κάνει τη ζωή των Γερμανών κόλαση. Σκηνοθετεί με μαεστρία ο Κουεντίν και Ταραντίνο και παίζουν οι Μπραντ Πιτ, Νταϊάν Κρούγκερ, Κρίστοφ Βαλτς, Ντάνιελ Μπρουλ, Μάικλ Φασμπέντερ.

*Επιχείρηση Βαλκυρία (2008), Παρασκευή στις 23.00, Alpha
Άλλη μια χολιγουντιανή γεύση από Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο παίρνουμε το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου με αυτή την κινηματογραφική μεταφορά της αληθινής ιστορίας μιας ομάδας γερμανών αξιωματικών που καταστρώνουν ένα σχέδιο για να δολοφονήσουν τον Χίτλερ και να βάλουν τέλος στον παραλογισμό του Γ’ Ράιχ. Δυνατή περιπέτεια εποχής με τους Τομ Κρουζ, Κένεθ Μπράνα, Μπιλ Νάι, Τομ Γουίλκινσον.

*Ο Άλβιν κι η παρέα του: Σκίουροι στους δρόμους (2015), Σάββατο στις 22.00, Novacinema1HD
Μία παρεξήγηση κάνει τους αξιαγάπητους Αλβιν, Σάιμον και Θίοντορ να πιστέψουν ότι ο Ντέιβ θα τους παρατήσει. Έτσι, καταστρώνουν ένα σχέδιο για να τον σταματήσουν και οι περιπέτειες ξεκινούν, στην πιο fun animation ταινία για οικογενειακό γέλιο αυτής της εβδομάδας.

*Changeling (2008), Σάββατο στις 22.00, Alpha
Ο Κλιντ Ίστγουντ σκηνοθετεί την Αντζελίνα Τζολί στον ρόλο μίας μητέρας, της οποίας το αγοράκι εξαφανίζεται. Όταν όμως η αστυνομία της παραδίδει ένα αγοράκι που μοιάζει στον γιο της, λίγους μήνες αργότερα, εκείνη αρνείται ότι είναι το παιδί της. Και οι αρχές αποφασίζουν να την αναγκάσουν να σωπάσει ακόμα και με αθέμιτα μέσα, καθώς εκείνη μπλέκεται στην συνωμοσία τους.

*Στην καρδιά της θάλασσας (2015), Κυριακή στις 22.00, Novacinema1HD
Ειπωμένη από έναν από τους ελάχιστους διασωθέντες, η ιστορία του φαλαινοθηρικού 'Εσεξ' και του τραγικού ναυαγίου το 1820, το οποίο αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το μυθιστόρημα 'Μόμπι Ντικ'. Σκηνοθετεί ο Ρον Χάουαρντ και πρωταγωνιστούν οι Κρις Χέμσγουουορθ και Μπέντζαμιν Γουόκερ.

*Ο Ράφτης του Παναμά (2001), Κυριακή στις 23.40, Mega
Ο αδίστακτος και σαγηνευτικός βρετανός κατάσκοπος Άντι Όσναρντ έχει βρεθεί εξόριστος στον Παναμά, διαθέτει όμως ένα μυστικό όπλο. Ο Χάρι Πέντελ είναι ένας κατάδικος, που έχει επανεφεύρει τον εαυτό του, εμφανιζόμενος πλέον ως ένας δημοφιλής ράφτης, ο αγαπημένος των πλούσιων, διάσημων και ισχυρών της χώρας. Ο Χάρι δεν φημίζεται μόνο για τα καταπληκτικά κοστούμια του, αλλά και για το ταλέντο του στην αφήγηση ιστοριών. Αυτή τη φορά, η κλωστή του φαντασιόπληκτου Χάρι θα "υφάνει" την τιμωρία που αξίζει στον υπερόπτη 'Οσναρντ. Βασισμένο στο μπεστ-σέλερ του Τζον Λε Καρέ, το κατασκοπικό αυτό θρίλερ σκηνοθετεί ο Τζον Μπούρμαν, με πρωταγωνιστές τους Πιρς Μπρόσναν, Τζέιμι Λι Κέρτις και Τζέφρι Ρας.

Τα αθλητικά ραντεβού της εβδομάδας
*Euroleague, Μπάμπεργκ-Παναθηναϊκός, Τετάρτη στις 21.00 και Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας, Παρασκευή στις 21.15, ΕΡΤ1
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v