TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (10-16/10)

Οι καλύτερες ταινίες και οι αθλητικές αναμετρήσεις που αξίζουν την προσοχή σας στην τηλεοπτική εβδομάδα που διανύουμε.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (10-16/10)
Οσκαρικές ερμηνείες, αριστουργήματα των ‘80s, δυνατές πρεμιέρες, περιπέτειες, επιστημονική φαντασία, ελληνικές βραβευμένες ταινίες και μπασκετικά ντέρμπι φέρνει μαζί της η νέα τηλεοπτική εβδομάδα. Δείτε… τι θα δείτε.

*Στα όρια του αύριο (2014), Δευτέρα στις 22.30, Alpha
Στο κοντινό μέλλον μία φυλή εξωγήινων έχει καταλάβει τη Γη, και καμία στρατιωτική δύναμη των ανθρώπων δεν μπορεί να ανακτήσει τον έλεγχο του πλανήτη. Όταν ο αξιωματικός του στρατού, Γουίλιαμ Κέιτζ, καλείται να συμμετάσχει σε μια κρίσιμη πολεμική επιχείρηση, η ζωή του θα πάρει μια αναπάντεχη και τελεσίδικη τροπή. Αφού σκοτώνεται μέσα σε δευτερόλεπτα, ο Κέιτζ βρίσκει τον εαυτό του σε μια ανεξήγητη δίνη στο χρόνο που τον αναγκάζει να ζει την ίδια βίαιη μάχη, πολεμώντας και πεθαίνοντας ξανά και ξανά. Με τους Τομ Κρουζ, Έμιλυ Μπλαντ.

*Το δέντρο και η κούνια (2013), Τρίτη στις 21.50, ΕΡΤ2
Εμπνευσμένη από ένα πραγματικό περιστατικό, «Το Δέντρο και η Κούνια» είναι μία ιστορία οικογενειακής συμφιλίωσης, που αφηγείται πώς τα μέλη μιας οικογένειας, για χρόνια χωρισμένα, ξαναβρίσκονται ένα Πάσχα, σε μια συνάντηση η οποία θα έχει για τον καθένα από τους χαρακτήρες, απροσδόκητες συνέπειες. Η ταινία της Μαρίας Ντούζα ταξίδεψε και βραβεύτηκε στο φεστιβάλ του Τορόντο και του Σαν Φρανσίσκο.

*45 Χρόνια (2015), Τρίτη στις 22.00, Novacinema1HD
Ενώ ετοιμάζονται να γιορτάσουν την 45η επέτειο του ευτυχισμένου γάμου τους, η Κέιτ και ο Τζεφ λαμβάνουν κάποια νέα που θα μπορούσαν να ανατρέψουν τη ζωή τους... Η ταινία ήταν υποψήφια για Οσκαρ. Συγκινητικό υπαρξιακό δράμα με οσκαρικές ερμηνείες από τους Σαρλότ Ράμπλινγκ και Ντόνι Γουέλς.

*Rainman (1988), Τρίτη στις 22.30 και Παρασκευή στις 23.00, Alpha
Ο Τσάρλυ, ένας φιλόδοξος και περιπετειώδης νέος, που εργάζεται στον ανταγωνιστικό κόσμο του χρηματιστηρίου, μαθαίνει ότι ο πατέρας του, με τον οποίο δεν είχε καλές σχέσεις, έχει πεθάνει και ότι το μεγαλύτερο μέρος της κληρονομιάς του πηγαίνει στον Ρέιμοντ, έναν αδερφό που δεν γνώριζε ότι είχε, ο οποίος νοσηλεύεται σε ίδρυμα για αυτιστικούς. Το δράμα του Μπάρι Λέβινσον σάρωσε στα Όσκαρ. Εξαιρετικές ερμηνείες από τους Ντάστιν Χόφμαν και Τομ Κρουζ.

*Οι λέξεις (2012), Πέμπτη στις 21.50, Alpha
Ο νεαρός συγγραφέας Ρόρι Γιάνσεν κατακτά τον θαυμασμό του λογοτεχνικού κοινού αλλά και τις υψηλές πωλήσεις μετά την έκδοση ενός από τα πιο σημαντικά αμερικανικά μυθιστορήματα. Αυτή η επιτυχία, όμως, σκιάζεται από ένα πρόβλημα: ο πραγματικός συγγραφέας του βιβλίου δεν είναι ο ίδιος. Ατμόσφαιρα και μυστήριο, με πρωταγωνιστές τους Μπράντλεϊ Κούπερ, Ζόι Σαλντάνα, Ντένις Κουέιντ, Τζέρεμι Άιρονς, Ολίβια Γουάιλντ, Τζέι Κέι Σίμονς.

*Κώδικας Ντα Βίντσι (2006), Πέμπτη στις 23.00, Mega
Ο Ρον Χάουαρντ μεταφέρει στην οθόνη το best seller του Νταν Μπράουν και ο Τομ Χανκς πρωταγωνιστεί ως καθηγητής Λάνγκντον, που με τη βοήθεια της Οντρέι Τοτού παλεύει να δώσει λύση στον μυστηριώδη θάνατο ενός φύλακα στο Λούβρο, ο οποίος συνδέεται με σκοτεινά μυστικά που αλλάζουν την Ιστορία όπως την ξέρουμε.

*90 λεπτά στον παράδεισο (2015), Σάββατο στις 22.00, Novacinema1HD
Ο Ντον Πάιπερ χάνει τη ζωή του σε ένα δυστύχημα. Μιάμιση ώρα μετά, επανέρχεται στη ζωή και, αφού έχει δει τον παράδεισο, ξεκινά ένα συγκλονιστικό ταξίδι ανάρρωσης και αυτογνωσίας... Πρωταγωνιστούν οι Ελίζαμπεθ Χάντερ, Κέιτ Μπάσγουερθ, Σίνθια Μπάρετ και Χέιντεν Κρίστενσεν. Σκηνοθετεί ο Μάικλ Πόλις.

*Δίδυμοι θρύλοι (2015), Κυριακή στις 22.00, Novacinema1HD
Λονδίνο, δεκαετία του '60. Ξεκινώντας από ένα νυχτερινό κέντρο, οι γκάνγκστερς Ρόνι και Ρέτζι Κρέι χτίζουν την αυτοκρατορία τους και εξελίσσονται σε αδίστακτα αφεντικά του οργανωμένου εγκλήματος. Σε αυτή τη δυνατή γκανγκστερική περιπέτεια, πρωταγωνιστούν ο Τομ Χάρντι, ο Τζόσουα Χιλ και η Έμιλι Μπράουνινγκ.

*Το Παιχνίδι (1997), Κυριακή στις 23.15, Star
Την ημέρα των 48ων γενεθλίων του, ο Νίκολας Βαν Όρτον, επιτυχημένος και δυναμικός επιχειρηματίας, δέχεται από τον αδελφό του, Κόνραντ, ένα πρωτότυπο δώρο: πρόκειται για ένα παράξενο παιχνίδι χωρίς κανόνες, που οργανώνει η μυστηριώδης εταιρία CRS. Δύο χρόνια μετά την επιτυχία του «Seven» ο Ντέιβιντ Φίντσερ επιστρέφει μ’ αυτό το παραγνωρισμένο ψυχολογικό θρίλερ με τους Μάικλ Ντάγκλας, Σον Πεν.

*Moneyball (2011), Κυριακή στις 1.15, Mega
Ο Μπίλι Μπιν είναι ο μάνατζερ μιας ομάδας μπέιζμπολ του 'Οκλαντ τελευταίας κατηγορίας με μπάτζετ που δεν φτάνει ούτε για ρόπαλα. Το δαιμόνιό του θα τον οδηγήσει σ' έναν σπασίκλα οικονομικό αναλυτή, ο οποίος θα διαμορφώσει ένα πρωτοφανές στατιστικό σύστημα μέσω υπολογιστή και έτσι θα στελεχώσουν την ομάδα με τους καταλληλότερους παίκτες. Η ταινία ήταν υποψήφια για 6 'Οσκαρ, μεταξύ των οποίων 'Οσκαρ Α' Ανδρικού ρόλου για τον Μπραντ Πιτ και Καλύτερης Ταινίας το 2012.

Η αθλητική αναμέτρηση της εβδομάδας
*Euroleague 2016, Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός, Τετάρτη στις 22.00, ΕΡΤ1
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v