TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (19-25/9)

Οι ταινίες που προβάλλονται αυτή την εβδομάδα στην ελληνική τηλεόραση και θα μας κρατήσουν καλή κινηματογραφική παρέα από την άνεση του καναπέ μας.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (19-25/9)
Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες φτάνουν στο τέλος τους, με την τελετή λήξης που θα προβάλλει η ΕΡΤ2 την Δευτέρα στις 21.50, ενώ τα υπόλοιπα κανάλια προσπαθούν να ανασυνταχθούν και να βάλουν μπρος τις μηχανές για τις πρεμιέρες του νέου τους προγράμματος τον προσεχή μήνα. Ως τότε, έχουμε άφθονο κινηματογραφικό υλικό να απολαύσουμε στη μικρή οθόνη. Δείτε τι θα δείτε αυτή την εβδομάδα:

*X-Men: Wolverine (2009), Δευτέρα στις 22.00, Star
Ο Χιου Τζάκμαν επιστρέφει στον ρόλο του Wolverine, του ατίθασου πολεμιστή με τις γενετικά ενισχυμένες αισθήσεις, που συγκρίνονται μόνο με αυτές των ζώων, και τις πρωτοφανείς θεραπευτικές ικανότητες, που μπορούν να γιατρεύουν οποιοδήποτε τραύμα.

*Πολιτική μας είναι η κρίση (2015), Τρίτη στις 22.00, Novacinema1HD
Στον απόηχο ενός σκανδάλου που σχεδόν της στοίχισε την καριέρα της, η Τζέιν Μποντίν αναλαμβάνει την προεκλογική καμπάνια του Πέδρο Γκάλο, υποψήφιου στις προεδρικές εκλογές της Βολιβίας. Με τους Σάντρα Μπούλοκ και Μπίλι Μπομπ Θόρντον.

*Hanna (2011), Τρίτη στις 22.00, Star
Η Χάνα δεν είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι. Μεγαλωμένη από τον πατέρα της, πρώην υπάλληλο της CIA, στην άγρια φύση της Φινλανδίας, έχει το σθένος, την αντοχή και τα οξυμένα ένστικτα ενός στρατιώτη και ένα και μόνο σκοπό: να γίνει η καλύτερη δολοφόνος. Ενώ πλησιάζει στον στόχο της, έρχεται αντιμέτωπη με πανίσχυρους εχθρούς και βρίσκεται μπροστά σε αποκαλύψεις για τον ίδιο της τον εαυτό. Σκηνοθετεί ο Τζο Ράιτ, παίζουν οι Κέιτ Μπλανσετ, Έρικ Μπάνα και Σαουάρς Ρόναν.

*The International (2009), Τετάρτη στις 23.00, Mega
Τι κρύβεται πίσω από τα παιχνίδια των μεγάλων τραπεζών, του ΔΝΤ και της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης; Ο Κλάιβ Όουεν και η Ναόμι Γουότς επισκέπτονται τα μεγαλύτερα οικονομικά κέντρα του κόσμου για να λύσουν μια υπόθεση με τεράστιες προεκτάσεις σε ένα καλογυρισμένο οικονομικό θρίλερ του Τομ Τίκβερ.

*Ψάχνοντας τον Νέμο (2003), Παρασκευή στις 21.50, Alpha
Ενώ στις μεγάλες οθόνες το σίκουελ με πρωταγωνίστρια τη Ντόρι σπάει ταμεία, έχουμε την ευκαιρία να θυμηθούμε την πρώτη περιπέτεια του βυθού της Pixar, με την αγωνιώδη προσπάθεια του Μάρλιν και της Ντόρι να βρουν τον μικρούλη Νέμο, σε μία από τις κορυφαίες στιγμές της animation Ιστορίας – και της Ιστορίας της μεταγλώττισης επίσης.

*Frankenstein (2015), Παρασκευή στις 23.00, Novacinema3HD
Ελπίζοντας να δημιουργήσουν ένα θαύμα, δύο εκκεντρικοί επιστήμονες κατασκευάζουν τον Άνταμ. Τώρα, το παραμορφωμένο τέρας έρχεται αντιμέτωπο με την πιο τρομακτική πλευρά της ανθρώπινης φύσης, σε ένα θρίλερ για γερά νεύρα, σκηνοθετημένο από τον Μπερνάρντ Ρόουζ.

*Τετάρτη 4.45 (2015), Σάββατο στις 22.00, Novacinema1HD
Με το μαγαζί του στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και τη γυναίκα του αποφασισμένη να τον εγκαταλείψει, ο Στέλιος έχει μόλις 32 ώρες διορία να ξεπληρώσει σε έναν γκάνγκστερ ένα υπέρογκο δάνειο... Ο Αλέξης Αλεξίου σκηνοθετεί ένα καλοφτιαγμένο νουάρ με πρωταγωνιστές τον Στέλιο Μάινα και την Μαρία Ναυπλιώτου.

*Potiche (2010), Κυριακή στις 21.00, ΕΡΤ2
Μια καταπιεσμένη σύζυγος αναλαμβάνει την διοίκηση του εργοστασίου του αυταρχικού άντρα της, όταν οι εργάτες επαναστατούν και εκείνος αναγκάζεται να απομακρυνθεί. Κι ενώ αποδεικνύεται ικανή και μαχητικότατη, τα πράγματα περιπλέκονται όταν ο σύζυγος επιστρέφει. Μία δυνατή κομεντί από τον Φρανασουά Οζόν με πρωταγωνίστρια την Κατρίν Ντενέβ και στο πλάι της τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ.

*Παν (2015), Κυριακή στις 22.00, Novacinema1HD
Η ζωή του μικρού Πίτερ στο ορφανοτροφείο δεν είναι ευχάριστη. Έτσι, η απαγωγή του από ένα πειρατικό πλοίο θα γίνει η αφορμή να ζήσει μια μοναδική περιπέτεια και να ανακαλύψει το πεπρωμένο του... Μια περιπέτεια για όλες τις ηλικίες, σε σκηνοθεσία Τζο Ράιτ – με τους Χιου Τζάκμαν, Ρούνεϊ Μάρα, Αμάντα Σέιφριντ.

*Αρμαγεδδών (1998), Κυριακή στις 22.00, Alpha
Μία ομάδα εκσκαφέων είναι η τελευταία ελπίδα της ανθρωπότητας να σώσει τη Γη από έναν αστεροειδή που… σχεδιάζει να πέσει πάνω της, και ο Μάικλ Μπέι βρίσκει την ευκαιρία να δημιουργήσει μία από τις πιο καλτ περιπέτειες των ‘90s, μια τεράστια μπλοκμπάστερ επιτυχία χωρίς… αληθοφάνεια αλλά με ένα all star cast (Μπρους Γουίλις, Μπεν Άφλεκ, Όουεν Γουίλσον, Λιβ Τάιλερ) και ένα εμβληματικό soundtrack.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v